صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۸ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷
عضو مجلس خبرگان رهبری:

اروپایی‌ها آمریکای کوچک هستند/ مسئولان باید به مطالبات مردم توجه کنند

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد که مسئولان باید به مطالبات مردم توجه کنند و تا آنجا که ممکن است به سراغ ملت بروند.
کد خبر : 313506

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا، انقلاب اسلامی در چهلمین سالگرد پیروزی خود قرار دارد و تبیین دستاوردهای این انقلاب برای نسل جوان بسیار حائز اهمیت است. اربعین انقلاب نیازمند حجامتی تازه برای روشنگری بوده و شرط این موضوع نشان‌دادن رویه دستاوردها بعد از انقلاب است.


خبرنگار خبرگزاری آنا در آستانه 40 سالگی انقلاب با نماینده استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری در این‌باره به گفتگو نشسته است.


حجت‌الاسلام امان‌الله علیمرادی بردسیری تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود آغاز کرده و در ادامه دیپلم خود را در رشته علوم تجربی با کسب معدل اول شهرستان به سرانجام رساند. وی در سال 60 به تهران آمد و پس از مقدمات به تحصیل دروس سطوح علوم عقلی و نقلی پرداخت.


علیمرادی سال 1363 توسط رهبر معظم انقلاب آیت‌الله العظمی خامنه‌ای معمم شد. در ادامه دروس اجتهادی خارج فقه و اصول را ابتدا نزد استادان خود در تهران و سپس در قم گذراند. وی در کنار علوم حوزوی از تحصیلات دانشگاهی نیز غافل نماند و در رشته فقه و حقوق اسلامی موفق به اخذ مدرک دکتری شد و اکنون نمایندگی مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان را برعهده دارد.


گفتگوی خبرنگار آنا با نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری را پی می‌گیریم:


خاطرات خودتان را از دوران حکومت پهلوی بیان کنید


بسم‌ الله الرحمن الرحیم. این مواردی که بیان می‌کنم، تحلیل است نه خبر و خودم دقیقاً در آن زمان درگیر این موضوعات بودم. در زمان شاه دانش‌آموز بوده و در شهرستان حضور داشتم و در مرکز استان هم نبودم. آنچه که درباره آن زمان می‌شود گفت، بیشتر تحلیل است. انقلاب اسلامی برای کشور و مردم ایران امتیازاتی را فراهم آورد. امتیاز انقلاب اسلامی این است که یک نظام جدیدی را ایجاد کرد که یک امکان نو را برای مردم به وجود آورد که بر‌اساس آن احکام اسلام حاکم شود. این‌طور هم نیست که در این نظام جدید، بشود به سرعت احکام اسلام را پیاده کرد؛ چراکه به زمان نیاز دارد.


از دستاوردهای انقلاب امام‌خمینی(ره)، موضوعات علمی و عمرانی است. قبل از انقلاب جریان عمومی کشور به سمت پذیرش سلطه بیگانه و کفار بود؛ یعنی اراده حکومت بر این استوار بود که تا آنجا که ممکن است خواست غربی‌ها در این کشور پیاده شود. نمونه‌ این مورد، مصونیت قضائی(کاپیتالیسون) برای شهروندان آمریکایی است. مطابق این مصوبه آمریکایی کافران هر جرم و جنایتی در این کشور مرتکب می‌شدند، دادگاه‌های کشورمان صلاحیت نداشتند به جرم او رسیدگی کنند! به‌همین سادگی در این حد به بیگانه امنیت می‌دادند! یا در مسائل کلان اقتصادی، اراده خارجی‌ها و آمریکا نافذ بود. در  سیاست به‌همین ترتیب، در مسائل فرهنگی هم حرف اول و آخر را آمریکا و صهیونیست‌ها می‌زدند! ملت ما نمی‌توانست، بپذیرد که جهت‌‌گیری یک کشور مسلمان در آن زمان به سمت آمال و آرزوهای مستکبران باشد؛ اما انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) جهت‌گیری را عوض کرد. این تغییر جهت‌گیری بسیار مهم است. در رأس کشورمان به‌جای یک فرد عادی و سرسپرده بیگانه، یک مجتهد جامع‌الشرایط دین‌شناس قرار گرفت که دغدغه حاکمیت دین را دارد.


امام راحل چنان توانست استحکام ملی و انسجام اسلامی در برابر توطئه‌های نفس‌گیر و کمرشکن بیگانه ایجاد کند که هشت سال دفاع مقدس را با همین تفکر پشت سر بگذاریم. شما جریان‌های جنگ تحمیلی، ترورهای منافقین در دهه 60، جنگ‌ داخلی مرزی، جنگ‌های قومی که اول انقلاب در این کشور به راه افتاد را مشاهده کنید و این انقلاب بود که توانست بر محور رهبری دینی در برابر همه این ابتلائات، راست‌قامت دوام بیاورد.


مصداق‌های درگیری انقلاب اسلامی با گفتمان غربی را چه می‌دانید؟


اکنون تمام جهان استکبار عزم خود را جمع‌آوری کرده است که در مسائل فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی علیه کشورمان بجنگد؛ اما ایران همچنان پابرجاست.انقلاب ایران تغییرات مهمی را در عرصه‌های جهانی ایجاد کرده است که دشمنان شیطان‌صفت طاقت دیدن این دستاوردها را نداشته و درصدد ضربه‌زدن به مردن و نظام ایران هستند. مردم و کشور ایران از سویی دیگر بر اصول انسانی پایبند هستند و نمونه‌ این مورد نیز مذاکرات بود.


طرف‌های غربی و آمریکا سر میز مذاکره نشستند و معاهده‌ای تنظیم شد که لازم‌الوفاست؛ اما در مجامع بین‌المللی، آمریکا با قلدری و شیطان‌صفتی به همین مذاکرات نیز پایبند نبود. ما با این‌طور دشمنی مواجه هستیم. از طرفی دیگر در کشور کاستی‌هایی وجود دارد و باید با گماردن افراد لایق و انقلابی این مشکلات را برطرف کنیم. سوءمدیریت در درون کشور امری انکارناپذیر است؛ اما باز هم این سوءمدیریت و کاستی‌ها در آن حد نیست که عیبی کلان برای نظام ما باشد، چون نظام قابلیت این را دارد که این سوءمدیریت‌ها را حل کند. این فسادهایی که احیاناً در لابه‌لا وجود دارد، باید رفع شود.


بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی در این 40 سال چیست؟


به عقیده من بزرگ‌ترین خدمتی که انقلاب اسلامی کرد تغییر جهت این کشور است به سمت حاکمیت اراده خدا بود. در حالی که پیش از این جهت‌گیری کشورمان به سمت تحقق اراده مستکبران و قلدران بود. در کشور کارهای بزرگی انجام شده است؛ اعم از علمی،ایجاد دانشگاه‌، پیشرفت‌های نظامی و هسته‌ای.


باید اقتصاد ایران اسلامی باشد ولی برنامه‌های جزئی در اقتصاد کشورمان هنوز آن‌جور که سزاوار بوده، برنامه‌ریزی نشده است. باید در حوزه فرهنگ، اسلامی باشیم. به عقیده من مهم‌ترین خدمت انقلاب اسلامی به کشور ایران این است که جهت این کشور را جهت درستی سامان داد و این مصداق: «إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ» است.


