فضای مناسب برای ادامه تحصیل اصلیترین عامل مهاجرت دانشآموختگان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که به ادامه بررسی موضوع مهاجرت تحصیلی ایرانیان اختصاص داشت، گزارش تهیه شده در این زمینه توسط بهرام صلواتی عضو پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف ارائه شد.
در این گزارش که از طریق یک تحقیق پیمایشی و به واسطه پرسشنامه تخصصی از 245 نفر نمونه به دست آمده است؛ حدود 40 درصد انگیزه مهاجرت خود به خارج از کشور را میل به داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کاری در خارج از کشور و حدود 31.5 درصد انگیزه خود را میل به تجربه زندگی در خارج از ایران عنوان کردهاند.
جاذبه و دافعه فضای آموزشی و پژوهشی، کیفیت دورههای آموزشی و پژوهشی، بورسیه و کمکهزینههای آموزشی و پژوهشی، وضعیت و جایگاه شغلی و تحصیلی، پیوندهای عاطفی و خانوادگی ایرانیان خارج از کشور و میل و انگیزه به انتقال دانش و تجربه به داخل از جمله مواردی است که در گزارش ارائه شده مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش ضمن تأکید بر این موضوع که نیمی از مهاجران ایرانی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و میل به داشتن تجربه تحصیلی و شغلی در خارج از کشور از مهمترین انگیزههای مهاجرت دانشجویان هست، وجود فرصتهای استخدامی و تحصیلی در خارج از کشور از جمله مهمترین عوامل افزایش مهاجرت متخصصان عنوان شد.
فقدان برنامههای حمایتی جامع و ضعف اطلاعرسانی، مشکلات اجرایی، نبود تسهیلات کافی و قابلیت همکاری از راه دور از مسائل دیگری بود که در این گزارش مورد تأکید قرار گرفت.
پس از ارائه این گزارش اعضاء به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: مدیریت نیروی انسانی ماهر و متخصص در ایران، مدیریت مستمر و برنامه محورانه برای جذب متخصصان در کشور، به کارگیری نیروی انسانی ماهر و آماده به کار در کشور، تأمین اعتبار جهت رقابت علمی بینالمللی و ارائه تسهیلات جذب نخبگان، توجه به مسائل و معضلات فرهنگی مهاجرت تحصیلی، تأمین زیرساختها و اولویتهای حمایتی، مدلسازی روند مهاجرتپذیری و مهاجرت فرستی ایران و تحلیل عمیقتر از امواج مهاجرت در سطح بینالملل.
انتهای پیام/4060
انتهای پیام/