کشت هندوانه در شرایط بحرانی آب/ نظام قیمتگذاری اصلاح شود
محسن احتشام در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه کاشت میوههایی همچون هندوانه در مناطقی از کشور که با مشکل آب دست و پنجه نرم میکنند، برای حفظ منابع آبی کشور زیانآور است، گفت: هنوز مصرف آب در بخشهای مختلف از کشاورزی تا صنعت مدیریت نشده است.
وی افزود: کشت محصولات کشاورزی در کشور باید بهلحاظ مصرف آب مزیت نسبی داشته باشد بهطوریکه در شرایط کنونی، کشت هندوانه که نیاز به مصرف آب زیادی دارد به صلاح نیست.
احتشام افزود: به نظر من واردات هندوانه از کشورهای دیگر به ایران بهتر از کاشت هندوانه در کشور است زیرا با واردات هندوانه به کشور حداقل منابع آبهای زیرزمینی و روزمینی ایران حفظ میشود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: لازمه برنامهریزی، پیشبینی است که متأسفانه پیشبینی و تفکر مسئولان کشور بهلحاظ استراتژیک ضعیف است.
وی تصریح کرد: باید مسئولان کشور 10 سال پیش به این نتیجه میرسیدند که ایران در 10 سال آینده با معضلات فراوان آبی روبهرو خواهد شد که متأسفانه چنین اتفاقی رخ نداد.
احتشام خواستار اصلاح نظام قیمتگذاری و تعرفهگذاری در حوزه آب شد و افزود: درست است که بسیاری از منابع آبی کشور صرف حوزه کشاورزی میشود اما سرانه مصرف آب در منازل ایرانیها نسبت به میانگین جهانی بسیار بالاست که وقوع این اتفاق نشان از مصرفی بیرویه آب در خانههای ایرانیان دارد.
وی افزود: در حوزه مصرف آب خانگی، آمارها نشان از مصرف بیرویه مایه حیات دارد که برای حل این مشکل باید فکری اساسی کرد.
انتهای پیام/خ
انتهای پیام/