از نظر شما مهم‌ترین دستاورد حوزه‌های دفاعی، نظامی، علمی و پژوهشی انقلاب چه بوده است؟


اینکه اکنون دشمن به خودش اجازه نمی‌دهد با ما وارد عملیات نظامی بشود، یک دستاورد بزرگ است. ما خودمان توانسته‌ایم قدرت دفاعی‌مان را بالا ببریم. زمانی علیه‌ ایران هر تهاجم نظامی که ممکن بود، اعمال می‌شد، موشک‌ به هر نقطه‌ای از کشور ما که خواستند، زدند و ما توان دفاعی نداشتیم؛ اما الان دشمن جرأت نمی‌کند، به ایران تعدی کند. انقلاب اسلامی توانست به لحاظ نظامی، امنیتی و قدرت دفاعی بسیار پیشرفت کند. همین‌طور در زمینه‌های علمی و دانش پزشکی. زمانی بود که این کشور برای حداقل کارهای پزشکی‌اش محتاج بیگانه بود، هم از لحاظ نیروی انسانی و هم به لحاظ تجهیزات. اکنون در بالاترین سطح، نیروی انسانی در حوزه پزشکی و سلامت در این کشور موجود است. مثلاً بیمارستانی در یک شهرستانی در زمان پهلوی دو- سه‌ یا چهار پزشک داشت و اکثریت هم پزشکان بنگلادشی و هندی بودند. 


یکی از موارد مهم بعد از انقلاب، عملی‌شدن حاکمیت ولایت‌فقیه و مجلس خبرگان بود؛ امروزه نقش این دو مؤلفه در نظام اسلامی چیست؟


نظام سیاسی اسلام بر پایه امامت و امت استوار است؛ یعنی پیغمبر اکرم(ص) از جانب خداوند، امام‌المسلمین بودند. قرآن کریم می‌فرماید: «اطيعوا الله و اطيعوا الرسول و اولي‌الامر منكم»، اطاعت از خدا کنید و اطاعت از رسول و اولی‌‌الامر کنید. این کلمه اطاعت تکرار شده. اطاعت اولی منظور اطاعت از احکام خداست، اطاعت دومی منظور اطاعت از حکم‌های فرمانروایی رسول خداست. خدای متعال به پیغمبرش اختیار فرمانروایی و حق فرمان دادن داد و بعد از پیغمبر به ائمه طاهرین(ع) و در زمان غیبت به فقیه جامع‌الشرایط حق فرمان دادن داده و آحاد ملت حتی علمای دین باید از آن کسی که در این جایگاه قرار دارد، اطاعت‌پذیری داشته باشند. بحث ولایت فقیه، مهم‌ترین مشخصه‌اش این است که ادامه، یعنی جلوه نظام امامت و امتی است که پیغمبر اکرم(ص) به امر خدا ایجاد کردند. انقلاب اسلامی جلوه‌ای از نظام امامت و امت است. مسئله ولایت فقیه جلوه‌ای از امامت رسول خدا و ائمه طاهرین(ع) است و آن قداستی که امام معصوم دارد، جلوه‌ای از او در سطح نازل‌ترش ولایت فقیه است چون فقیه هم عالم است و عادل است. معصوم نیست ولی عالم و عادل است. به اعتبار عالم بودنش و عادل بودنش مردم برای او قداستی قائلند و برای او حرمت ویژه‌ای قائلند و اگر در یک موردی فرمانی بدهد و مردم تصرف کنند، تخلف از فرمان او تخلف از فرمان دین است و تخلف از فرمان امام معصوم است، به خط می‌شوند و به میدان می‌آیند. نمونه‌اش را در دفاع مقدس دیدیم. در دفاع مقدس با پشتوانه دینی که امام داشت، مردم آماده جان‌دادن شدند.


مجلس خبرگان یک مجلس امین ملت بوده که هم به‌لحاظ ملی و دینی امین مردم است. مسئولیتش این است که اسلامیت نظام را حفظ کند. یعنی مراقب است که رهبر، رهبری با ویژگی‌های اسلامی باشد و هرگاه این ویژگی‌ها احیاناً دچار خلل بشود، مجلس خبرگان مسئول است و باید اقدام قانونی و شرعی را که بر‌عهده‌اش است انجام بدهد. متکفل حفظ اسلامیت نظام است، همان جهت‌گیری اسلامی که گفتم. البته فقط متکفل حفظ اسلامیت نیست؛ بلکه جلوه جمهوریت هم هست. چرا؟ چون‌که مردم از طریق این مجلس، رهبر خود را تعیین می‌کند.


