صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۸ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷
بیانیه مشترک موگرینی و ظریف:

نسبت به رفع تحریم‌های اقتصادی ایران متعهدیم

وزرای خارجه ایران، ۱+۴ و هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ارتقای روابط گسترده‌تر اقتصادی با ایران از طریق ساز و کار ویژه مالی تأکید کردند. این کشورها همچنین بر تعهد خود بر رفع تحریم‌های اقتصادی و همکاری مستقیم و چندجانبه با ایران تصریح کردند.
کد خبر : 313319

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از وب‌سایت وزارت امور خارجه، جلسه وزرای خارجه ایران و ۱+۴ شامگاه دوشنبه دوم مهر ۱۳۹۷ به‌وقت نیویورک در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به ریاست خانم فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور وزرای خارجه ایران، فرانسه، روسیه، چین، انگلیس و آلمان برگزار شد. این نشست که پیش از تلاش آمریکا برای استفاده ابزاری از شورای امنیت و اجرای نمایش علیه ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود؛ حمایت اروپا، چین و روسیه از ایران و برجام و انزوای آمریکا را به‌روشنی به تصویر کشید.

در پایان این نشست وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۴ بیانیه مشترکی صادر کردند که واجد نکات مهم و قابل‌توجهی است. وزرای خارجه در این بیانیه بر اعلام تعهد مجدد کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و مؤثر این توافق، ازجمله در حوزه رفع تحریم‌ها تأکید کرده و اذعان نمودند که رفع تحریم‌ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است.

وزرای خارجه در این بیانیه اظهار تأسف عمیق خود را نسبت به خروج آمریکا از برجام اعلام داشته و در یک مقابله آشکار با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا، بر تعهدات خود مندرج در بیانیه قبلی در تاریخ ۱۵ تیر ۹۷ در موضوعاتی همچون حفظ و ارتقاء روابط گسترده‌تر اقتصادی با ایران؛ حفظ و استمرار کانال‌های مؤثر مالی برای تعامل با ایران؛ تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی؛ و ... تأکید کردند. آن‌ها همچنین تعهد خود را به پیگیری اقدامات مشخص و مؤثر برای تضمین کانال‌های پرداخت با ایران تکرار کردند.

نظر به‌فوریت و ضرورت حصول به نتایج ملموس، وزرای خارجه از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانال‌های پرداخت و به‌طور مشخص ابتکار تأسیس یک «سازوکار ویژه» برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران، که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت نموده و به آن‌ها اطمینان مجدد می‌دهد، استقبال کردند. آن‌ها همچنین بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن فوری این «سازوکار ویژه» در کنار تداوم تعامل با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تصریح کردند.

بیانیه وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۴ دیگر کشورها را نیز به اتخاذ سیاست‌ها و ایجاد سازوکارهای مشابه در روابط اقتصادی خود با ایران تشویق نموده و خواهان حفظ و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی با ایران و بسیج همه امکانات ازجمله از طریق همکاری با کشورهای ثالث برای عادی‌سازی مؤثر روابط تجاری و بازرگانی با ایران شده است که بیان آشکار اراده اعضا برای حفظ برجام است و آشکارا در مقابل اراده آمریکا برای نابودی برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها بر ایران قرار دارد.


انتهای پیام /

انتهای پیام/

ارسال نظر