تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه رفت
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از پایگاه خبری نظام پرستاری، شمسالدین شمس افزود: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، همه تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی بیمه رفته است زیرا پیش از این قرار بود که تنها بخشی از تعرفههای خدمات پرستاری که مربوط به بخش خصوصی (home care) میشد به شورای عالی بیمه برود که با مخالفت سازمان نظام پرستاری مواجه شد.
وی خاطر نشان کرد: اواخر سال گذشته به دنبال اعلام وزارت بهداشت مبنی بر رفتن بخشی از تعرفههای خدمات پرستاری به شورای عالی، سازمان نظام پرستاری اعلام کرد که تمام تعرفههای خدمات پرستاری باید به شورای عالی بیمه رود و جامعه پرستاری نمیتواند بپذیرد که تنها بخشی از تعرفهها که آن هم فقط مربوط به بخش محدودی از فعالیتهای مراقبتی و بخش کوچکی از پرستاران است، به این شورا ارسال شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: خوشبختانه اکنون کل تعرفههای خدمات پرستاری چه در بالین و چه در بخش خصوصی به شورای عالی بیمه فرستاده شده است تا مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
شمس تصریح کرد: همه اعضای شورای عالی بیمه باید بدانند که پرستاران، سالهای طولانی است که چشم انتظار اجرا و به تصویب رسیدن این تعرفهها هستند و انتظار دارند که شورای عالی بیمه به قانون مصوب مجلس احترام گذاشته و به خواسته جامعه پرستاری اهمیت داده و این موضوع را مورد تایید و تصویب قرار دهد.
وی افزود: بیشک تایید و تصویب تعرفههای خدمات پرستاری به نفع مردم، نظام سلامت و پرستاران است و اینگونه نیست که فقط منافع جامعه پرستاری از اجرای این تعرفهها، تامین شود؛ جامعه پرستاری نیز هیچگاه دنبال منفعت گرایی خودش نبوده و نیست.
وی تاکید کرد: اجرای تعرفههای خدمات پرستاری در مرحله اول منافع مردم، ارتقای کیفیت خدمات پرستاری، استاندارد سازی خدمات پرستاری را در پی دارد و در مرحله بعد نظام سلامت و در گام آخر جامعه پرستاری منتفع میشود.
شمس یادآور شد: پرستاران انتظار دارند با توجه اعضای شورای عالی بیمه، تعرفهگذاری خدمات پرستاری سرافراز از شورای عالی بیمه بیرون آید و به طور قطع اعضای شورای عالی بیمه نیز در جریان شرایط شکل گرفته به ویژه در ماههای اخیر در جامعه پرستاری، هستند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر نتیجه دادن مذاکرات، خطاب به جامعه پرستاری گفت: بیتردید دنیای امروز، دنیای مذاکره و گفت و گو است و ثابت شده که با روشهای تند و افراطی، غیر منطقی و غیر عقلانی نمیتوان به جایی رسید و به طور قطع اغلب پرستاران نیز نگاهی این چنینی به قضایا دارند.
شمس افزود: انتظار است به تعرفههای خدمات پرستاری قبل از اینکه نگاهی مادی کنیم، از بعد هویتی و استقلال حرفهای نگریسته شود چرا که با تصویب این تعرفهها، این احساس در جامعه پرستاری شکل میگیرد که کارش و خدمتش دیده میشود.
وی ادامه داد: البته بعد مادی آن نیز قابل انکار و کتمان نیست و این تصور ایجاد نشود که مقصود فرشته دانستن پرستاران است، اصلا این طور نیست. اگر چه خدمات پرستاری، خدماتی از جنس فرشته گونه است اما بالاخره پرستاران، فرشتگان زمینی هستند و نیازهای زمینی دارند و لازم است که مظالباتشان مورد توجه قرار گیرد؛ باید در بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری هر دو بعد قضیه را دید، نه اینکه فقط بعد مادی آن را بزرگنمایی کرد.
وی اظهار داشت: سازمان نظام پرستاری همواره در نشستها و جلساتی که با همکاران پرستار و هیات مدیرههای نظام پرستاری داشته، در پاسخ به سوال اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری با قاطعیت پاسخ داده که این قانون است و خواسته صرف نیست که بگوییم شاید اجرایی نشود بلکه قانون مصوب کشور است.
شمس افزود: امیدواریم این قانون همانگونه که به جامعه پرستاری قول داده بودیم با پیگیریهایی که صورت گرفته است به نتیجه نهایی نیز برسد و آینده خوبی را برای مردم، نظام سلامت و جامعه پرستاری رقم بزند.
انتهای پیام/