خطر فوران آتشفشان دماوند چقدر جدی است؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در روزهای گذشته خبر جدی شدن فوران آتشفشان دماوند در رسانهها و فضای مجازی منتشر شده است که ترس و دلهره مردم را به همراه داشت و البته نظر کارشناسان زمینشناسی را بهخود جلب کرد.
زمینشناسان معتقدند دور جدید فعالیتهای آتشفشانی آغاز شده و بعد از فوران سال 1815 اندونزی که دهها هزار نفر از مردم کشته شدند تا به امروز هیچگونه فعالیت آتشفشانی مشاهده نشده ولی تحولاتی در حال رخ دادن است که به نظر میرسد باید آماده دور جدید وقوع بلایای طبیعی از نوع زلزله و آتشفشانها بود.
در خصوص خبر فعالیت آتشفشان دماوند هم همین تصور وجود دارد زیرا بر اساس گزارشهای رسمی، آخرین فعالیت آتشفشانی دماوند 10 هزار سال پیش بوده و با سرازیری گدازههای آن به سمت دامنه جنوبی و بر روی دره لار، سدی طبیعی ایجاد شد که سبب بهوجود آمدن دریاچه بزرگی پشت این سد شد.
بر همین اساس و با توجه به خبرهایی مبنی بر فعالیت مجدد آتشفشان دماوند، کارشناسان و مسئولان بهدنبال تحقیق در این زمینه هستند که برگزاری نشست ویژه ریسک آتشفشان دماوند با حضور زمین شناسان بههمین منظور است.
بنابراین گزارش در روز دوشنبه مورخ 26 شهریور، مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با همکاری کارگروه ملی مخاطرات زلزله، زمین لغزش و ابنیه نشست ویژه «ریسک آتشفشان دماوند، وضعیت موجود و چه باید کردها» را برگزار خواهد کرد که با حضور کارشناسانی از سازمانهای مختلف از جمله سازمان هواشناسی، مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، سازمان نقشهبرداری و پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی، مسأله خطر آتشفشان دماوند بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/4076/خ
انتهای پیام/