صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۷
معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان/1

آسال لیزر ساخت؛ سازنده پرینترهای سه‌بعدی صنعتی

شرکت آسال لیزر ساخت، یک شرکت دانش‌بنیان است که هم‌اکنون در پارک فناوری پردیس به فعالیت خود ادامه می‌دهد و روی ساخت پرینتر سه‌بعدی با نام تجاری آیدیزاین متمرکز است.
کد خبر : 308397

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شرکت آسال لیزر ساخت فعالیت خود را از سال 1390 در قالب هسته دانش‌بنیان با چهار نفر از دانشجویان رشته‌های مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی و مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف روی فناوری ساخت افزایشی یا همان چیزی که به‌صورت عمومی به عنوان پرینت سه‌بعدی شناخته می‌شود، شروع کرد و در سال 1392 نمونه آزمایشی پرینتر سه‌بعدی خود را ساخت و یک سال بعد شرکت را به ثبت حقوقی رساند. در سال 1395، نمونه صنعتی این پرینتر را با فناوری SLS تکمیل کرد و یک سال بعد از آن به بازار عرضه کرد و چند نمونه از آن را در داخل کشور به فروش رساند. گفتنی است که این شرکت دانش‌بنیان هم‌اکنون 15 کارمند دارد.


امیرحسین محمودی مدیرعامل شرکت آسال لیزر ساخت در این مورد گفت: تکنولوژی این پرینتر فقط در اختیار 6 کشور جهان از جمله آلمان، آمریکا، فرانسه، چین و ژاپن است و ما سعی داریم با ارائه خدمات مربوط به پرینتر سه‌بعدی به شرکت‌های دیگر، مشتریان‌مان را با این فناوری آشنا می‌کنیم و سعی می‌کنیم با این کار فرهنگ استفاده از این تکنولوژی در ایران گسترش پیدا کند.


وی در مورد این خدمات گفت: با کمک پرینتر سه‌بعدی آیدیزاین قطعاتی را برای صنایعی چون خودروسازی، هوافضا، شرکت‌های دانش‌بنیانی که کار تحقیق و توسعه انجام می‌دهند و شرکت‌های نفت و گاز می‌ساز‌یم.


وی افزود: تکنولوژی پرینت سه‌بعدی فناوری بسیار جدیدی است و با سرعت زیادی رشد می‌کند. همین امر ما را علاقه‌مند به این دستگاه‌ها کرد و روی متدهای موجود دنیا در این زمینه مطالعه کردیم. یکی از این روش‌ها SLS (Selective laser sintering) است و به دلیل این که تکنیک زیرساختی آن نسبت به سایر تکنیک‌ها در ایران موجودتر است و از جهت دیگر این نوع پرینتر صنعتی‌تر است، این روش را انتخاب کردیم. برای ساخت این پرینتر از دستگاه‌های پیشتازان جهان هم ایده گرفتیم؛ ولی عمده طراحی کار با خودمان بوده است.


شرکت آیدیزاین تولید بدنه ربات فوتبالیست ایرانی را با استفاده از پرینت سه‌بعدی SLS بر عهده داشته که امسال راهی مسابقات تایوان شد.



محمودی در مورد جزئیات این دستگاه گفت: این پرینتر با لیزر و پودر کار می‌کند و در واقع ذرات پودر را با انرژی لیزر به هم جوش می‌دهد. مواد گسترده‌ای قابل چاپ در این دستگاه را دارند که از میان آنها می‌توان به مواد پلیمری، کامپوزیتی، سرامیکی و فلزی نام برد. اما به‌صورت پیش‌فرض ماده پلیمری‌ای با نام پلی‌آمید که ماده‌ای صنعتی و محکم است، برای دستگاه تعریف شده است.


نمونه‌ای از قطعات صنعتی که توسط پرینتر سه‌بعدی آیدیزاین چاپ شده است


ابعاد این پرینتر 20 در 25 در 32 سانتی‌متر است و تقریباً هر ساعت می‌تواند دو سانتی‌متر از قطعه را در راستای عمودی چاپ کند و به گفته محمودی، نمونه اروپایی آن 220 هزار یورو قیمت دارد و دستگاه ما حدود 100 هزار یورو ارزش‌گذاری شده است.


محمودی گفت: تمرکز شرکت ما فقط روی ساخت پرینتر سه‌بعدی است و تاکنون سه واحد دستگاه از این نوع ساخته‌ایم که یکی از آنها به دانشگاه صنعتی شریف فروخته شده است و در آنجا برای تولید قطعات توانبخشی و پروتز مورد استفاده قرار می‌گیرد.



تجهیزات جانبی پرینتر سه‌بعدی آیدیزاین


وی در مورد هدف بعدی شرکت گفت: قصد داریم پرینتر‌های سه‌بعدی را در ایران توسعه دهیم و به بزرگ‌ترین شرکت سازنده در منطقه تبدیل بشویم.


مدیرعامل شرکت آسال لیزر ساخت در مورد عضویت این شرکت در پارک فناوری پردیس و تسهیلاتی که این پارک در اختیار آنها قرار می‌دهد، گفت: سال 1394 برای عضویت در پارک فناوری درخواست دادیم و همان سال با این درخواست‌مان موافقت شد. این پارک فضای فیزیکی، فضای ارتباطی و مشاوره‌ای در اختیار ما قرار داده است و برنامه‌های آموزشی‌ای برای شرکت‌های نوپا در این پارک برگزار می‌شود که به واسطه آنها با مسائل حقوقی و مالی و تأمین اجتماعی آشنا می‌شویم. می‌توانم بگویم که مهم‌ترین تسهیلاتی که پارک در اختیارمان قرار داده است، بحث ارتباطات و تعامل با کارشناسان و شرکت‌های دیگر است. در کل، پارک یکی از فضاهای بسیار مناسب برای بروز نوآوری و محقق شدن ایده‌ها به شمار می‌رود.


به گفته وی، پارک فناوری در قالب برگزاری نمایشگاه‌هایی مثل اینوتکس، شرکت‌های داخلی را با شرکت‌های خارجی آشنا می‌کند و در سطح بین‌المللی این شرکت‌ها را مطرح می‌کند.


تأثیر دانشگاه در کارآفرینی


محمودی فارغ‌التحصیل رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف است. وی در مورد تأثیر دانشگاه روی مسیر کارآفرینی و به‌طور کلی پژوهش‌ها گفت: بدون تحصیلات و دانشگاه که اصلاً نمی‌توان وارد این عرصه شد؛ اما با این همه دانشگاه‌ها می‌توانند بهتر از این عمل کنند و بیشتر روی فضای کارآفرینی تمرکز کند و از آن فضای علمی محض یا مقاله‌محور خارج شود و دانشگاه‌های صنعتی به مشکلات روز صنعت توجه کنند و دانشجویان را با این مشکلات آشنا کنند.


وی افزود: دانشگاه مسیر را برای من روشن نکرد؛ اما فضایی برای من ایجاد کرد که توانستم با افرادی آشنا شوم که این ذهنیت کارآفرینی را برای من ایجاد کردند.


محمودی در مورد هدف آینده این شرکت گفت: به غیر از این که دوست داریم این شرکت را به پیشگام ساخت پرینترهای سه‌بعدی در منطقه تبدیل کنیم، امیدواریم که الگوی موفق برای دانشجویانی ارائه دهیم که می‌خواهند در این مسیر گام بردارند.


محمودی به‌عنوان کسی که در کنار دوستانش یک شرکت دانش‌بنیان تأسیس کرده است، به جوانان توصیه می‌کند که خیلی در ساختارهایی که دانشگاه و سیستم برایشان تعریف می‌کند، غرق نشوند و از آن خارج شوند و طرحی نو براندازند.


انتهای پیام/4056


انتهای پیام/

ارسال نظر