صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۰۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۷
تحویل اس 300 می تواند امنیت بیشتری به ارمغان آورد

تقویت دفاعی سوریه با اس 300 روسیه

قطعاً موشک‌های کروز چه هوا پایه و چه دریا پایه بازهم از طرف آمریکا یا رژیم صهیونیستی به سوریه پرتاب می‌شوند اما با این حرکت روسیه شاهد انهدام اهداف در سوریه نخواهیم بود
کد خبر : 315328

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ روسیه هفته گذشته از انتقال سامانه دفاعی اس 300 به سوریه و نصب آن برای تقویت دفاع هوایی در برابر موشک‌ها و جنگنده‌های متجاوز به حریم هوایی سوریه خبر داد.

این اقدام گرچه می‌تواند به معنای پاسخی در برابر ساقط کردن هواپیمای شناسایی روسیه توسط جنگنده‌های رژیم صهیونیستی باشد اما در اصل باید بتواند دفاع هوایی سوریه را که هر هفته آماج حملات موشکی دشمنان است تضمین کند. به‌بیان‌دیگر اگر بار دیگر ارتش سوریه و متحدانش به‌عنوان هدفی تعریف‌شده توسط موشک یا بمباران آسیب ببینند در حقیقت این روسیه خواهد بود که آزمون بزرگ را باخته است.

سامانه‌های اس 300 به حدی برای روسیه دارای اهمیت بود که تا چند دهه بعد از ساخته‌شدن حاضر نبود آن را به کشور دیگری صادر کند. سامانه‌ای که با تبلیغات روس‌ها تاکنون اعتبار خوبی در بازار تسلیحات هوافضای جهان به خود اختصاص داده و حتی سایه ترس را برای خلبانان کشورهای عضو ناتو ایجاد کرده است.

تعبیر دیگر پیام روس‌ها

به‌گونه‌ای دیگر نیز می‌توان این پیام روس‌ها را به رژیم کودک کش صهیونیستی تفسیر کرد؛ باآنکه سوریه متحد روسیه است اما مسکو سال‌ها از تقویت توان دفاعی آن کشور سر باز می‌زد تا جایی که این اهمال روس‌ها در نزد ناظران سیاسی به‌عنوان امتیازی به تل‌آویو در مقابل برخی روابط خاص تعبیر می‌شد.

حتی روس‌ها برای درگیر نشدن ارتش سوریه و محور مقاومت در نقاط تماس با جولان اقدام به حضور میدانی کرده و ملاحظاتی را با این رژیم در نظر گرفتند تا در زمان عملیات آزادسازی قنیطره برخوردی صورت نگیرد، اما بازهم تجاوزگری این رژیم استمرار یافت و تا جایی رسید که به‌صورت مستقیم به خود ارتش روسیه حمله کرد.

گر چه ارتش صهیونیستی این اقدام را خطای غیرعمدی تلقی کرده و عذرخواهی کرد اما آن‌چنان تحقیر روسیه شدید بود که احتمال کمک به دمشق در بازپس‌گیری جولان اشغالی نیز مطرح بود.

به معنای هشداری به واشنگتن

روسیه با این پاسخ اهداف دیگری را نیز در نظر داشت؛ روس‌ها از بی‌توجهی ناتو خاصه آمریکا به پیام‌ها و هشدارهایش مبنی بر حمله نکردن به سوریه خشمگین است.

 آن‌ها از اینکه در میدان نبرد در سوریه پیروز شده اما ناتو آن‌ها را به‌حساب نمی‌آورد بسیار عصبانی‌اند. دقیقاً آمریکا باآنکه می‌داند با حملات موشکی هرگز نمی‌تواند سرنوشت جنگ را تغییر دهد دست به موشک‌باران برخی اهداف در سوریه می‌زد تا فقط و فقط روسیه را تحقیر کند.

حالا روس‌ها که نمی‌خواستند و شاید هنوز هم نخواهند با رژیم صهیونیستی مستقیم وارد درگیری شوند چه رسد به آمریکا، بااین‌حال این زحمت را پذیرفته‌اند که هر هدف پروازی بر فراز حریم هوایی سوریه را منهدم کنند. اکنون سوریه باید از همان امنیتی برخوردار باشد که خاک اصلی سرزمین روسیه بهره‌مند است.

در مقابل اگر تنها و تنها یک هدف دیگر در خاک سوریه به‌صورت هوایی منهدم شود یا حتی یک پرنده شناسایی ره‌گیری شود اما سالم بماند به معنای بی‌اثر بودن سامانه پرآوازه اس 300 روسی است.

سامانه‌ای که روس‌ها اعتبار بالایی برای آن قائل‌اند و البته بازار خوبی هم برای خانواده این سامانه به دست آورده‌اند. مسکو توانسته قراردادهای سودآوری با کشورهای مختلف جهان برای فروش این سامانه در مدل‌های مختلف امضا کند. برای نمونه تحویل اس 300 به ایران و فروش اس 400 به چین و قطر موجب شد حتی کشوری مانند ترکیه که عضو ناتو است ترغیب شود به‌صف خریداران اس 400 بپیوندد.

روس‌ها درگذشته سامانه‌هایی مانند پاتریوت آمریکا و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را به‌مانند اسباب‌بازی به سخره می‌گرفتند اما با اقدام اخیر پوتین این مسکو است که آزمونی بزرگ و سخت برای اثبات کارایی‌های سامانه دفاعی اس 300 را به جان خریده است.

 قطعاً موشک‌های کروز چه هوا پایه و چه دریا پایه بازهم از طرف آمریکا یا رژیم صهیونیستی به سوریه پرتاب می‌شوند اما با این حرکت روسیه نباید شاهد انهدام اهداف در سوریه باشیم.

انتهای پیام /

انتهای پیام/

ارسال نظر