صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۰۱ مهر ۱۳۹۷
در بیانیه کانون دانشگاهیان ایران اسلامی:

نظام جمهوری اسلامی به رساترین فریاد در منطقه و جهان اسلام تبدیل شده است

کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی در بیانیه‌ای عنوان کرد: در چهلمین سالگرد استقرار نظام جمهوری اسلامی، همگان شاهد تداوم و سرافرازی نهضت بزرگ اسلامی هستند که علیرغم همه توطئه‌ها و موانع داخلی و خارجی، به رساترین فریاد در منطقه و جهان اسلام تبدیل‌شده است
کد خبر : 312935

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کانون دانشگاهیان ایران اسلامی به مناسبت آغاز سال تحصیلی بیانیه‌ای صادر کرد. در قسمتی از این بیانیه آمده است: طلیعه گفتار را به گرامیداشت مقام والای شهیدان حمله تروریستی اهواز اختصاص می‌دهیم و ضمن عرض تبریک و تسلیت به خانواده‌های معزز شهدا به تروریست‌های مزدور استکبار و حامیان مالی آنان ازجمله آل‌سعود خبیث و حاکمان سرسپرده امارات هشدار می‌دهیم که این‌گونه رذالت‌ها بی‌پاسخ نخواهد ماند.


‎مهرماه بهار تعلیم و تربیت از راه رسیده و میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو به همراه معلمان و اساتید آماده حضور در مراکز آموزشی و پژوهشی هستند. از محسنات شروع سال تحصیلی در کشورمان تقارن آن با هفته دفاع مقدس است که باید از ارواح پاک و معطر شهدای جنگ تحمیلی برای سعادت و توفیقات جامعه علمی کشور استمداد و یاری جست.


‎در بخش دیگری از بیانیه کانون دانشگاهیان ایران اسلامی چند نکته مورد توجه قرار گرفته است:


‎نخست آنکه در چهلمین سالگرد استقرار نظام جمهوری اسلامی، همگان شاهد تداوم و سرافرازی نهضت بزرگ اسلامی هستند که علی‌رغم همه توطئه‌ها و موانع داخلی و خارجی، بسان شجره‌ای طیبه به ثمر نشسته و امروز بانگ عدالت و مقاومت به رساترین فریاد در منطقه و جهان اسلام تبدیل‌ شده است. انقلاب اسلامی نقطه آغازین این حرکت و تشکیل تمدن نوین اسلامی و الحاق این انقلاب به جامعه مهدوی، آرمان بلند مردم ایران در این مسیر نورانی است. تردیدی نیست که مقدمات تحقق اراده الهی امامت مستضعفان و صالحان به طلایه‌داری خمینی کبیر آغاز شده و امید است توسط خلف فرزانه ایشان، این پرچم به دست پیشوای عدالت‌گستر و موعود امت برسد.


‎وظیفه بزرگ جامعه دانشگاهی و علمی بیان رویکردها، عملکردها، دستاوردهای انقلاب اسلامی و تبیین و انتقال عاقلانه و منطقی آن به نسل جوان است. حدود ۸۵ درصد جمعیت ایران امروز متولدان دهه ۵۰ به بعد هستند که تصویری از دوره ماقبل انقلاب در ذهن آن‌ها نقش نبسته است و امپریالیسم خبری و بنگاه‌های رسانه‌ای صهیونیستی و غربی و مزدوران آن‌ها، با شبکه‌های مالی گسترده و استفاده از پیچیده‌ترین مدل‌های عملیات روانی، در تلاش‌اند خوانش و تصویری وارونه از وقایع و رخدادهای تاریخ معاصر به آن‌ها ارائه دهند. انتظار است اساتید بزرگوار با بیان و قلم و با زهره‌گیری از ابزارهای مؤثر امروز نقشه بدخواهان را به خودشان برگردانند و نقشه‌های آنان را خنثی کنند.


‎اما در نکته دوم این بیانیه آمده است: در کنار همه کامیابی‌ها و موفقیت‌های انقلاب اسلامی، باید پذیرفت کاستی‌ها و ناکامی‌هایی نیز وجود دارد.


