صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور:

آب بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از گرمازدگی است

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در خصوص جلوگیری از گرمازدگی در ایام گرم تابستان و سفر گفت: برای جلوگیری از گرمازدگی باید به میزان کافی مایعات سالم و بهداشتی مصرف کنیم که بهترین نوشیدنی آب سالم است.
کد خبر : 30835

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر مجید حاجی فرجی رئیس دانشکده تغذیه درباره گرمای تابستان و راه‌های جلوگیری از گرمازدگی، گفت: در فصل تابستان با توجه به گرما و افزایش تعریق آب، املاح ضروری بدن باید از طریق آب و مایعات مصرفی تامین شود تا بدن دچار مشکل نشود.


وی با بیان این موضوع که بسیاری از افراد عادت به مصرف مایعات، به خصوص آب و در نتیجه دریافت املاح مورد نیاز خود از این طریق را ندارند، افزود: در ایام تابستان باید میزان کافی آب و مایعات در طول روز مصرف شود. البته این میزان نیاز در افراد مختلف متناسب با نوع فعالیت، شرایط بیماری و دمای هوا متغیر است و نمی‌توان میزان یکسانی را برای همه افراد توصیه کرد، اما توصیه تمام متخصصان در این خصوص حاکی از این است که قبل از صدور پیام از سوی مغز باید مبادرت به مصرف مایعات کرد.


دکتر حاجی فرجی در ادامه تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی، قلبی و عروقی، دیابت و سنگ‌های مجاری ادراری باید طبق نظر پزشک معالج خود و متخصص تغذیه از میزان مصرف مایعات و الکترولیت‌های مورد نیاز خود مطلع شوند.


نکات تغذیه‌ای در سفر


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش سفرهای تابستانی اشاره کرد و گفت: مردم در هنگام سفر به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های گوارشی حتما باید از آب سالم و بهداشتی و عاری از هرگونه میکروب (آب سالم لوله کشی، آب های بسته بندی شده، معدنی و آشامیدنی) استفاده کنند .غذا باید به طور کامل پخته شود و غذاهای پخته شده نیز باید در اسرع وقت مصرف شوند و میزان اضافه غذاهای پخته شده باید در دمای کمتر از پنج درجه سانتیگراد در یخچال و یا فریزر نگهداری شود. همچنین غذاهای پخته نگهداری شده در یخچال، هنگام مصرف باید به طور کامل و با حرارت بالای 60 تا 70 درجه گرم شوند تا آلودگی‌های احتمالی آنها از بین برود.


وی تاکید کرد: غذاهای گوشتی و غذاهایی که با روغن زیاد آماده می‌شوند نسبت به سایر غذاها فسادپذیرتر هستند بنابراین هموطنان باید در مصرف و نگهداری این نوع غذاها به ویژه در ایام سفر دقت بیشتری داشته باشند.


توصیه به مسافران


دکتر حاجی فرجی به مسافران توصیه کرد: در هنگام مسافرت و در طول راه، حتی الامکان از مصرف غذاهای پختنی که نگهداری آنها شرایط دمایی خاص لازم دارد پرهیز کرده و غذاهای ساده و سالمی را برای مسیر سفر خود از قبل تهیه و استفاده کنند. همچنین در طول سفر حتی الامکان خود نسبت به پخت غذاها اهتمام ورزیده و ضمن تهیه مواد اولیه سالم، پخت غذا را برعهده بگیرند و اگر چنانچه مجبور به استفاده از غذای رستوران‌ها یا مراکز تهیه غذا شدید حتما در مرحله اول از سالم بودن غذاها مطمئن شده و در مرحله دوم از کیفیت غذاها اطمینان حاصل پیدا کنید.


وی در ادامه گفت: به مردم هشدار داده می‌شود در هنگام سفر از خوردن غذا و آشامیدنی‌ها در رستوران‌ها و مراکز عرضه مواد غذایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، جدا پرهیز کنند و صرفا به رستوران‌های معتبر که اصول بهداشتی در آن‌ها رعایت شده است مراجعه کنند.


دکتر حاجی فرجی افزود: در طول سفر برای سلامتی بیشتر باید به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز و تنوری استفاده کرد و از خوردن تنقلات، اسنک‌های پرضرر، شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های گازدار نیز اجتناب کرد. بنابراین بهتر است در طول سفر انواع خشکبار، میوه‌های تازه، سبزیجات، آب میوه و کنستانتره‌های طبیعی مصرف شود.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در ادامه اضافه وزن را یکی از مسایلی برشمرد که افراد مستعد چاقی باید در طول سفر به آن توجه کنند، گفت: با توجه به اینکه اضافه وزن در مدت کوتاهی ایجاد می‌شود و مشکلات جدی را بوجود می‌آورد، توصیه می‌شود این افراد در طول سفر برنامه غذایی مشخصی داشته باشند که نوع، میزان و چگونگی مصرف غذای آنان مشخص باشد.


وی همچنین برنامه ریزی غذایی برای تمامی گروه‌های سنی در طول سفر را لازم برشمرد و توجه بیشتر به گروه‌های سالمند و کودکان را به عنوان گروه‌های در معرض خطر بسیار ضروری دانست.


راه‌های جلوگیری از گرمازدگی در ایام گرم تابستان


دکتر حاجی فرجی در خصوص جلوگیری از گرمازدگی در ایام گرم تابستان و سفر گفت: برای جلوگیری از گرمازدگی باید به میزان کافی مایعات سالم و بهداشتی مصرف کنیم که بهترین نوشیدنی آب سالم است. البته در این گروه آب میوه‌های طبیعی هم وجود دارند که اطمینان از سالم بودن آنها بسیار حائز اهمیت است. همچنین می‌توان از شیر و لبنیات کم چرب، سبزیجات و یا آب و چای نیز در طول روز استفاده کرد اما بهترین نوع مایعات که باید در رژیم غذایی گنجانده شود آب سالم است.


رئیس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، خاطرنشان کرد: با استفاده از نکتارهای طبیعی، پالوده طبیعی میوه‌ها و یا آب سبزیجات علاوه بر تامین ماده غذایی و فیبرهای محلول می‌توان آب، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را نیز دریافت کرد. همچنین باید توجه داشته باشیم که استفاده از مایعات و نوشابه‌های گازدار به دلیل دارا بودن قند، اسانس و گازهای مضر در کاهش جذب و یا دفع ریز مغذی‌ها و نیز اختلال هاضمه و افزایش وزن موثر است.



انتهای پیام/

ارسال نظر