صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۷
کارشناس مسائل سیاسی مطرح کرد؛

یک کشور آفریقایی هم کمک ناچیز اروپا را قبول نمی‌کرد/ اروپا نیت سودجویانه دارد

کارشناس مسائل سیاسی کمک 18 میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران را نوعی تحقیر برشمرد و گفت: رفتار و اعمال اروپایی‌ها معمولاً با نیت سودجویانه است و یک نوعی تحقیر هم در آن مشاهده می‌شود.
کد خبر : 308358

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، جعفر قنادباشی با اشاره به کمک نقدی اتحادیه اروپا به جمهور اسلامی ایران، اظهار کرد: این پولی که اروپایی‌ها به ایران دادند، مبلغ بسیار ناچیزی است که در واقع اگر به یک کشور آفریقایی هم اختصاص داده می‌شد، شاید آن‌ها هم قبول نمی‌کردند؛ چرا که اروپایی‌ها معمولاً از بانک‌های جهانی صندوق بین‌المللی پول به‌رغم اینکه بعضی از تحریم‌ها و فشارها را علیه برخی از کشورهای آفریقایی ایجاد می‌کنند؛ معمولاً زمانی که صحبت از دادن پول و کمک‌های نقدی می‌شود، برای یک کشور آفریقایی بیش از 200 میلیون یورو هزینه می‌کنند.


وی افزود: برای کشور بزرگ و ثروتمندی مثل ایران، کمک کشورهای اروپایی که مبلغ 18 میلیون یورو جهت بهبود وضعیت اقتصادی ایران بپردازند، طبیعتاً به‌ هیچ‌ وجه شایسته نیست.


کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: پذیرش چنین کمکی در حالی که اروپایی‌ها همیشه در قبال ایران، نیات سودجویانه‌ای دارند و هیچ‌گاه اروپایی‌ها نیتی بر اساس همکاری متقابل و بر اساس اصول متعارفی که بین کشورها باید طبق منشور بین‌المللی باشد، ندارند و معمولاً نیت سودجویانه برای تحقیر هم در آن مشاهده می‌شود نیز قابل توجیه نیست.


قنادباشی در ادامه گفت: اگر انگیزه‌های اروپایی‌ها را نگاه کنیم، یک هدف و انگیزه بیش‌تر از این دارند که ما را ناگزیر کنند بر اثر موافقت‌نامه‌ای که مربوط به محیط زیست جهانی است، جمهوری اسلامی ایران برخی از صنایع خودش را تعطیل کند.


وی عنوان کرد: اروپایی‌ها با دادن مبلغ ناچیزی می‌خواهند، صنایعی که در حال حاضر به آن نیاز داریم و در بسیاری از کشورها فعال است، تعطیل کنیم، درصورتی که حتی خود آمریکایی‌ها بسیاری از صنایع خودشان که مربوط به آب و هوا هست را رد کردند و هزاران برابر کشورهایی مثل ایران کره زمین را آلوده می‌کنند.


کارشناس مسائل خاورمیانه بیان کرد: اگر انگیزه این باشد که ما را به سمت تعطیلی برخی از صنایع ناگزیر کنند، برای جمهوری اسلامی ایران خفت است و نوعی مداخله و دخالت در امور ایران تلقی می‌شود.


قنادباشی گفت: در شرایطی که ایران در حال نو‌سازی کشور است و شهرهای مختلفی ساخته شده است و در حال توسعه است، به اقدامات عمرانی فراوان نیاز داریم؛ تعطیلی صنایع از جمله کارخانه سیمان که مشمول این قرار داد می‌شد به معنی آن است که ما یک اهرم بزرگ سازندگی را از دست دهیم.


وی مطرح کرد: در شرایطی که دولت به صنایع داخل کشور کمکی نکرده است و بسیاری از صنایع ما تعطیل شده است، این موضوع به معنی تعطیلی بقیه صنایع ما است که طبیعتاً یک نوع همکاری پنهانی اروپا با ترامپ و صهیونیست‌ها است.


کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: این که می‌بینید نتانیاهو بلافاصله جدیت و موضع خودش را با این موضوع اعلام می‌کند، برای این است که جنبه مثبتی به موضوع دهد.


قنادباشی اظهار کرد: نتانیاهو می‌داند هر چیزی را که جدی کند، مردم ایران به آن علاقمند خواهند شد، لذا برای اینکه مخالفین داخلی کوبیده شوند، نتانیاهو در یک حرکت بسیار تبلیغاتی و موذیانه، مخالف دادن این مبلغ به ایران شد تا مخالفین داخلی همسو با اسرائیل تلقی شوند و این هم یک موضوع ویژه‌ای است که باید به آن توجه زیادی کرد.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا این کمک نوعی ادامه برجام توسط اروپایی محسوب می‌شود یا نه؟ گفت: برخی معتقدند که بله، چون زمینه‌ساز برجام 2 نیز محسوب می‌شود؛ برخی از کارشناس زبده داخلی و خارجی معتقدند این کمک نوعی زمینه‌ساز برجام 2 و یا برجام اروپایی است.


کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: در شرایطی که شرکت‌های اروپایی یکی پس از دیگری ایران را ترک می‌کنند و اروپایی‌ها هم در عرصه عمل هیچ‌ گام کوچکی جز حرف و سخن در جهت مخالفت با ترامپ برنداشتند، که این امر طبیعتاً شک و تردید را بیشتر می‌کند.


منبع: راه دانا


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر