صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۴ - ۱۷ مهر ۱۳۹۷
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح:

ایران جزء 7 قدرت اول جهان در ساخت پهپاد است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به این‌که پهپادها امروزه چه در جبهه استکبار و چه در کشور ما در حال‌ توسعه است، گفت: ایران جزء 7 قدرت اول جهان در این زمینه محسوب می‌شود.
کد خبر : 316852

به گزارش حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت دفاع،  سردار سرلشکر محمد باقری در اولین همایش «نقش قدرت هوایی در اقتدار ملی» که صبح امروز در سالن همایش‌های نمایشگاه هوایی سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد، ضمن قدردانی از ایثارگران و جهادگران عرصه‌های هوایی در سطوح مختلف عملیاتی و تعمیراتی، گفت: این‌گونه همایش‌ها ارزشمند است و بستر مناسبی در خصوص قدرت هوایی و هم‌اندیشی و هم‌افزایی در مسیر روشنی برای آینده کشور فراهم  می‌کند.

 وی افزود: در این ایام حوادث مهمی در پیش روی داشتیم از جمله تلاش ارزشمند و مقتدرانه  عملیات ضربت محرم که توسط نیروی هوافضای سپاه با موشک‌های ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به قلب تروریست‌ها صورت گرفت و نشان داد که جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوز و ظلم ساکت نمی‌نشیند و امنیت کشور را خط قرمز خود دانسته و بدین‌وسیله از تروریست‌ها انتقام سختی گرفتند.

 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: بسیج مستضعفین مهر ماه را با رنگ و بوی دیگری در کشور متجلی کرد و در سراسر کشور همایش و رزمایش عاشورائیان را با حضور 100 هزار نفر در حضور فرمانده معظم کل قوا  حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) برگزار و اقتدار، آمادگی و در صحنه بودن ملت را به نمایش گذاشتند و نشان دادند مجموعه بسیج مظهر قدرت ملت ایران اسلامی است.

باقری با بیان این‌که قدرت هوایی به‌عنوان بخشی از قدرت کشور که باهدف ارائه اراده ملی متجلی می‌شود در راستای منافع کشور است، عنوان کرد: برگزاری اولین همایش «نقش قدرت هوایی در اقتدار ملی» از اهمیت و ارزش بسیاری برخوردار است و باید به آن توجه شود. در قرن بیستم و بعد از جنگ جهانی اول و دوم هواپیماهای دورپرواز 2000 و 3000 کیلومتر قدرت پروازی شوروی و آمریکا را افزایش داد به‌گونه‌ای که به یکی از عوامل قدرت تغییر کننده مبدل شد و نظریه‌پردازی در این جنگ قدرت، نقشه جدیدی از کره زمین ارائه کرد و نشان داد که پرواز از قطب شمال و قطب جنوب اهداف را نزدیک‌تر می‌کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در بخش هوایی در سال‌های بعد بازدارندگی نقش اساسی خود را در نیروهای مسلح جهان نشان می‌دهد گفت: در جنگ 1990 آمریکایی‌ها با بهره‌گیری از بمب‌های حجم بالا با بمباران رژیم عراق، آن‌ها را وادار به تسلیم کرد، اما در جنگ 2003 تعداد پروازها کاهش پیدا کرد و در کنار آن از بمب‌های هوشمند کنترل از راه دور استفاده شد، البته درست است که این نوع قدرت هوایی نقش تعیین‌کننده‌ای در نبرد کلاسیک داشته، اما این نوع قدرت هوایی در جنگ 33 روزه رژیم اشغالگر قدس علیه حزب‌الله نشان داد که کارایی خود را ازدست‌داده است.

 وی در ادامه خاطرنشان کرد: بحث ریزپرنده‌ها و تجهیزات نوین هوایی در حال پیشرفت است  و هواپیماهای بدون سرنشین رادارگریز مسیر پیشرفت خود را طی می‌کند و خوشبختانه ریزپرنده‌ها و تجهیزات نوین هوایی در دسترس کشورهای مانند ایران اسلامی قرار دارد به‌گونه‌ای که هزینه کمتر و کارآمدی بالایی دارد.

 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به این‌که پهپادها امروزه چه در جبهه استکبار و چه در کشور عزیز ما در حال‌ توسعه است، عنوان کرد: ما خوشبختانه در این مسیر توسعه متوازن و خوبی را داشته‌ایم و این توسعه به سال‌های دفاع مقدس برمی‌گردد که از سال 1363 آغاز شد و امروز ایران اسلامی جزء 7 قدرت اول جهانی در این زمینه محسوب می‌شود.

 سرلشکر باقری افزود: در مسئله توسعه قدرت هوایی نظامی کشور هیچ تردیدی وجود ندارد و این پیشرفت باید به‌گونه‌ای باشد که در صورت درگیری با دشمن  به آن‌ها اجازه ندهیم حاکمیت هوایی ما را به مخاطره بیندازند و نیروهای هوایی بتوانند عملیات خود را انجام داده و از نیروهای دریایی و زمینی پشتیبانی نزدیک کنند. در زمان صلح قدرت هوایی مأموریت‌های زیادی دارد از جمله اگر مجموعه تروریستی در نزدیکی مرزهای کشور مقر ایجاد کند ما ساکت نخواهیم نشست  و مأموریت‌هایی از این‌ دست برای حفاظت از مرزهای هوایی و همکاری با پدافند که موضوع بدیهی است بسیار حائز اهمیت هست.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیان کرد: دکترین قدرت هوایی ما در صورتی کارآمد است که بومی باشد و با تأثیرناپذیری از تحریم‌های نظامی، دارای تداوم، پایداری و تجهیزات آن در دسترس باشد. بهره‌گیری از مزیت‌های اساسی مانند نیروی انسانی متخصص از جمله دانشمندان کوشا، شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز پژوهشی باید در حوزه قدرت هوایی مورد توجه قرار گیرد. در این زمینه توجه به شیوه‌های خلاقانه بسیار بااهمیت است و فقط نباید دنبال تقلید و یا مهندسی معکوس باشیم و خروج از راه‌های سنتی و خودداری از مسابقات تسلیحاتی از موضوعاتی است که بایستی در این راستا موردتوجه قرار گیرد.

رئیس‌کل نیروهای مسلح در پایان با ارزشمند قلمداد کردن اقدام سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در برگزاری این همایش تأکید کرد: دبیرخانه همایش «نقش قدرت هوایی در اقتدار ملی» باید دائمی شود  و دبیرخانه علمی به مسیر خود ادامه دهد، باید پژوهش‌های نیروی هوایی، طرح سؤال و میزگرد علمی خود را در طول سال ادامه دهد و دو سال یک‌بار این همایش برگزار و در جمع‌های تخصصی  روی موضوعات آن کارکرد و جمع‌بندی‌ها را موردبررسی قرارداد.

 انتهای پیام/4034


انتهای پیام/

ارسال نظر