صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۰۴ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۷
اندوخته‌هایی برای هیچ وقت؛

8 نفر از عجیب‌ترین مجموعه‌داران جهان

حتماً شما هم تا کنون ضرب‌المثل «هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید» را زیاد شنیده‌اید. ضرب‌المثلی که خیلی اوقات توجیهی می‌شود برای نگه داشتن وسایل و اشیایی که نمی‌دانیم به چه دردی خواهند خورد.
کد خبر : 309657

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حتماً شما هم تا کنون ضرب‌المثل «هر چیز که خوار آید، یک روز به کار آید» را به ویژه از زبان بزرگ‌ترها زیاد شنیده‌اید. ضرب‌المثلی که خیلی اوقات توجیهی می‌شود برای نگه داشتن وسایل و اشیایی که نمی‌دانیم به چه دردی خواهند خورد اما بعضی‌ها به طرز عجیبی حرص جمع‌آوری‌شان را دارند. آقای میم، پیرمرد حدود هشتاد ساله‌ محله ما بود که سال‌ها تنها زندگی کرد و مدتی پیش از دنیا رفت. چند روز پیش وقتی اقوامش تصمیم گرفتند وسایل خانه پیرمرد را جابه‌جا کنند با تعداد زیادی وسایل پلاستیکی کهنه و فرسوده مواجه شدند که در خانه جمع‌آوری شده بودند. وسایلی که از آفتابه‌های پلاستیکی تا زنبیل‌های قدیمی و گالن‌های پلاستیکی بین‌شان پیدا می‌شد. کلکسیون عجیبی بود. کلکسیون عجیبی که احتمالاً آقای میم در همه این چندین سال تنهایی خودش جمع‌آوری کرده بود و کمتر کسی ازشان خبر داشت. قطعاً یکی از اولین سؤال‌هایی که برای ما ایجاد شد این بود که این وسایل کهنه به چه کار پیرمرد می‌آمدند؟ اصلاً دلیل منطقی این کار چه بود؟ اما چه کسی غیر از خود پیرمرد پاسخ این سؤالات را می‌دانست؟ راستش پس از این قضیه تصمیم گرفتم درباره این پدیده بیشتر جستجو و تحقیق کنم که به نتایج جالبی هم رسیدم. حتی به توضیحات علمی جذابی در این باره برخورد کردم و پی بردم تعداد افرادی که از این کارهای عجیب و غریب می‌کنند در جهان خیلی هم کم نیست. در علم از این پدیده با اصطلاح «Hoarding Disorder» یاد می‌کنند که معادل فارسی آن را «اختلال اندوخته‌سازی» یا «اختلال احتکار» می‌توانیم بنامیم. البته ما این جا بهتر است از عنوان اول استفاده کنیم چون دومی ذهن‌ها را به سمت موضوع حساس احتکار می‌برد که این روزها بحثش داغ است و قطعاً آن یکی نه یک اختلال و بیماری که یک جرم غیراخلاقی است. حال آن که فردی که مبتلا به «اختلال اندوخته‌سازی» است صرفاً دارای یک عادت متفاوت است یا در نهایت بیماری مبتلا به یک اختلال‌روانی است که ضرر گسترده‌ای به جامعه نمی‌زند. امروز در این پرونده سعی می‌کنیم بیشتر با «اختلال اندوخته‌سازی» آشنا شویم و نمونه‌های جالبی از آن در جهان را با هم مرور کنیم، با ما همراه باشید.


8 نفر از عجیب‌ترین اندوخته‌سازان جهان


باربارا‌هارتسفیلد/ جمع‌آوری صندلی‌های کوچک


خانم‌هارتسفیلد به مدت 10 سال بزرگ ترین سرگرمی‌ آخر هفته‌هایش جمع‌آوری صندلی‌های فسقلی و بند انگشتی بوده است. حالا او مجموعه‌ای بی‌نظیر از 3000 صندلی کوچک و نقلی دارد. صندلی‌هایی درون بطری، صندلی‌هایی ویژه قفس پرندگان، صندلی‌هایی جالب ساخته شده از چوب خلال دندان و گیره لباس. این مجموعه این روزها به شکل موزه‌ای در ایالت جورجیای آمریکا قابل بازدید است.


نانسی‌هافمن/ جمع‌آوری کاور چتر


احتمالاً آقای‌هافمن، ساکن ایالت مین آمریکا، تنها گردآورنده کاور چتر روی زمین باشد و همین موضوع جذابیت و منحصر به فرد بودن مجموعه او را دو چندان می‌کند. این مجموعه در سال 2012 در حالی که 730 کاور چتر در آن نگهداری می‌شد به عنوان بزرگ‌ترین کلکسیون کاور چتر در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد و امروزه به شکل موزه‌ای تماشایی برای گردشگران قابل بازدید است، ضمناً آقای نانسی با اجرای قطعه موسیقی «بگذار لبخند، چتر زندگی‌ات باشد» که با آکاردئون می‌نوازد از بازدیدکنندگان موزه‌اش استقبال می‌کند.