‎در شرایط فعلی حوزه مدیریت اقتصادی آسیب‌پذیرترین بخش انقلاب اسلامی است و علی‌رغم خدمات و برنامه‌های گسترده اقتصادی که بسیاری از عقب‌افتادگی‌ها را جبران کرده، متأسفانه همچنان مشکلات عمده‌ای باقی‌مانده و اخیراً تشدید شده است. از نگاه کانون‌ دانشگاهیان ایران اسلامی، ریشه مشکلات در تداوم نگاه برون‌نگر در مدیریت اجرایی و اقتصادی کشور است که راه‌حل را در به‌کارگیری مدل‌های غیرمتجانس با واقعیت‌های فرهنگی، اجتماعی، جغرافیایی و توانمندی‌های بومی جستجو می‌کنند. تفکر نئولیبرالی فعلی حاکم بر کشور مسئول اصلی نابسامانی‌های اقتصادی کشور است. به مسئولان امر توصیه می‌کنیم با قدرشناسی از حمایت‌های کلان رهبری و امت انقلابی، به مسیر اصلاح و بهبود امور اقتصادی و معیشتی مردم برگردند و با به‌کارگیری عناصر مؤمن انقلابی، متخصص، خلاق و جوان، امید به رفع موانع را در میان مردم تقویت کنند و بدانند در صورت همراهی مردم و اتکا به ظرفیت‌های کم‌نظیر منابع انسانی، طبیعی، موقعیت منحصربه‌فرد ژئوپلیتیکی کشور و استفاده از مزیت‌های مطلق و نسبی اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی، همه مشکلات حل‌شدنی است.


‎سوم آنکه جامعه نخبه و دانشگاهی متعهد کشور یکی از دستاوردهای انقلاب و از منابع قدرت نرم نظام اسلامی است. امروز در همه حوزه‌ها متخصصان داخلی کم‌نظیری هستند که با اعتماد به آن‌ها جهش‌های بزرگی نصیب کشور شده است. قدرت دفاعی و موشکی، صنعت هسته‌ای، نانو، دانش پزشکی و... بخش‌هایی هستند که با حضور و نقش‌آفرینی این جوانان مؤمن و متخصص به شکوفایی رسیده است. شهدای بزرگی مانند شهریاری، علی‌محمدی، طهرانی‌مقدم و آشتیانی عناصر انقلابی بودند که در پیشانی پیروزی‌های علمی ما قرار دارند. قطعاً جامعه علمی از این چهره‌های تابناک در حوزه‌های اقتصادی و توسعه‌ای کم ندارد که بتوانند منشأ تحولات بزرگ باشند. کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با تمام توان در خدمت مسئولان کشور برای کمک به حل مشکلات به‌ویژه در بخش اقتصادی با میدان‌داری دانشگاهیان دلسوز است.


‎در ادامه این بیانیه تصریح‌ شده است: توصیه اکید ما به متولیان حوزه آموزش کشور توجه به مسائل تربیتی و توجه به تزکیه در محیط دانشگاه است. نظام آموزشی اسلامی جز با تقدم تزکیه بر تعلیم راه کامیابی را پیدا نکرده است. متأسفانه رواج سبک زندگی غیردینی در جامعه در سالیان اخیر تا حدودی تفکر توحیدی و سبک زندگی اسلامی را به حاشیه برده است. توصیه به خود و همه اولیای آموزش این است که با آسیب‌شناسی عمیق از مشکلات تربیتی، به بازسازی و ارتقای نظام آموزشی کشور که پایه و بنیان همه اصلاحات اساسی است، همت گمارده شود. مراکز حوزوی، علماء و مبلغان هم در این خصوص وظایف خطیری بر عهده‌ دارند که به نظر می‌رسد ظرفیت و توان همراهی و اصلاح لازم را فراهم نیاورده‌اند و بخشی از مشکلات تربیتی فعلی محصول کم‌کاری و ضعف عملکرد متصدیان امور دینی و فرهنگی جامعه است.


در پایان این بیانیه آمده است: اما نکته پایانی اینکه اصرار بر پالایش محیط علمی از رقابت‌های ناسالم و مخرب جناحی و باندی و تأکید بر جهت‌گیری نظام آموزش عالی بر شتاب‌بخشی به آهنگ رشد علمی و تبدیل دانشگاه‌ها به مراکز اصلی تولید کار و ثروت مبتنی بر دانش‌های نوین است. بخش‌های پژوهشی مراکز آموزشی، با بازنگری در وظایف کنونی، رسالت فعال‌سازی حوزه آموزش عالی در اقتصاد دانش‌بنیان را بر عهده‌ دارند.


امید است آغاز سال تحصیلی جدید، نقطه شروع مجددی بر اقدامات شایسته در بخش‌های حاکمیتی، اجرایی و آموزشی برای سرعت‌بخشی به رشد و تعالی جامعه اسلامی باشد.


انتهای پیام/۴۰۸۷/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر