تشخیص مشکلات مغزی نوزاد با استفاده از اولین پوشک
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، پژوهشگران دانشگاه کیس وسترن ریزرو در کلیولند اوهایو، ایالات متحده آمریکا موفق به ابداع روشی شدهاند که با تجزیه و تحلیل مدفوع نوزاد سلامت مغز او را نشان میدهد. اولین مدفوع نوزاد که مکانیوم نامیده میشود، به این ترتیب به شاخصی برای تشخیص بهموقع مشکلات شناختی تبدیل میشود که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع ممکن است این نقص مادرزادی تا پایان عمر گریبانگیر او باشد.
مقادیر زیاد اسیدهای چرب موسوم به FAEE در مکانیوم نشان میدهد که کودک در آینده از لحاظ هوش و ادراک با مشکلاتی روبهرو خواهد بود. به گزارش futurity.org این نقص اغلب به علت مصرف الکل مادر در دوران بارداری بروز میکند.
در این پروژه تحقیقاتی 400 نفر از سن نوزادی در نیمه دهه 1990 تا سنین 20 سالگی مورد بررسی قرار گرفتهاند و میزان مواد موجود در مدفوع دوران نوزادی این اشخاص اندازه گیری و ضریب هوشی آنها در سنین 9، 11 و 15 سالگی مورد سنجش قرار گرفته است.
میانگ اُ. مین استادیار دانشکده پزشکی مندل دانشگاه کیس وسترن که سرپرستی این پژوهش را بر عهده داشته است، میگوید: «ما میخواستیم ببینیم آیا رابطهای میان سطح FAEE و رشد ذهنی کودک در خردسالی و بزرگسالی وجود دارد یا نه و متوجه شدیم که وجود دارد. FAEE را میتوان بهعنوان شاخصی برای در معرض الکل قرار گرفتن جنین و مشکلاتی که برای رشد در پیش رو دارد، مورد استفاده قرار داد.»
جزئیات و نتیجه این پژوهش در شماره اخیر Journal of Pediatrics نیز منتشر شده است.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/