دکتر میرزاده: فرهنگ دوستی و علم جویی صفت بارز مردم سمنان است/ تا پایان سال 96 برای 80هزار نفر بستر آموزش الکترونیکی در دانشگاه فراهم می شود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ششمین جلسه هیأت امنای استان سمنان با حضور دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، مهندس وکیلی استاندار سمنان و نمایندگان مردم استان سمنان در مجلس شورای اسلامی در واحد سمنان برگزار شد.
دکتر میرزاده در این جلسه با تأکید بر وضعیت مطلوب تحصیلات تکمیلی در استان سمنان گفت: این استان در تحصیلات تکمیلی سرآمد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است و این امر نشان از فرهنگ دوستی و علم جویی مردم این استان دارد.
وی افزود: درصد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین توسعه تحصیلات تکمیلی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان از متوسط کشور بسیار بالاتر است که جای توجه و تقدیر دارد با این حال تحصیلات تکمیلی در این استان با جدیت تقویت میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: استان سمنان دارای سابقه فرهنگی چشمگیری است و به علت داشتن چهرههای برجسته فرهنگی، علمی و سیاسی دارای پیشینه غنی و سرشاری است.
هیاتهای امنای استانی دارای اختیارات بالایی هستند
دکتر میرزاده در این جلسه با بیان اینکه براساس مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیاتهای امنای استانی دارای اختیار بالایی هستند، گفت: اختیار هیات امناهای استانی در حدی است که انتصاب قطعی روسای واحدها منوط به رأی این هیاتهای امنای استانی است.
وی افزود: روسای واحدهای دانشگاهی توسط رئیس دانشگاه به عنوان سرپرست منصوب میشوند و پس از ارزیابی عملکردشان، در صورت موافقت هیأت امنای استانی، حکم ریاست آنها قطعی میشود. البته انتصاب رئیس واحد استان باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برسد.
دکتر میرزاده با تأکید بر اینکه بعد از مصوبه 721 شورای عالی انقلاب فرهنگی، اختیارات زیادی به امور اداری، مالی، تشکیلاتی و بودجهای واحدها به استانها داده شده است، گفت: بر این اساس اداره واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به امکانات محیطی و شناخت مسئولان منطقهای و محلی بهتر انجام میشود.
وی با بیان اینکه در 2 سال گذشته خوشبختانه تمام هیأتهای امنای استانی و کمیسیونهای نظارت و کمیسیون دائمی آنها تشکیل شده است، اظهار داشت: بر این اساس نزدیک 496 نفر از نخبگان و فرهیختگان مناطق مختلف کشور از طریق هیاتهای امنا با دانشگاه مشارکت دارند و ما میتوانیم از نظرات آنها استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح تمرکززدایی از مرکز و واگذاری اختیارات به استانها، طرح خوبی بود و اجرای این طرح و طرحهای تجمیع 1 و 2، باعث سرعت و چابکی سیستم، کاهش بروکراسی، افزایش بهره وری، کاهش هزینهها و افزایش درآمدهای دانشگاه شد.
ایجاد شهرک های فن آوری آزاد در دانشگاه، بستر رسیدن به اقتصاد دانش بنیان است
دکتر میرزاده در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی امروز به سمت ایجاد شهرکهای فنآوری آزاد پیش میرود، گفت: این طرح از بُعد تبدیل علم به ثروت، ایجاد فناوریهای نو و اشتغال فارغ التحصیلان، طرح مهمی است و در این شهرکها مجموعهای از کارهای علمی، پژوهشی، فرهنگی، صنفی، خدماتی و تجاری انجام میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر همه واحدهای استانها یک طرح «شفا» دارند، اظهار داشت: در ادامه این طرح، شاخههای آن در بقیه واحدهای استان شکل میگیرد و باید به سمت تأسیس شرکتهای اقتصادی دانش بنیان پیش برویم.
میرزاده در ادامه با اشاره به سند ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری گفت: براساس فرمایشات ایشان، در سال 1404 نیمی از اقتصاد کشور باید برمبنای اقتصاد دانشبنیان باشد و حداقل پیام این سند این است که تمامی دانشگاهها باید بتوانند اقتصاد دانش بنیان را توسعه دهند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای رسیدن به اهداف این سند برنامههای ویژهای دارد و ایجاد شهرکهای فنآوری آزاد در دانشگاه، بستر رسیدن به اقتصاد دانش بنیان است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه 56درصد بار آموزش عالی ایران در حوزه تحصیلات تکمیلی برعهده دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: این دانشگاه هیچ چالشی برای نظام ندارد و سعی میکند باری را از دوش دولت بردارد و به همین دلیل از دولت انتظار حمایت داریم.
دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به راهاندازی سامانه «ساها» اظهار داشت: با راهاندازی سامانه ساها (آزمایشگاه ملی)، 7400 آزمایشگاه و 3600 کارگاه، علاوه براینکه قابل استفاده برای دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی است، در اختیار دانشجویان دیگر دانشگاهها نیز قرار میگیرد.
تا پایان سال 96 برای 80هزار نفر بستر آموزش الکترونیکی در دانشگاه فراهم میشود
وی در ادامه با اشاره به واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی گفت: واحد الکترونیک در مهرماه 92 حدود 2هزار دانشجو داشت که در حال حاضر این تعداد به 10هزار نفر رسیده است و تلاش میکنیم که تا پایان سال 96 برای 80هزار نفر بستر آموزش الکترونیکی فراهم شود.
دانشگاه حق دخالت در کارهای سیاسی و انتخاباتی را ندارد
دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه حق دخالت در کارهای سیاسی و انتخاباتی را ندارد و وظیفه اصلی دانشگاه، توسعه علمی، فرهنگی، فناوری و پژوهشی است.
وی افزود: چارچوب فعالیت های سیاسی تشکلهای دانشجویی مشخص شده و روش فعالیت آنها براساس شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
مصوبات جلسه
در ششمین جلسه هیأت امنای استان سمنان، آخرین وضعیت مالکیت اراضی واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان بررسی و مقرر شد کمیتهای 4نفره متشکل از استاندار یا نماینده، معاون عمرانی یا نماینده، نماینده دفتر حقوقی دانشگاه و رئیس واحدهایی که زمین فاقد سند دارند، تشکیل شود و تکلیف این اراضی مشخص شود.
همچنین درخصوص تعیین تکلیف اراضی و املاک مازاد واحدها و مراکز استان، بنا شد با تشخیص کمیسیون دائمی هیأت امنای استان، تمامی اراضی مازاد دانشگاه آزاد اسلامی استان که واجد سند مالکیت قطعی به نام دانشگاه آزاد اسلامی هستند، با مشارکت بخش خصوصی تبدیل به احسن شود و عواید آن صرف امور توسعهای دانشگاه آزاد اسلامی استان شود.
در ادامه، طرحهای اقتصادی دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان توسط دبیر هیأت امنای استان و مجریان طرحهای برای اعضای جلسه به اختصار تشریح شد و هیأت امنای استان با اجرای طرحهای زیر موافقت کرد:
احداث واحد فرآوری و بسته بندی خشکبار و تنقلات (واحد دامغان)
احداث کارخانه تولید نمک تصفیه شده یددار (واحد گرمسار)
طراحی و تولید سامانه دانش افزا الکترونیکی (واحد سمنان)
یکسان سازی ملزومات عملی و کارگاهی (واحد سمنان)
در مورد طرح تولید صنعتی سولفات سدیم (واحد شاهرود) نیز اعضای هیأت امنا به شرط امکان تأمین آب مورد نیاز طرح، با اجرای آن موافقت کردند.
انتهای پیام/