صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۵ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۷

ساختمان‌های دبی از سال 2025 چاپ خواهند شد

وب‌سایت نشست جهانی اقتصاد اعلام کرد که دبی از هفت سال‌ آینده ساختمان‌های جدیدش را با پرینتر سه‌بعدی خواهد ساخت.
کد خبر : 308767

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از فست کمپانی، شهرداری دبی قانون جدیدی وضع کرده است که طبق آن از سال 2025 حدود 25 درصد از تمامی ساختمان‌های جدید این شهر با پرینتر سه‌بعدی درست خواهند شد.


بنیاد آینده دبی معتقد است که این اقدام موجب کاهش 70 درصدی استخدام نیروی انسان و همچنین تا 90 درصد موجب کاهش هزینه‌های ساخت خواهد شد. بنیاد آینده دبی سازمان مسئول ساخت کلان‌شهری است که قطب فناوری خاورمیانه خواهد شد.


به گفته کارشناسان، با توجه به وضعیت فعلی فناوری‌های چاپ سه‌بعدی در ساخت ساختمان، این طرح به جای این که جاه‌طلبانه به نظر برسد، بیشتر خنده‌دار است.


بنیاد آینده دبی در این مورد اعلام کرد: اقدامات لازم برای این طرح از سال 2019 آغاز خواهد شد و در مرحله اول آن فقط دو درصد از ساختمان‌های جدید با چاپگر سه‌بعدی ساخته خواهند شد.


بر اساس این طرح، شرکت‌های عمرانی می‌توانند محصولاتی چون روشنایی، فونداسیون، امکانات و پارک‌ها، ساختمان‌های مربوط با اهداف بشردوستانه و خانه های متحرک را با پرینترهای سه‌بعدی چاپ کنند.


می‌توان گفت یکی از دلایل مطرح شدن این طرح، هجوم کارگران ساده به این امارات متحده عربی برای انجام کار ساخت‌وساز است که این کشور را با مشکل جدی مواجه کرده است. این در حالی است که بسیاری از گروه‌های ناظر بر این باورند که شرکت‌های عمرانی دبی حقوق نیروی انسانی را در این بخش نقض می‌کند و در واقع کارگران خارجی را به بردگی می‌گیرد. در نتیجه با استفاده از پرینترهای سه‌بعدی برای جایگزین کردن نیروی انسانی می‌تواند فشار کاری و شرایط سخت را برای کارگران ساختمانی کاهش دهد.


کارشناسان چاپ سه‌بعدی ادعا می‌کنند که این طرح می‌تواند ساخت‌وساز را به حالتی پایدارتر و کارآمدتر از ساخت‌وساز سنتی تبدیل کند و مهم‌تر این که انتشار کربن را کاهش دهد؛ که البته برخی این ادعا را کاملاً رد می‌کنند.


به‌طور کلی بسیاری به اجرایی شدن این طرح شک دارند. زیرا شاید بتوان خانه‌های کوچک را با چاپگر سه‌بعدی ساخت؛ ولی هنوز فناوری یا راهکاری برای ساخت آسمانخراش با این دستگاه مدرن وجود ندارد.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر