صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۵ - ۱۲ مهر ۱۳۹۷
رئیس‌جمهور:

رأی دیوان لاهه پیروزی بزرگی است حتی اگر آمریکا از آن سر باز زند

رئیس‌جمهور گفت: رأی تأمینی دیوان لاهه موفقیت حقوقی و سیاسی بزرگ و قابل‌ملاحظه‌ای است که اگرچه احتمالاً دولت آمریکا از اجرای آن سر باز خواهد زد، اما به‌هرحال این پیروزی بزرگی برای ملت ایران است.
کد خبر : 315521

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر چهارشنبه در دیدار جمعی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب با قدردانی از حمایت‌ها و تلاش‌هایی که فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در قبال دولت‌های یازدهم و دوازدهم داشتند، گفت: دوستان اصلاح‌طلب را همراه دولت‌های یازدهم و دوازدهم دانسته و می‌دانم.

رئیس‌جمهور افزود: علت ورودم به انتخابات سال ۹۲ این بود که باور داشتم باید کشور را از آن شرایط و بن‌بست به‌وجود آمده نجات داد، چراکه در آن مقطع ایران را به بهانه‌های واهی نه‌تنها با آمریکا، بلکه با اروپا و دیگر کشورها و شورای امنیت درگیر کرده بودند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر پیگیری و تلاش دولت نبود، برجام حتی قبل از خروج آمریکا از این توافق از دست می‌رفت. نکته مهم دیگر موضع کشور پس از خروج آمریکا از برجام بود که اگر با تدبیر عمل نمی‌شد، امروز وضعیت مناسبی نداشتیم و کشورهایی که اکنون مقابل آمریکا ایستاده و با ما همراهی می‌کنند، در مقابل ما قرار می‌داشتند. موضع مدبرانه نظام پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، کشور را از یک خطر بزرگ نجات داد.

روحانی با بیان اینکه بحث ما فراتر از دولت، اصلاح‌طلبی، اصول‌گرایی و مباحث مشابه است، تصریح کرد: امروز در مقطع بسیار حساسی قرار داریم؛ دولت یازدهم و دوازدهم در کنار دستاوردهای بزرگی که داشته، ضعف‌ها و نقص‌هایی هم دارد و حتماً به کمک و همراهی همگانی نخبگان کشور نیاز دارد. فلسفه برگزاری نشست امروز همین است که دست به دست هم دهیم و از نظرات شما دوستان برای تحقق هدف بلند و بزرگ اعتلای ایران که هدف همه ماست، بهره بگیریم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: دولت در پنج سال گذشته موفقیت‌های چشمگیری داشته است. در همین ایام اخیر، حضور موفقی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد داشتیم که به عرصۀ رویارویی کامل ایران و آمریکا تبدیل شده بود و هیچ‌کس نیست که در این مصاف آمریکا را پیروز میدان بداند.

روحانی اضافه کرد: رأی تأمینی امروز دیوان بین‌المللی دادگستری نیز موفقیت حقوقی و سیاسی بزرگ و قابل‌ملاحظه‌ای است که اگرچه احتمالاً دولت آمریکا از اجرای آن سر باز خواهد زد، اما به‌هرحال این پیروزی بزرگی برای ملت ایران است که توانسته در یک نهاد بین‌المللی، آمریکا را محکوم کند. مسائل مختلف بزرگی در عرصه‌های بین‌المللی، اقتصادی و سیاسی پیش رو است که فقط با همفکری و یاری همگانی می‌توانیم از عهده حل‌وفصل آن‌ها برآییم.

رئیس‌جمهور پس از سخنان و ارائه نظرات فعالان سیاسی حاضر در جلسه نیز با تشکر از دغدغه‌مندی آنان گفت: مباحث متنوعی مطرح شد که بخش قابل‌توجهی از آن‌ها به ایرادات و مشکلاتی مربوط بود که تلاش دولت بر رفع آن‌ها متمرکز بوده است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: در آستانه روی کار آمدن دولت دوازدهم جمعی از کینه‌توزترین دشمنان جمهوری اسلامی ایران در آمریکا به قدرت رسیدند هیأت حاکمه جدید آمریکا متوهمانه خیال می‌کند که می‌تواند جمهوری اسلامی را به زانو درآورد و تمام توان خود را در این مسیر بسیج کرده است.

روحانی تصریح کرد: در سال ۹۲ به فاصله کوتاهی از انتخاب به‌عنوان رئیس‌جمهور، حتی زمانی که دولت قبل بر سرکار بود و پیش از آنکه زمام امور را رسماً در دست بگیرم، آرامش بر کشور حاکم شد و قیمت ارز روند کاهشی در پیش گرفت و چرخ اقتصاد و اشتغال به حرکت درآمد؛ چون مردم به آینده امیدوار شدند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: پس از آغاز به کار دولت یازدهم مشکلات زیادی پیش روی دولت قرار گرفت، از جمله اینکه قیمت نفت به حدود یک‌چهارم کاهش یافت، اما چون مردم امیدوار بودند، وضعیت رو به بهبود رفت و برای اولین بار در تاریخ نرخ تورم، حتی زودتر از پیش‌بینی دولت، تک‌رقمی شد. در آغاز دولت دوازدهم اما، کسانی که چشم خود را به روی بهبود اوضاع و حضور شرکت‌های خارجی برای فعالیت در ایران بسته بودند، خروج آن‌ها از کشور در اثر تهدیدات آمریکا را با بزرگنمایی هر چه بیشتر بازتاب دادند و این بر روی امید و اعتماد مردم به آینده تأثیر منفی گذاشت.

روحانی با بیان اینکه امروز در میانه یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی قرار داریم، خاطرنشان کرد: برخی از حاضران در این نشست انتقاداتی به عملکرد دولت داشتند و افراد دلسوز دیگری نیز بیرون از این جلسه همه‌روزه انتقاداتی را مطرح می‌کنند. گفت باز هم تکرار می‌کنم که دولت خود را مبرا از ضعف و نقص نمی‌داند، اما دستاوردهای بزرگی هم در عرصه‌های مختلف داشتیم که باید این دستاوردها برای مردم تشریح و تبیین شود. همین رأی تأمینی که از سوی دیوان داوری لاهه صادر شده است، دستاورد بزرگی بود. دکتر مصدق در دادگاه لاهه در برابر انگلیس ایستاد و این دولت در برابر کل آمریکا و تحریم‌هایی ایستاد که به ایران تحمیل شده است.

روحانی اظهار کرد: توقعات از دولت باید متناسب با شرایط غیرعادی و حساسی باشد که در آن قرار داریم. وضعیت پیش روی کشور پیچیده است. اگر این دولت بر سرکار نبود، شاید حتی پیش از اعلام آمریکا، ایران از برجام خارج شده بود و امروز وضعیت بغرنجی داشتیم. امروز با تدبیر دولت از خطر بزرگ و اصلی عبور کردیم و برای مدیریت مشکلات پیش رو باید همه دست به دست هم دهیم.

در این نشست تعدادی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب حاضر در جلسه نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند که بخشی از عمده‌ترین محورهای این نظرات؛ ضرورت تلاش و توجه بیش‌ازپیش دولت و دلسوزان کشور به حفظ و ارتقای امید و اعتماد عمومی به‌عنوان مهم‌ترین سرمایه کشور و نظام، لزوم تقویت ارتباط دولت با بدنه جامعه، بهره‌گیری دولت از نظرات فعالان سیاسی و احزاب و گروه‌ها به‌عنوان واسطه ارتباط دولت و مردم و تقویت اطلاع‌رسانی دولت و تبیین دقیق‌تر دستاوردها برای افکار عمومی بود.

فعالان اصلاح‌طلب همچنین با تأکید بر اینکه برجام و اصلاح روابط کشورمان با دنیا یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید بوده است، بر لزوم حفظ این دستاورد و تداوم و تقویت تعامل سازنده با جهان، لزوم اصلاح و روزآمد کردن ساختارهای اقتصادی و سیاسی کشور و لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در نهادهای بین‌المللی نظیر آنچه در طرح شکایت علیه آمریکا در دیوان داوری لاهه انجام شد، نیز تأکید کردند.

حاضران در این نشست با اشاره به‌ضرورت ارائه اطلاعات و توضیحات به‌موقع و کافی به مردم تأکید کردند که تمام بخش‌های دولت به‌ویژه بدنه دولت در سراسر کشور، باید ارتباط صمیمی و نزدیک خود با مردم را تقویت کرده و تنگناها و مشکلات را تا حد امکان برای مردم تشریح کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: برجام حسن روحانی
ارسال نظر