صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۳ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۷

تسهیلات مسکن چقدر قدرت خرید مردم را افزایش می‌دهد؟

زمزمه افزایش تسهیلات مسکن با توجه به اوج‌گیری قیمت واحد‌های مسکونی در ماه‌های اخیر در حالی شنیده می‌شود که هنوز جزئیات رقم و نحوه بازپرداخت آن مشخص نشده است.
کد خبر : 310154

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موضوع مسکن با توجه به رشد بی‌سابقه قیمت‌ها در این بازار نسبت ماه‌های اخیر و حتی چند سال گذشته موجب شد تا قدرت خرید مردم در این بازار به شدت کاهش یابد تا جایی که تمام نقشه زوج‌ها برای خرید مسکن نقش برآب شد، زیرا با وجود افزایش ۵۰ درصدی قیمت واحد‌های مسکونی در ماه‌های پایانی سال گذشته و اوایل سال جاری افراد دیگر قادر به خرید مسکن نخواهند بود و ترجیح می‌دهند سرمایه خود را برای رهن و اجاره یک واحد مسکونی خرج کنند و یا آن را وارد بازار خودرو و سایر بازار‌های موازی، چون طلا و سکه کنند.


نهایتاً اوج‌گیری قیمت مسکن در ماه‌های اخیر منجر به واکنش مسئولین ذی‌ربط شد و تصمیم مجددی برای افزایش وام تسهیلات مسکن رقم خورد تا جایی که خبر‌هایی از افزایش دو برابری وام صندوق پس‌انداز یکم شنیده می‌شود که با توجه به بودجه و منابع بانکی تحقق آن دور از انتظار است.


این طرح از پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن در بانک مرکزی از مراحل بررسی کارشناسی عبور کرده و اگر مشکلی رخ ندهد، احتمالاً طی چند هفته آینده جزئیات و آئین‌نامه آن ابلاغ خواهد شد، ولی هنوز میزان افزایش و بازپرداخت و هیچ‌گونه جزئیاتی از آن مشخص نیست.


به علاوه ابوالقاسم رحیمی‌انارکی مدیر عامل بانک مسکن در مرداد سال جاری گفته بود که قرار است متناسب با افزایش قیمت مسکن، بخشی از شکاف ایجاد شده بین قدرت خرید متقاضیان و قیمت مسکن را در قالب افزایش سهم تسهیلات جبران کنیم.


در این رابطه حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: رشد قیمت مسکن از سال گذشته تا به حال نزدیک به ۶۰ درصد بوده و متوسط قیمت هر متر واحد مسکونی به ۷ میلیون تومان رسیده لذا رشد تسهیلات بانکی متناسب با رشد قیمت‌ها در این بخش نبوده و تسهیلات از مدار رشد قیمت‌ها در بخش مسکن جا مانده است.


وی در ادامه افزود: تسهیلات بانکی که در حال حاضر ارائه می‌شود کارا نیست و حتی در سال ۱۳۸۸ که وام ۱۵ میلیونی به خریداران مسکن پرداخت می‌شود حدود ۴۵ درصد از ارزش یک واحد مسکونی را اختصاص می‌داد، ولی تسهیلات فعلی تنها ۱۵ درصد ارزش یک واحد مسکونی را شامل می‌شود لذا رشد تسهیلات متناسب با رشد قیمت در بخش مسکن نبوده است.


نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: در حال حاضر برای افزایش قدرت خرید مردم هم باید مبلغ وام افزایش یابد و هم مدت باز پرداخت بلند مدت باشد و اصلاحاتی در خصوص نحوه بازپرداخت و سود این تسهیلات باید صورت گیرد تا اینگونه اقدامات کارساز باشد. تسهیلات بخش مسکن حداقل باید ۵۰ درصد افزایش یابد تا قدرت خرید مردم بیشتر شود.


وی در انتها خاطر نشان کرد: خریداران واقعی امکان خرید مسکن مورد نظر خود را ندارند و از سوی دیگر دلالان و سرمایه‌گذاران در این بازار جای برای مانور نمی‌بییند و سرمایه‌های خود را روانه بازار‌های موازی، چون طلا و سکه می‌کنند و این موضوع نهایتاً موجب رکود در بخش مسکن می‌شود.


حال باید منتظر ماند و دید طرح افزایش تسهیلات مسکن در قالب صندوق پس‌انداز یکم از چه زمانی کلید خواهد خورد و اعمال این تغییرات با توجه به شرایط پیرامون بازار مسکن و بلاتکلیفی در این بازار با توجه به نوسان در بازار‌های موازی از جمله طلا و سکه به کجا خواهد رسید.


منبع: میزان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر