صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۵ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۴

کشف سکه‌های ضرب قزوین در علاف راسته بازار

کاوش در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین به کشف دیوار آجری، کف سنگفرش، مهر استامپی، سکه‌های برنجی و مسی ضرب قزوین و... از دوران پهلوی و قاجار منجر شد.
کد خبر : 30813

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، فریبا محمدی سرپرست هیأت کاوش در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین امروز 10 مرداد ماه با اعلام این خبر تصریح کرد که کاوش در 4 ترانشه و یک گمانه در این محوطه تاریخی به کشف آثاری از دوران قاجار و پهلوی انجامید.


وی افزود: «این کاوش با هدف شناخت هر چه بیشتر اجزای و ارکان بافت تاریخی و الگوی سنتی ساخت و توسعه شهری در راستای طرح‌های جدید توسعه ای انجام شد. »


این باستان‌شناس با اشاره به آثار مکشوفه در این محوطه یکی از یافته‌های معماری دوران پهلوی را کفی سنگفرش از نوع قلوه سنگ‌های رودخانه‌ای اعلام کرد که شیب آن از قسمت جنوب به شمال افزایش می‌یابد.


محمدی اظهار داشت: «همچنین دیواری آجری با کفی از نوع آجرهای 6 ضلعی در این کاوش نمایان شد.»


این باستان‌شناس خاطرنشان کرد: «از سایر آثار مکشوفه متعلق به این دوره نیز می‌توان به تنپوشه‌های دفع فاضلاب با دو مسیر جداگانه که به یک چاه ارتباط می‌یابند اشاره کرد.»


سرپرست هیأت کاوش در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین آثار دوره قاجار را نیز شامل یک مهر استامپی و سکه‌های برنجی و مسی اعلام کرد که دو نمونه از آنها دارای ضرب قزوین هستند.


وی با اشاره به اینکه برای اولین بار چنین نمونه‌هایی از کاوش‌های باستان‌شناسی شهر قزوین یافت شده است تصریح کرد: «علاوه بر سکه‌های یادشده در پایین‌ترین عمق محوطه تنپوشه‌هایی که بصورت عمودی در بستر خشک رودخانه‌ای قرار داشتند نیز بدست آمد‌.


محمدی کاربری این نتپوشه‌ها را استخراج آب‌های زیرزمینی اعلام کرد که از جایگاه مطالعاتی، موضوع مهمی در خصوص بررسی و نحوه انتقال آب به سایر نقاط شهر است.


او افزود: «با توجه به کانتکس‌های شناسایی شده در ترانشه‌های حفاری شده، نهشته رسوبی که در سایر کاوش‌های باستان‌‌شناسی بافت تاریخی شهر به عنوان خاک بکر معرفی شده بود در همان عمق نیز شناسایی شد.»


کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین که با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین شروع شده بود پایان یافت.


انتهای پیام/

ارسال نظر