صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۹ - ۱۴ مهر ۱۳۹۷

دانشجویان چگونه دوره کارآموزی در صنعت را بگذرانند؟

دوره کارآموزی دانشجویان در صنعت بر اساس توافقنامه وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و علوم، تحقیقات و فناوری صورت می‌گیرد که دانشجویان باید به ضوابط آن توجه کنند.
کد خبر : 315683

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از راهکارهای مؤثر در کارآفرینی و اشتغال‌زایی، توانمندسازی دانش‌آموختگانی است که در دوره تحصیلی خود با بازار کار آشنا شده باشند. کارآموزی ابزاری برای تبدیل تئوری به عمل با رویکرد افزایش مهارت علمی – عملی و همچنین تلاشی برای ایجاد پیوندهایی بین محیط کار و مراکز آموزشی است. 

ایجاد مهارت کافی در دانش‌آموختگان متناسب با نیازهای جامعه، آشنایی دانشجویان با کارهای علمی و اجرایی و مسائل کارگاهی، ایجاد فرصتی مناسب برای شکوفایی خلاقیت‌های دانشجویان در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و تبادل یافته‌های علمی بین دانشگاه و صنعت به‌عنوان اهداف دوره کارآموزی اعلام شده است. 

براساس آیین‌نامه کارآموزی دانشجویان در صنعت، سازمان‌های استانی هر 6 ماه یکبار ظرفیت پذیرش دانشجوی کارآموزی که از طریق واحدهای پذیرنده کارآموز ثبت کرده‌اند را به مؤسسه آموزشی استانی اعلام می‌کنند. 

مؤسسه استانی، فهرست اخذشده از سازمان استانی را برای برگزاری دوره کارآموزی در اختیار مؤسسه آموزشی محل تحصیل قرار می‌دهد. 

شرایط انتخاب کارآموز

دانشجویان متقاضی دوره کارآموزی ملزم به گذراندن 100 واحد درسی قبل از دوره کارآموزی هستند. مدت دوره کارآموزی در واحد پذیرنده حداقل سه ماه است. 

واحد کارآموزی در رشته مربوطه باید طبق برنامه درسی مصوب تعریف شده باشد. تأیید استاد کارآموزی و سرپرست کارآموزی برای گذراندن  این دوره ضروری است و کارآموز موظف به ارائه گزارش به استاد کارآموز و سرپرست کارآموزی است. 

انتخاب استادان دارای تخصص مربوطه در زمینه کارآموزی به‌عهده مؤسسه و تعیین سرپرست کارآموزی به‌عهده واحد پذیرنده است. استاد کارآموزی و سرپرست کارآموزی باید گزارش کارآموزی تدوین شده توسط کارآموز را ارزیابی و نتیجه را به مؤسسه آموزشی استانی و واحد پذیرنده ارسال کند. 

گواهی دوره کارآموزی به‌صورت مشترک پس از تأیید نتیجه ارزیابی استاد کارآموز و سرپرست کارآموزی صادر می‌شود. 

مشوق‌های دوره کارآموزی

مشوق‌ها و تسهیلات تشویقی برای کارآموزان، استادان کارآموزی و واحد پذیرنده شامل موارد متعددی است. دانشجویان دوره کارآموزی مشمول بیمه حوادث می‌شوند. برای دانشجویانی که فعالیت قابل قبولی در دوره کارآموزی داشته باشند و منجر به تولید ایده جدید شود، تقدیرنامه از سوی معاونت پژوهش و فناوری صادر می‌شود. 

استادان دوره کارآموزی در طول دوره می‌توانند از مزایای حق‌الزحمه، حق مأموریت، تأثیر در امتیاز ترفیع سالانه استفاده کنند. واحد پذیرنده می‌تواند از تسهیلات قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت بهره ببرد. 

چگونگی نظارت بر دوره کارآموزی

نظارت عملی بر فعالیت دانشجو برعهده استاد کارآموزی و نظارت بر حسن اجرای فعالیت دانشجو برعهده سرپرست کارآموزی است. کارآموز باید حداقل ۱۵ ساعت در هفته با تأیید سرپرست کارآموز واحد پذیرنده در کارگاه حضور یابد. 

واحد پذیرنده در صورت مشاهده هرگونه تخلف از کارآموز پس از تذکر شفاهی در صورت تکرار تخلف به درج در پرونده آموزشی دانشجو  اقدام می‌کند.

انتهای پیام/۴۰۴۰/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر