صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۷ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
آنا گزارش می‌دهد؛

انتخابات شورای اقلیم کردستان و تلاش مخالفان برای کسب کرسی بیشتر

انتخابات شورای اقلیم کردستان عراق دو هفته آینده برگزار می‌شود، انتخاباتی که در آن 673 نامزد برای کسب کرسی در پنجمین دوره شورا با یکدیگر رقابت می‌کنند.
کد خبر : 311295

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ تبلیغات انتخاباتی شورای اقلیم کردستان عراق آغاز شده است و می‌توان در گوشه گوشه این اقلیم پوسترها و شعارهای تبلیغاتی نامزدها را مشاهده کرد. 11 سپتامبر (20 شهریور) بود که تبلیغات انتخاباتی آغاز شد و نامزدهایی که تأیید صلاحیت شده‌اند برای جلب نظر مردم و ورود به شورای اقلیم، تبلیغات رنگارنگ خود را آغاز کرده‌اند.


در میان نامزدها، زری نورزاد که از حزب دموکرات در استان دهوک نامزد شده شعار مساوات و برابری میان زنان و مردان را در تریبون‌ها بیان می‌کند و خواستار فرصت‌های برابر اجتماعی برای هر دو جنس است. همچنین نامزد دیگری به نام مرضیه محمد امین خواستار مشارکت حداکثری زنان در انتخابات و به میدان آمدن آن‌ها برای کسب حقوقشان است.


از هر فهرست و ائتلاف و حزبی نیز می‌توان در این دوره از انتخابات سراغ گرفت. طبق قوانین داخلی اقلیم کردستان که از سوی کمیسیون عالی انتخابات این اقلیم اجرا می‌شود، اگر نامزدهای زن موفق به کسب کرسی‌های توزیع‌شده برای خود نباشند، 30 درصد از کل کرسی‌ها باید از سهمیه زنان گرفته و به نامزدهای مرد در فهرست‌های مختلف اختصاص داده شود.



قرار است 30 سپتامبر (هشتم مهر) انتخابات شورای اقلیم کردستان برگزار شود و کردها می‌توانند از میان 673 نامزد از 29 جریان سیاسی، 111 نفر را راهی شورای این اقلیم کنند. در این میان 11 کرسی به اقلیت‌های دینی اختصاص دارد.


در انتخاباتی که در سال 2013 برگزار شده بود، حزب دموکرات جایگاه نخست و جنبش تغییر که از جریان‌های مخالف است، جایگاه دوم را به خود اختصاص دادند. از آن انتخابات تاکنون اقلیم کردستان تحولات زیادی را به خود دیده که بیشتر آنها ناشی از شکست سیاست‌های داخلی بوده است. جریان‌های سیاسی عراق تمایلی ندارند تعهدهای انتخاباتی خود را اجرایی کنند و با انجام برخی اقدامات نسنجیده باعث مختل شدن اوضاع معیشتی کردها می‌شوند.


مخالفان برای جبران ناکامی به میدان می‌آیند


جریان تغییر، جماعت اسلامی و اتحاد اسلامی که جزء جریان‌های اپوزیسیون اقلیم به شمار می‌روند گرچه در انتخابات مجلس ناکام ماندند ولی در تلاش‌اند تا خود را با رویه‌ای جدید به صحنه بکشانند و شانس خود را برای کسب رأی مردم بیازمایند. در سوی مقابل احزاب حاکم اقلیم کردستان رویکرد ثابت و مشخصی دارند و اعلام کرده‌اند صندوق‌های رأی نمی‌تواند آنها را از کرسی حاکمیت اقلیم به زیر بکشد.


آن‌ها از هم‌اکنون خود را در مقابل مخالفان پیروز می‌دانند و حتی یکی از سران شاخص اتحادیه میهنی کردستان در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «اتحادیه میهنی در کسب رأی مردم مشکلی ندارد، ما چه یک کرسی یا 100 کرسی داشته باشیم نیروی نظامی خود را در اختیار داریم و حاضر به خلع سلاح نخواهیم شد


کافی است به برنامه انتخاباتی احزاب کردستان عراق نگاهی بیندازیم تا متوجه شویم بیشترشان به موضوعات و مشکلاتی می‌پردازند که حل آنها در اقلیم کردستان قابل انجام است و دولت مرکزی عراق نمی‌تواند در آن نفوذ کند، به عنوان نمونه آنان مشکلات حقوق‌بگیران را از مهم‌ترین برنامه‌های خود معرفی کرده‌اند، موضوعی که دولت مرکزی عراق حل آن را در گرو توافق با اقلیم کردستان عراق می‌داند.


در پایان باید گفت کردها با مشکلات زیادی ازجمله بحران اقتصادی، کاهش و تأخیر در پرداخت حقوق کارمندان، برگزاری رفراندوم مواجه بوده‌اند و سرکوب اعتراضات مردمی باعث شده است تا در سال‌های اخیر مردم اصلی‌ترین منتقدان سیاست‌های رهبران اقلیم کردستان باشند. در حال حاضر که در آستانه برگزاری انتخابات شورای اقلیم کردستان هستیم، احزاب سیاسی مردم را به مشارکت در انتخابات فرا می‌خوانند و از آن به‌عنوان آزمونی مهم برای کسب یک جایگاه اجتماعی قابل‌قبول یاد می‌کنند.


انتهای پیام/4077/4033


انتهای پیام/

ارسال نظر