صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۵ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۳

ادامه مذاکرات صلح اوکراین در مینسک و احتمال توافق چهارجانبه

رهبران آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین در مینسک، پایتخت بلاروس دیدار کردند تا آخرین تلاش خود را بار دیگر برای برقراری صلح و مذاکره درباره راه‌حل سیاسی حل و فصل جنگ داخلی خونین اوکراین انجام دهند.
کد خبر : 3094

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، در شرایطی که مذاکرات رهبران آلمان، فرانسه، روسیه و اوکراین در مینسک وارد دوازدهمین ساعت خود شده است، به خبرنگاران اجازه داده شد تا وارد اتاق مذاکرات شوند و این احتمال وجود دارد که توافقنامه‌ای به زودی از سوی طرفین امضا شود.


در حالی که سران چهار کشور فرانسه، آلمان، اوکراین و روسیه در میسنک برای حل بحران اوکراین وارد مذاکره شده‌اند، گزارش‌ها حاکی از آن است که دو تن از سرکردگان شورشیان شرق اوکراین راهی مینسک شده‌اند تا احتمالا قرارداد آتش‌بس را امضا کنند.


اجلاس مینسک با حضور صدراعظم آلمان و روسای جمهور روسیه، اوکراین و فرانسه در پایتخت بلاروس آغاز شد. الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس، از یکایک میهمانان شخصا در کاخ ریاست جمهوری استقبال کرد و پوروشنکو و پوتین را به رسم کشورهای شرقی در آغوش کشید.


هیات فرانسوی اعلام کرد، نخستین دیدار میان اولاند، مرکل و پوروشنکو انجام گرفت و پس از آن، گفت‌وگوها به صورت چهار نفری و همراه با پوتین ادامه یافته است. این چهار رهبر قرار است درباره جزییات طرحی به صحبت بنشینند که مهم‌ترین راهکار کشمکش ده ماهه در شرق اوکراین توصیف می‌شود.


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بر راهکاری تاکید دارد که عاری از سلاح باشد اما پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین در آستانه برگزاری اجلاس مینسک گفت: «فرانسه و آلمان و اوکراین، در رویکرد دیپلماتیک و برقراری آتش بس اتفاق نظر دارند اما اگر تلاش‌های سیاسی برای متوقف کردن متجاوزان شکست بخورند، حکومت نظامی در کشورش منتفی نخواهد بود.»


حضور پوتین در این اجلاس تا چند ساعت پیش از آغاز آن مشخص نبود. وزیر خارجه روسیه پس از اعلام سفر پوتین به مینسک گفت که "پیشرفت‌هایی محسوس" در فرآیند گفت‌وگوها به چشم می‌خورد. یکی از محورهای مذاکرات، تعیین نیرویی برای کنترل مرزهای مشترک اوکراین و روسیه است.


دورنمای این مذاکرات از نگاه ناظران چندان خوشبینانه نیست. آنها تاکید می‌کنند که شرط اولیه پیشرفت در گفت‌وگوهای مینسک، برقراری آتش‌بس در شرق اوکراین است. دنیس پوشیلین، رهبر جدایی‌طلبان اوکراینی می‌گوید «هنوز زود است چیزی درباره آتش‌بس بگوییم.»


سفر غیرمنتظره سرکردگان شبه‌نظامیان به مینسک


سران شورشیان شرق اوکراین، الکساندر ساخارشنکو و ایگور پلوتنیسکی، در تصمیمی غیرمنتظره برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح عازم مینسک شدند.


‌آندره‌ پورگین، سخنگوی شبه‌نظامیان به خبرگزاری آلمان گفته است، این دو در صورت موفقیت طرح صلح مرکل و اولاند، آماده‌اند توافق آتش‌بس را امضا کنند. رهبری کی‌یف هرگونه مذاکرات مستقیم با شورشیان را رد می‌کند.


مذاکرات مینسک به موازات تشدید ناآرامی در دبالتسوه انجام می‌گیرند. دولت کی‌یف می‌گوید عصر چهارشنبه ۱۹ سرباز اوکراینی در اثر پرتاب خمپاره در این شهر کشته شده‌اند.


ژنرال بن هوج، فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا کمی پیش از شروع اجلاس مینسک، در یکی از پایگاه‌های ناتو در لهستان گفت،


سربازان اوکراینی قرار است از ماه مارس توسط ارتش آمریکا آموزش ببینند. ژنرال هوج گفته است، هر گروهان آمریکایی به آموزش سه گروهان اوکراینی خواهد پرداخت. این آموزش‌ها در درجه نخست شامل دفاع در برابر شلیک خمپاره از سوی روسیه یا شورشیان هوادار روسیه در مناطق شرقی خواهد بود.


ترکیه در این میان اعلام کرده که در تحریم‌های اروپایی علیه روسیه مشارکت نخواهد کرد. مولود چاووش‌ اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفته است: «روسیه یک شریک تجاری بسیار مهم ترکیه است و ما در صورت لزوم، تدابیر خاص خود را برای فشار بر روسیه به کارخواهیم بست.» چاووش‌ اوغلو با اشاره به نیاز اروپا به گاز روسیه گفته است: «باید واقع‌بین باشیم و منافع کشورها را از یاد نبریم.»


کمی پیش از شروع اجلاس مینسک، دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس اروپا را از همراهی با روسیه بر حذر داشت. دیوید کامرون در مجلس انگلیس گفت: «مهم است که تهدید و تحکم علیه قاره اروپا را با همراهی پاسخ ندهیم.» کامرون افزود موضوع قانونی کردن تحریم‌ها و همکاری اروپا با آمریکا برای پاسخگویی به پوتین بسیار مهم است.


انتهای پیام/

برچسب ها: اوکراین مرکل
ارسال نظر