صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۷

دانشمندان چشم بیونیک چاپ کردند

گروهی از محققان دانشگاه مینه‌سوتای آمریکا برای نخستین بار یک مجموعه گیرنده نور را روی سطح نیمکره‌ای چاپ سه‌بعدی کردند. این کشف گامی مهم در جهت ایجاد چشم بیونیکی است که روزی به افراد نابینا قابلیت دیدن می‌دهد.
کد خبر : 307608

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، محققان می‌گویند: تاکنون به ساخت چشم بیونیک به چشم یک داستان علمی-تخیلی نگاه می‌شد؛ اما در حال حاضر با استفاده از چاپگر سه‌بعدی به تحقق این فناوری نزدیک‌ شده‌ایم.


این محققان پروژه را از یک شیشه نیمکره‌ای گنبدی شکل شروع کردند و با چاپ مدار الکترونیک روی آن بر چالش چاپ مدار روی سطوح منحنی غلبه کردند. برای این کار از چاپگر سه‌بعدی‌ شخصی‌سازی شده‌ استفاده کردند و با یک جوهر پایه از ذرات نقره، مدارهای الکترونیک را روی نیمکره چاپ کردند.


این جوهر روی محلی که چاپگر حک کرده بود، جا گرفت و به جای این که در محل‌های منحنی به سمت پایین حرکت کند، در جا خشک شد. محققان سپس از مواد پلیمر نیمه‌رسانا استفاده کردند تا با کمک چاپگر سه‌بعدی از آنها فتودیودهایی درست کنند که نور را به جریان الکتریسیته تبدیل می‌کنند. کل این فرآیند فقط یک ساعت طول می‌کشد.


محققان در این مورد می‌گویند: نکته تعجب‌‌آور در ساخت دیودهای نوری این بود که زمانی که آنها را به صورت نیمه‌رساناهای سه‌بعدی درست کردیم، راندمان تبدیل نور به برق در آنها 25 درصد افزایش یافت.


این تیم تحقیقاتی تجربه زیادی روی ادغام چاپ سه‌بعدی، وسایل الکترونیک و زیستی روی یک پلت‌فرم دارد. چند سال پیش با همین روش یک گوش بیونیک ساختند که در سطح بین‌المللی مورد توجه قرار گرفت. بعد از آن نیز ارگان‌های مصنوعی بسیار با ظاهری بسیار طبیعی ساختند که یکی از آنها پوست بیونیک یا پوست زیستی است.


مایکل مک‌آلپیین مدیر این پروژه ایده ساخت چشم بیونیک را داده است؛ زیرا به گفته خودش، یکی از چشمان مادرش نمی‌دیده و همیشه زمانی که با مادرش در مورد کارهای پژوهشی‌اش صحبت می‌کرده، مادرش از او می‌پرسیده: پس چه زمانی می‌خواهی برای من یک چشم بیونیک چاپ کنی؟


مک‌آلپین می‌گوید که گام بعدی برای طراحی نمونه اولیه از این چشم بیونیک، استفاده از گیرنده‌های نوری بیشتری است تا کارآیی آن را برای دیدن افراد افزایش دهند.


انتهای پیام/4056/


انتهای پیام/

ارسال نظر