صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۵۴ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۷

چرا سرماخوردگی واکسن ندارد

بیش از ۱۰۰ نوع ویروس مختلف می‌توانند سرماخوردگی ایجاد کنند، در حالیکه ویروس‌هایی که موجب بروز آنفلوآنزا می‌شوند، زیاد نیستند. سرماخوردگی معمولاً خفیف‌تر از آنفلوآنزاست و سریع‌تر از آن بهبود می‌یابد.
کد خبر : 312723

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ابراهیم رزم‌پا متخصص گوش و حلق و بینی و نایب رئیس انجمن راینولوژی ایران درباره تفاوت‌های سرماخوردگی ساده با آنفلوآنزا، گفت: سرماخوردگی و آنفلوآنزا علائمی مشابه دارند. درعین حال سرماخوردگی معمولاً خفیف‌تر از آنفلوآنزا است، آنفلوآنزا علائم شدیدتری دارد. هنگام سرماخوردگی فرد معمولاً علاوه بر احساس خستگی و کوفتگی عضلانی، عطسه و سرفه می‌کند و آبریزش بینی، سوزش گلو، اشک ریزش وسر درد دارد، ممکن است تب نداشته یا تب پایینی داشته باشد.


وی ادامه داد: آنفلوآنزا ناگهان شروع شده و بسیار آزاردهنده است. فرد احساس ضعف و خستگی می‌کند و تب دارد. علائـــم دیگری همچون سرفه‌های خشک، آبریزش از بینی، لرز، درد عضلانی، سردرد شدید، درد چشم و گلودرد را به همراه دارد. مدت زمان بیشتری طول می کشد تا آنفلوآنزا کاملاً خوب شود، اما در سرماخوردگی این مدت کوتاه‌تر است.


رزم‌پا با بیان اینکه بیش از 100 نوع ویروس مختلف می‌توانند سرماخوردگی ایجاد کنند، گفت: ویروس‌هایی که باعث بروز آنفلوآنزا می‌شوند زیاد نیستند، همین امر باعث شده واکسن‌هایی تهیه شود که به پیشگیری از آنفلوآنزا کمک می‌کنند. اما در مورد سرماخوردگی، ساختن واکسن به دلیل تعداد زیاد ویروس‌ها میسر نیست.


درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا


استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا توصیه کرد: در خانه بمانید و استراحت کنید (مخصوصاً در هنگام بروز تب)، سیگار نکشید و از همراهی با افرادی که سیگارمی‌کشند اجتناب کنید. مایعات فراوان مانند آب، آب میوه و سوپ رقیق شده بنوشید. از نوشیدن الکل پرهیز کنید. با آب نمک ولرم چند بار در روز غرغره کنید این کار باعث می‌شود سوزش گلو بهبود یابد. اسپری‌های گلو نیز به کاهش درد گلو کمک می‌کنند. قطره‌های بینی که حاوی آب و نمک (سرم فیزیولوژی) هستند به کاهش ترشحات بینی و مرطوب شدن پوست داخل بینی کمک می‌کنند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


رزم‌پا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در صورت بروز سرماخوردگی، چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد گفت: در بعضی موارد، نیازی به دیدن پزشک نیست. بیمار می‌تواند علائم را با پیگیری توصیه‌های بالا درمان کند. فقط در صورتیکه علائم آنفلوآنزا را داشت، باید به پزشک خود اطلاع دهد تا پزشک داروهای ضد ویروس تجویز کند. همچنین در صورت طولانی شدن سرماخوردگی بیش از 10 روز، گوش درد یا خروج ترشح از بینی، درد شدید در صورت یا پیشانی، تب بالای 38 درجه، تنفس کوتاه، خشونت صدا، سوزش گلو یا سرفه مداوم و خس خس سینه باید به پزشک مراجعه شود.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر