صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۴۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۷

نشانه‌هایی دال بر این که از خودتان مراقبت نمی‌کنید!

بدن ما قبل از آن که بیماری به مرحله جدی برسد، نشانه‌های هشدار دهنده‌ای را درباره به خطر افتادن سلامتی ما بروز می‌دهد، بررسی این نشانه‌ها ثابت می‌کند آن چنان که باید از خودتان مراقبت نمی‌کنید.
کد خبر : 308708

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، وقتی بعد از معاینات پزشکی متوجه می‌شویم بیماری جدی داریم، خود را مجبور می‌کنیم سبک زندگی را تغییر دهیم و زندگی سالم‌تری داشته باشیم. بدن ما قبل از آن که بیماری به مرحله جدی برسد، نشانه‌های هشدار دهنده‌ای را درباره به خطر افتادن سلامتی ما بروز می‌دهد.


در این مطلب به نشانه‌هایی می‌پردازیم که ثابت می‌کند آن چنان که باید از خودتان مراقبت نمی‌کنید.


ذهن مه‌آلود


شاید تجربه این موضوع را داشته باشید که با وجود خواب کافی و مناسب شبانه، با احساس گیجی از خواب بیدار شوید یا وقتی از خانه بیرون می‌روید یکی از وسایل تان را جا بگذارید. فراموشکاری تان را به حساب بالا رفتن سن نگذارید. این حالت که در اصطلاح به آن ذهن مه‌آلود گفته می‌شود، می‌تواند نشانه مشکل جدی مانند نبود تعادل هورمونی باشد که به مشکلات شناختی منجرمی شود.


مشکل جدی‌تر خانم‌ها


در زنان، خطاهای ذهنی ممکن است از علایم اختلالات تیروئیدی باشد. در این صورت یک آزمایش جامع خون بدهید تا تمامی هورمون‌ها و نشانگرهای زیستی شما بررسی شود.علاوه بر این، یک آزمایش کامل تیروئید هم می‌تواند با بررسی هورمون‌ها و آنتی بادی تیروئید علت ریشه‌ای مه‌آلود بودن ذهن‌تان را شناسایی کند.


اضطراب شدید


اضطراب مداوم به سلامتی ما صدمه می‌زند. وقتی سطح کورتیزول یا همان هورمون استرس نامتعادل باشد یا ناگهان بالا برود، می‌تواند موجب بدخلقی، اضطراب، افسردگی یا تضعیف عملکرد شناختی شود. تمامی این موارد به کم شدن میل جنسی و خود باوری در فرد منجر می‌شود. همچنین بالا بودن سطح کورتیزول می‌تواند موجب افزایش چربی و التهاب بدن شود، مسأله‌ای که به کم شدن اعتماد به نفس، ناامیدی، کم شدن انرژی و تضعیف سلامت عمومی می‌انجامد. بهبود رژیم غذایی یکی از قدم‌هایی است که می‌توانید برای کنترل سطح هورمون کورتیزول در بدن خود بردارید.


خواب آلودگی مداوم


علاوه بر رژیم غذایی سالم و ورزش، خواب مناسب شبانه هم از اجزای کلیدی سلامتی شماست. بنابراین اگر همیشه احساس خواب آلودگی می‌کنید یا هرگز یک خواب مناسب شبانه ندارید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دچار وقفه تنفسی در خواب باشید که بر اثر آن مجرای تنفسی مسدود و چرخه خواب مختل می‌شود. این مسأله می‌تواند ناشی از فشار خون بالا، اضافه‌وزن یا بیماری قلبی باشد. علاوه بر این، خواب برای ساعت زیستی بدن ضروری است. با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش می‌توانید به علت اختلالات خواب خود پی ببرید.


انقباض ناگهانی عضلات پا


گرفتگی‌های متعدد عضلات می‌تواند نشان دهنده کم بودن منیزیم در بدن باشد. این مسأله با گذشت زمان مشکلات جدی برای سلامتی شما به وجود می‌آورد. پایین بودن منیزیم خطر بروز آریتمی قلبی (غیرطبیعی بودن ضربان قلب) را در پی دارد که می‌تواند موجب ایست قلبی یا مرگ ناگهانی شود. بنابراین مواد غذایی حاوی منیزیم مثل بادام، دانه کدو حلوایی و موز را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر نیاز به میزان بیشتری از این ماده داشته باشید، پزشک برای شما مکمل دارویی تجویز خواهد کرد.


سوزن سوزن شدن دست و پا


اگر دست‌ها و پاهایتان مدام سوزن سوزن می‌شود، ممکن است کمبود ویتامین B12 داشته باشید. اگر این کمبود رفع نشود، منجر به کم‌خونی و در موارد شدید آن، باعث بیماری‌های عصبی خواهد شد. برای آن که این ویتامین را به میزان کافی دریافت کنید، تخم مرغ و لبنیات مصرف کنید. افراد گیاه‌خوار هم می‌توانند از طریق مکمل‌های دارویی این ویتامین را دریافت کنند.


خشکی شدید پوست


اگر بخش‌هایی از پوست تان به شدت خشک، خارش دار و پوسته پوسته شده است، می‌تواند نشان دهنده آن باشد که رژیم غذایی شما چربی کمی دارد و دچار کمبود اسیدهای چرب هستید.


احساس خستگی همیشگی


اگر همیشه بعد از ظهرها احساس خستگی می‌کنید، احتمالاً غذایی که برای ناهار می‌خورید مناسب نیست و باعث می‌شود بسیار قبل‌تر از زمان شام، انرژی خود را از دست بدهید.


با مصرف غذاهای کربوهیدرات‌دار مثل پیتزا، ساندویچ یا دیگر غذاهای نانی، قندخون دچار افزایش ناگهانی می‌شود اما بعد از چند ساعت کاهش پیدا می‌کند. افت قندخون یا به اصطلاح هیپوگلیسیمی، باعث خواب آلودگی و احساس خستگی می‌شود.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر