برد موزه ملی علوم و فناوری ایران در مسابقه بینالمللی طراحی و ساخت آثار علمی 2018 چین
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی موزه ملی علوم و فناوری، رقابتهای بینالمللی ترویج آثار علمی در حاشیه کنفرانس جهانی دانش علمی، توسط موزه ملی علوم و فناوری چین از تاریخ 15 لغایت 18 سپتامبر 2018 (24 الی 27 شهریور 97) در حال برگزاری است که نمایشگاه موزه ملی علوم و فناوری ایران با نمایش آثار بازسازی شده احمدبنموسی شاکرخراسانی دانشمند شهیر ایرانی قرن سوم و چهارم هجری توانست در بخش شیشههای جادویی بیشترین مخاطب را جذب کند و پس از بررسیها از سوی هیأت داوران برنده بخش شیشههای جادویی این رقابتها شد.
شایان ذکر است در این رقابتها 20 کشور از جمله ایران، آمریکا، انگلستان، آلمان، چین و کنیا برای نمایش و توضیح حضوری آثار انتخاب شدند. موزه ملی علوم و فناوری ایران نیز به نمایش الحیل یک، 12، 27 و 51 خواهد پرداخت.
گفتنی است علم الحیل را در دستهبندیهای علوم امروزی میتوان در دسته مهندسی مکانیک به شمار آورد و در آن از ابزارها و دستگاههای مکانیکی و هیدرولیکی بحث میشود. در کتاب الحیل شرح صد دستگاه آمده است که خودکار و با استفاده از خواص مکانیکی سیالات کار میکنند. از دیگر ویژگیهای این کتاب آن است که دستگاهها بهگونهای تشریح شدهاند که امکان ساخت آنها را امروزه امکانپذیر میکند. بیشک کتاب الحیل یکی از ممتازترین آثار مهندسی و کمنظیرترین کتاب مهندسی مکانیک تا قرن شانزدهم میلادی محسوب میشد و اروپاییان قریب به 600 سال پس از تألیف این کتاب به این شاخه علمی و فنی پرداختهاند.
تعدادی از طرحهای کتاب الحیل توسط موزه ملی علوم و فناوری بازسازی شده است.
انتهای پیام/4056/4021/
انتهای پیام/