هری اسپرل/ اسباب و وسایل همبرگری


احتمالاً خیلی از شما هم به همبرگر علاقه‌مند باشید اما هیچ گاه به جمع‌آوری وسایل تهیه کردن همبرگر نیندیشیده‌اید. هری اسپرل، ساکن ایالت فلوریدا، 26 سال از عمرش را صرف جمع‌آوری دست کم 3724 وسیله مربوط به همبرگر کرده است به حدی که اکنون به «هری همبرگر» معروف شده است. خودش می‌گوید: جمع‌آوری این وسایل از نیت او برای ایجاد یک همبرگرفروشی سیار آغاز شده است. او هم اکنون صاحب رکورد گینس بزرگ‌ترین مجموعه وسایل مربوط به همبرگر است، مجموعه‌ای که در آن از تشک آبی همبرگری تا همبرگری شبیه به موتورسیکلت‌هارلی دیویدسون پیدا می‌شود.


پاول لوک/ شیشه شیر


پاول لوک شیرفروش انگلیسی چندی پیش مجبور شد تا موزه‌ای برای کلکسیون عجیب‌اش بسازد. این مرد 33 ساله از روزی که کارش را آغاز کرده است، شیشه‌های شیر را جمع‌آوری می‌کند و حالا 10 هزار شیشه مختلف دارد. برخی از شیشه‌‌های او عتیقه هستند و روی آن‌ها تاریخ سال 1890 ثبت شده است. او هنوز هم به دنبال گسترش دادن موزه خود است و دست از جمع‌آوری شیشه‌های شیر برنداشته است.‌


بری چپل/ آدامس‌های جویده شده


آقای چپل مردی است که اعتیاد عجیبی به سیگار داشت اما برای آن که بتواند خانواده‌اش را حفظ کند تصمیم گرفت تا از آدامس‌های نیکوتین‌دار استفاده کند. او همیشه از این آدامس‌ها استفاده می‌کرد ولی نمی‌دانست با باقی‌مانده آن‌ها چه کند از این رو تصمیم گرفت تا آدامس‌های جویده شده را جمع کند و بزرگ‌ترین توپ آدامسی دنیا را بسازد همچنین می‌تواند در طول این مسیر سیگار را نیز ترک کند. این روزها این مرد با استفاده از 95 هزار آدامس جویده شده توپی درست کرده است که 80 کیلوگرم وزن دارد. او به عنوان بزرگ‌ترین کلکسیون‌دار آدامس‌های جویده شده شناخته می‌شود.


مانفرد روتستین/ پشت خاران


در بین کلکسیون‌داران از همه صنفی می‌توان پیدا کرد. نمونه‌اش آقای «مانفرد روتستین» پزشک متخصص پوست اهل ایالت کارولینای شمالی است که در کلینیک خود بزرگ‌ترین مجموعه پشت‌خاران جهان را گردآوری کرده است. او در کلکسیون خود بیش از 800 وسیله خاراندن پشت را از پشت‌خار جنس پای تمساح گرفته تا استخوان بوفالو و همچنین سه مدل الکتریکی متعلق به اوایل دهه‌ ۱۹۰۰ را نگهداری می‌کند.


رینر ویشرت/ تابلوهای «مزاحم نشوید»


قاعدتاً همه ما به برداشتن یادگاری از مکان‌هایی که سفر می‌کنیم علاقه‌مندیم اما بعید می‌دانم تا کنون به ذهن هیچ کدام از ما رسیده باشد تابلوهای «مزاحم نشوید» هتل‌ها را برای خودمان جمع‌آوری کنیم. رینر ویشرت، دوست دارد تابلو‌های «مزاحم نشوید»‌ را از هتل‌های محل اقامت‌اش جمع کند و با خود به خانه‌اش در آلمان ببرد. اکنون او دست کم ۱۱،۵۷۰ تابلوی «مزاحم نشوید» دارد که از هتل‌ها، کشتی‌های مسافرتی و هواپیماهایی ۱۸۸ کشور جهان جمع‌آوری کرده است. یک جفت از ارزشمندترین اقلام این کلکسیون مربوط به علامتی است که از دهکده‌ المپیک ۱۹۳۶ در برلین و علامت ۱۰۶ ساله‌‌ای از هتل جنرال براک در کانادا به یادگار مانده است.


دیوید مورگان/ مخروط ترافیکی


تصور کنید با داشتن ۵۰۰ مخروط ترافیکی می‌توان چه بلبشویی به پا کرد. البته خوشبختانه، دیوید مورگان، ساکن انگلستان، از کلکسیون‌اش با اهداف خبیثانه استفاده نمی‌کند. علاقه وی به جمع‌آوری مخروط ترافیکی از وقتی شروع شد که در کارخانه‌ پلاستیک آکسفورد، بزرگ‌ترین تولید کننده مخروط ترافیکی جهان‌، کار می‌کرد. در ۱۹۸۶، یکی از تولید کننده‌های رقیب شرکت پلاستیک آکسفورد ادعا کرد این شرکت یکی از طرح‌هایش را کپی کرده است، بنابراین مورگان شروع به تحقیق کرد که ثابت کند طرح مذکور، طرح جدیدی نبوده است.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

برچسب ها: جالب و عجیب گینس
ارسال نظر