دریافت امواج رادیو اربعین در خاک عراق
به گزارش خبرنگار حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سیدعلی علوی صبح امروز در دومین همایش یاوران رسانهای اربعین در سالن همایشهای وزارت کشور، از اعزام هزار و 600 نفر مستندساز، برنامهساز، گزارشگر، تصویربردار و خبرنگار از شبکههای مختلف به عراق جهت پوشش رسانهای مراسم اربعین خبر داد.
وی افزود: از دو روز آینده، تیمهای رسانهای جهت پوشش این مراسم باشکوه به کشور عراق اعزام میشوند که با همکاری اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی، 43 نماینده از رسانههای مختلف خارجی در این مراسم حضور خواهند داشت.
رئیس کارگروه مستندسازی کمیته فرهنگی اربعین تصریح کرد: در مراسم اربعین امسال هزار و 200 کارشناس از کشورهای مختلف حضور دارند که به بررسی، تبیین و تشریح ابعاد مختلف این مراسم معنوی میپردازند.
وی همچنین از استقرار 77 دستگاه اسانجی (SNG) در مسیرهای سیزدهگانه راهپیمایی اربعین خبر داد و ادامه داد در عمود 285 و عمود 575 دو پایگاه رسانهای فعال مستقر هستند که اینترنت پرسرعت به رسانهها جهت ارسال تولیدات رسانهای ارائه میکنند.
علوی در ادامه از آغاز بهکار رادیو اربعین از عصر امروز خبر داد و گفت: برای اولینبار مجوز پخش رادیو اربعین در کشور عراق صادر شده است. همچنین 40 فرکانس رادیویی در خاک عراق مجوز لازم را برای پخش مراسم اربعین دریافت کردهاند.
همچنین در این مراسم رئیس ستاد مرکزی اربعین هم به ارائه گزارشی از برنامهها و فعالیتهای ستاد مرکزی اربعین پرداخت و گفت: هماینک ستاد مرکزی اربعین در حوزههای مختلف، برنامهریزیها و جلسات گوناگونی را جهت برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی تشکیل میدهد.
حسین ذوالفقاری از امضای تنظیم سند قانونی با دولت عراق درخصوص مراسم اربعین خبر داد و گفت: تمام الزامات بحث اربعین را در این سند دیدهایم و دو ماه پیش این سند بهصورت نهایی امضا شد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین از انجام برخی برنامههای زیرساختی جهت مهیا شدن حضور زائران در نقاط مرزی خبر داد و گفت: تمام اشکالات و ایراداتی که در حوزه زیرساختی وجود داشت، با حضور کارشناسان در بخشهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار دادیم و هماینک بخش زیادی از این اشکالات برطرف شده و جاده ایلام به مهران نیز درحال تکمیلسازی است.
وی از امضای تفاهمنامه با وزارت ارتباطات ایران و عراق خبر داد و ادامه داد: روز گذشته برای افزایش فعالیتهای زیرساختی، این تفاهمنامه امضا شد و برخی از ایراداتی که نسبت به سال گذشته وجود داشت، در این تفاهمنامه مدنظر قرار دادیم.
ذوالفقاری به موضوع لغو روادید اشاره کرد و گفت: ما همیشه خواهان لغو روادید بوده و هستیم. یکی از مسائل جدی ما بحث لغو روادید از سوی دو کشور است اما تاکنون کشور عراق بنا بر برخی دلایل، ازجمله نبود امکانات زیرساختی، این موضوع را نپذیرفته است.
وی تأکید کرد: تردید نداشته باشید که کسی نیست کهع طرفدار لغو روادید نباشد. امیدواریم در آینده این اتفاق رخ بدهد و روادید برای زائران ایرانی و عراقی برای همیشه حذف شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: امسال برای صدور روادید به زائران اربعین، 20 دفتر خدماتی برای ارائه خدمات کنسولی به زائران ایرانی فعال شده است که متقاضیان میتوانند از طریق دفاتر اعلام شده جهت دریافت روادید اقدام کنند.
وی همچنین به برخی شایعات درخصوص افزایش یا کاهش هزینه روادید اشاره کرد و گفت: در روزهایی که مردم برای حضور در مراسم باشکوه اربعین حسینی آماده میشوند، برخی با شایعاتی بهدنبال شبههافکنی و تضعیف این مراسم معنوی هستند که افزایش و کاهش هزینههای روادید ازجمله این شبهههای مطرح شده هستند.
وی ادامه داد: هزینه صدور روادید برای زائران در سال گذشته 40 دلار بود اما امسال بنا بر اعلام طرف عراقی، 10 دلار بهعنوان هزینه گردشگری به این مبلغ اضافه شد ولی با رایزنیهای انجام گرفته 9 دلار کاهش یافت و زائران برای این موضوع تنها یک دلار میپردازند که در مجموع هزینه صدور روادید 41 دلار است و این هزینهها بهصورت ریالی از زائران دریافت میشود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی یادآور شد: با توجه به ابلاغیه جدید طرف عراقی برای پرداخت 10 دلار هزینه گردشگری برخی چنین شبههافکنی کردند که هزینههای صدور روادید تنها 10 دلار است و با طرح برخی شبهات دیگر چنین وانمود کردند که این هزینه به یک دلار کاهش یافته است، در حالی که هرگز چنین موضوعی واقعیت ندارد.
ذوالفقاری همچنین به بحث بیمه زائران اربعین اشاره کرد و از کاهش هزینههای بیمه تا دو هزار تومان خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اعزام دو میلیون و 350 هزار زائر در مراسم اربعین حسینی خبر داد و گفت: از این تعداد تنها یک میلیون و 100 هزار نفر بیمه درمانی دریافت کرده بودند.
انتهای پیام/4072/
انتهای پیام/