صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۶ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۷

یکپارچگی و وحدت بمی‌ها در برگزاری عزای حسینی

آیین عزاداری شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایشان در جای جای ایران رنگ و بوی خاصی دارد و در این میان، مراسم سوگواری شهر بم از یکپارچگی بی‌نظیری برخوردار است.
کد خبر : 312158

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، عزاداری مردم شهر بم از باشکوه‌ترین مراسم شهرهای مختلف کشور است چراکه آیین سوگواری سالار شهیدان و یارانش در این شهر با وحدت و یکپارچگی ویژه‌ای همراه است.


مراسم سنتی بم از اول ماه محرم با سیاه‌پوش کردن کوچه‌ها و حسینیه‌ها آغاز می‌شود. این مراسم به صورت خودجوش و بدون کمک دولتی یا همکاری نهادها برگزار می‌شود و همین خودجوش بودن و حرکت مردمی از شاخصه‌های عزاداری شهر بم است.


با شروع ماه محرم گروه‌های موسیقی، جلسات متعدد تمرین برگزار می‌کنند تا در این مراسم اجرایی یکپارچه و منظم داشته باشند. همین هماهنگی رنگ و حال خاصی به این سوگواری می‌بخشد‌.



در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی این وحدت به اوج می‌رسد چراکه بم با بیش از ۴۰۰ هیات مذهبی که در هر محله جای گرفته‌، طی دو روز تاسوعا و عاشورا در یک مکان گردهم می‌آیند.


در حقیقت اگر شهر را به چند دسته تقسیم کنیم، دسته‌های زنجیرزنی و سینه‌زنی از محله‌های مختلف، در میدان امام خمینی جمع می‌شوند تا با یک نوحه‌خوان و مداح به صورت منسجم عزاداری کنند.


آنچه به عنوان یک آیین در میان مردم بم مرسوم است، این است که افراد سرشناس و شناخته شده بم که در شهرهای دیگر یا خارج از ایران زندگی می‌کنند، در روزهای تاسوعا و عاشورا به بم می‌آیند تا در کنار هم این عزای حسینی را برپا کنند.


این مراسم هر ساله از سوی بیش از ۲۰ رسانه داخلی و خارجی به صورت زنده پخش می‌شود.


یکپارچگی و وحدتی که در این مراسم عزاداری وجود دارد باعث شده تا مسئولان میراث فرهنگی به فکر افتند که این آیین خودجوش و مردمی را به ثبت ملی رسانند.


به گفته مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان پرونده ثبت ملی عزاداری شهر بم در دست تکمیل است.


انتهای پیام/۴۰۳۱


انتهای پیام/

برچسب ها: بم عاشورا عزاداری
ارسال نظر