داستان فساد در نظام اداری کشور را چگونه تحلیل می‌کنید؟


افرادی همیشه هستند که مخل نظم اقتصادی هستند، بعضی افراد و معاندان مطرح می‌کنند که فساد به‌صورت سیستماتیک در کشور وجود دارد که البته رهبرانقلاب این مورد را قبول ندارند. قصه فساد در همه جای جهان هست و تا وقتی که کارگزاران یک نظام به معنای واقعی موحد و متقی نباشند و با تمام وجود خود را در محضر خدا نبینند، احتمال فساد و سوءاستفاده وجود دارد.


فساد در تمام جهان وجود دارد/ با متخلف سریع برخورد شود


 چه چیزی فساد را از میان می‌برد؟ یکی اینکه تقوای بالای کارگزاران و دست‌اندرکاران، دوم نظارت دقیق. ما باید در این دو جهت اقدام کنیم. مسئولان و کارگزاران از بالاترین سطح تقوا، ایمان، توانایی و کارآمدی برخوردار باشند تا ضریب خطاکاری و فساد به حداقل برسد. دوم؛ سیستم نظارتی. نگذارند خطا توسعه پیدا کند، این نظارت لازمه درون هر سیستمی است و در هر جایی که فساد رخنه کرد، بلافاصله باید برخورد شود و اینها چیزی نیست که نظام نتواند با آنها برخورد کند. با قاطعیت و حفظ ضوابط قانونی با متخلف برخورد بشود. به تعبیر مقام معظم رهبری فساد یک اژدهای چندسر است. ممکن است از جاهای مختلف سر در بیاورد، باید همه سرهای آن زده شود. از طرفی دیگر اراده ملت بر این است که با فساد مبارزه شود، اراده کلان نظام بر این است که با فساد مبارزه شود؛ ولی آسان نیست. اینکه کسی بگوید نظام فاسد است، قابل قبول نیست. در رأس نظام رهبری همواره با فساد مبارزه کرده‌اند. لایه‌های بعدی همواره دغدغه دفع فساد را داشته‌اند. ممکن است کم‌کاری‌هایی باشد؛ ولی فساد سیستماتیک وجود ندارد.


در چله انقلاب اسلامی مهم‌ترین تهدید نظام چیست؟


مهم‌ترین تهدیدی که انقلاب اسلامی با آن مواجه می‌شود، جداسازی مردم و بی‌اعتمادی نسبت به انقلاب است. برای جداکردن مردم از نظام، فعالیت‌های مختلفی توسط دشمن صورت می‌گیرد. یکی اینکه مردم را از جهت اقتصادی و معاش به انقلاب ناامید کنند. مورد بعدی فرهنگی است. دشمن درصدد نابودی مبانی اعتقادی مردم است. باید در حفظ ارزش‌ها، اخلاق و اعتقادات اسلامی بکوشیم. در یک موقعیت حساس استثنایی قرار داریم و اگر درست و سنجیده و جان‌برکف عمل کنیم، عبور می‌کنیم.


در رابطه با مذاکرات صحبت کردید، چند دفعه پیش آمده در طول این 40 سال با طرف آمریکایی بحث‌های مختلفی از مک‌فارلین گرفته تا مذاکرات هسته‌ای به‌طور مستقیم و غیرمستقیم مذاکره کرده‌ایم. افرادی بوده‌اند که رفتند مذاکره کردند، هر دفعه هم بدعهدی آنها بعد از چند وقت سریعاً مشخص شده است. الان که پیشنهاد مذاکره می‌دهند  و عده‌ای نظیر 300 نفر نامه نوشته بودند از داخل و خارج، گفته بودند مذاکره کنید، نظر شما درباره مذاکره با آمریکا بعد از بیرون آمدن از برجام چیست؟


قصه مذاکره آمریکا با ایران، داستان گرگ و میش است. اخیراً مقام معظم رهبری فرمودند: مذاکره آمریکا یک وسیله‌ای شده است برای اعمال استکبار. مذاکره فرقش این است که دو طرف مذاکره در یک موقعیت هماهنگ قرار بگیرند و بده و بستان مساوی باشد. آمریکا که سر مذاکره می‌آید همان‌طوری که با تروریست‌پروری می‌خواهد ما را شکست بدهد، با مذاکره هم می‌خواهد ما را شکست بدهد. اسمش مذاکره است؛ اما واقعیت‌ آن تحمیل اراده خودش روی قرارداد است. آنجا می‌خواهد از طریق جنگ داخلی، از طریق پرورش تروریست اراده خودش را حاکم کند، اینجا می‌خواهد روی قرارداد، اراده خودش را حاکم کند. این‌طور نیست که بده و بستان باشد. یکی بگیرد و یکی بدهد. نه؛ ‌روش اینها این است؛ چون شیطانند، با چنین رژیمی نمی‌شود مذاکره کرد.


نقش اروپایی‌ها را در این موضوع مذاکرات چگونه می‌بینید؟


به نظر من اروپایی‌ها آمریکا را رها نمی‌کنند که ما را بگیرند. آنها هم به نحوی یک آمریکای کوچکترند. آنها دنبال منافع خودشان هستند. تعهدات انسانی برای آنها مهم نیست. هر کجا منافع‌شان به خطر افتاد به‌راحتی از تعهدات‌شان دست برمی‌دارند. یک مقداری هم که احیاناً متعهدند، منافعی دارند. هر کجا تضاد منافع بود، از تعهدات‌شان سرباز می‌زنند. خیلی هم خرج زیادی ندارد بهانه درست‌کردن برای زیر تعهدات زدن. تنها راه علاج ما این است که به خودمان متکی باشیم، البته نمی‌خواهم بگویم که به خودمان متکی باشیم یعنی دشمن‌تراشی کنیم، جنجال‌آفرینی کنیم، نه؛ تکیه به داخل باشد.


دی سال قبل اغتشاشاتی در کشور ایجاد شد و برخی از مردم نیز مطالباتی داشتند. جامعه مدرسین  در مورد مسائل اقتصادی نامه‌اي به رئیس دولت دوازدهم نوشتند. مشکل در کجاست؟


واقع قضیه این است که به هر حال مردم اعتراضات و مطالباتی دارند و مقام معظم رهبری هم مدت‌هاست که متذکر می‌شوند که مطالبات ملت باید شنیده شود. چون اگر مطالبه نباشد نوعی خودسری پیش می‌آید. حتی از نمایندگان خبرگان خواستند گفتمان مطالبات ملت را رونق بدهد. این امر مطالبه از اصول مسلم دینی و مذهبی ماست. اصلاً امر‌به‌معروف و نهی‌از‌منکر هم همین است. در عین حال بستر و فرصتی برای بیگانه پیش آمد که سوءاستفاده بکند. چه باید کرد در این میان؟ قاعدتاً مسئولان باید به مطالبات مردم توجه کنند. تا آنجا که ممکن است بروند سراغ ملت. الان من دیدم در تبریز، مسئولان بین مردم رفتند، بدون تشریفات اداری حرف مردم را می‌شنوند و مشکلات مردم را حل می‌کنند. خیلی از این مشکلاتی که مردم با آنها مواجه هستند با چنین اقداماتی امکان رفع‌شدن دارد و وقتی هم ملت دیدند که مسئولان در خدمت آنها هستند، نظام درصدد گره‌گشایی از کار آنها هست، دلیلی ندارد که مردم بهانه دست بیگانه و دشمنان بدهند. این مسئولیت خطیر و سنگین مدیران ما را می‌طلبد که خود را پشت‌میزنشین نبیند، خود را طبقه برتر نبیند، طلبکار نباشد و خود را خادم ملت ببیند.


گفتگو از محمدعلی حسن‌نیا


انتهای پیام/4062/4082/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر