صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۷
گزارش آنا از روزهای تلخ و شیرین بهداد سلیمی‌؛

خداحافظ اسطوره فراموش نشدنی/ وداع کوه آهن با وزنه

بهداد سلیمی قهرمان طلایی المپیک و آسیا پس از 10 سال از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
کد خبر : 307267

گروه ورزشی خبرگزاری آنا- فرزانه شریفی؛ مردادماه سال 1387 وقتی خبر خداحافظی حسین رضازاده قهرمان وزنه‌برداری که در دسته فوق سنگین غوغایی در جهان به پا کرده بود اعلام شد، همه از این تصمیم شوکه شدند. در آن زمان کمتر کسی فکر می‌کرد جایگزین حسین رضازاده خیلی زود بر روی تخته وزنه‌برداری می‌آید و در دسته فوق‌سنگین همچنان پرچم ایران را در رقابت‌های بین‌المللی به احتراز درمی‌آورد.


بهداد سلیمی قهرمان فوق‌سنگین ایران جا پای رضازاده گذاشت. او قریب به 10 سال در دسته فوق‌سنگین یکه‌تازی کرد، اما روز گذشته بعد از کسب سومین طلای خوش‌رنگ آسیا برای همیشه کفش‌هایش را کنار وزنه‌ها درآورد و از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد، تخته‌ای که البته در این سال‌های اخیر خیلی با او مهربان نبود و روزهای سختی را روی آن گذراند.


حضور جدی بهداد سلیمی در وزنه‌برداری و مدال آوریش به سال 2008 برمی‌گردد. در رقابت‌های قهرمانی جوانان آسیا در کره‌جنوبی بهداد در ترکیب تیم قرار گرفت و‌ به مدال نقره رسید. البته او در رقابت‌های جوانان جهان در کلمبیا هم روی تخته رفت و به مدال برنز رسید. از حضور سلیمی در تیم جوانان یک سالی گذشته بود که‌ به دعوت کادر فنی تیم ملی بزرگسالان بهداد به اردو دعوت شد و فصل جدیدی در زندگی این قهرمان المپیک رقم خورد.


اولین حضور بهداد در تیم ملی بزرگسالان در رقابت‌های قهرمانی آسیا بود و توانست به مدال خوش‌رنگ طلا برسد. البته او علاوه بر رده بزرگسالان در تیم ملی جوانان هم حضور داشت و در رقابت‌های جوانان جهان در همان سال، گردن‌آویز طلا را از آن خود کرد.


درخشش بهداد و کسب مدال‌های خوش‌رنگ در رده جوانان و اولین حضورش در رده بزرگسالان با مدال طلای قهرمانی آسیا باعث شد تا همه بزرگان وزنه‌برداری امیدوار ‌شوند که او نابغه وزنه‌برداری ایران است و تا سال‌ها بهداد می‌تواند در دسته فوق‌سنگین برای ایران مدال‌آوری کند.


در سال 2010 بهداد سلیمی در رقابت‌های جهانی بزرگسالان نشان طلا را از آن خود کرد و این بار، به همه دنیا ثابت کرد که یک وزنه‌بردار تمام‌عیار در دسته فوق‌سنگین است. او در سال 2010 در بازی‌های آسیایی گوانگژو هم به مدال خوش‌رنگ طلا رسید.


اوج اقتدار قوی‌ترین مرد ایران در المپیک لندن بود، او مجموع 455 کیلوگرم را بالای سر خود برد و مقتدرانه بر روی سکوی المپیک ایستاد. البته بعد از المپیک لندن روزهای خوش برای قهرمان المپیک رقم نخورد، او به همراه چند وزنه‌بردار دیگر با سرمربی تیم ملی به اختلاف خوردند و به اردوی تیم ملی نیامدند و رقابت‌های قهرمانی جهان 2013 را هم از دست دادند.



ریاست فدراسیون وزنه‌برداری در آن زمان برعهده حسین رضازاده بود و او با تغییر مربی شرایط را کمی آرام کرد و بهداد توانست در سال 2014 در بازی‌های آسیایی اینچئون کره‌جنوبی دومین طلای آسیا را بر گردن بیاندازد.


سلیمی البته در سال 2014 هم در مسابقات جهانی قزاقستان رقابت جذاب و دیدنی با آلبگوف روس هم داشت که در نهایت نتوانست از پس غول روس‌ها بربیاید و با سه مدال ارزشمند جهانی یک برنز در یک‌ضرب و دو‌ نقره در دوضرب به کار خودش خاتمه داد.


سال 2015 اما برای بهداد وزنه‌برداری ایران، سال سیاه بود. او برای المپیک ریو تلاش می‌کرد و در این اندیشه بود که دومین طلای المپیک را از آن خود کند اما دچار مصدومیت از ناحیه زانو شد و رقابت‌های جهانی 2015 را از دست داد و کار درمانی خود را برای حضور در ‌المپیک ریو آغاز کرد.


مصدومیت بهداد از ناحیه رباط‌ صلیبی بود، یکی از سخت‌ترین مصدومیت‌ها برای قهرمان المپیک اتفاق افتاد. او پس از عمل جراحی سختی که پشت‌سر گذاشت، توسط یک گروه ویژه پزشکی در کنار روانشناسان و متخصصین تغذیه کارهای مربوط به فیزیوتراپی را انجام داد تا در مردادماه سال 95 راهی ریو‌دوژانیرو شود و در المپیک ریو دومین طلای خود را به دست بیاورد.


بهداد سلیمی برای احیای پای آسیب‌دیده‌اش روزهای سختی را پشت سر گذاشت، او 10 ماه به‌صورت مستمر به کارهای فیزیوتراپی پرداخت تا پای آسیب‌دیده‌اش را درمان کند و بر روی تخته المپیک برود. هرچند که تمامی تلاش‌های او برای حضور در المپیک با چشمان اشکبار تمام شد، اما اراده قوی‌ترین مرد ایران و حضورش در المپیک با وجود مصدومیت، فراموش‌نشدنی است.


بهداد در میدان المپیک در حرکت یک‌ضرب وزنه 216 کیلوگرمی را بالای سر برد در حرکت دو‌ضرب، داوران وزنه‌های 245 کیلوگرمی او را به دلیل فیکس نشدن دست‌هایش نپذیرفتند و او با بدشانسی مدال طلای المپیک را از دست داد.



در رقابت‌های جهانی 2017 بهداد به همراه سعید علی‌حسینی راهی امریکا شدند تا در آن مسابقه انتقام طلای المپیک را بگیرد، هرچند که در آن مسابقه هم داوران به دلیل فیکس نشدن دست‌هایش وزنه‌های او را قبول نکردند و بهداد در رقابت‌های جهانی به مدال نقره رسید.


روز گذشته در جریان بازی‌های آسیایی، بهداد سلیمی در دسته فوق‌سنگین مجموع رکورد 461 کیلوگرم را بالای سر برد و به مدال خوش‌رنگ طلا رسید. او سومین طلای آسیا را به افتخاراتش اضافه کرد، هرچند که این طلا پایان دوران وزنه‌برداری بهداد بود اما برای همه لذت‌بخش بود که این قهرمان المپیک دوران ورزشی‌اش را با طلا تمام کرد.


وزنه‌بردار خوش‌اخلاق ایران روز گذشته از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد، البته ازنظر برخی اهالی وزنه‌برداری‌ این تصمیم خیلی هم به‌موقع بود. حریف گرجستانی بهداد سلیمی، لاشا تالاخادزه هفته گذشته دو کیلوگرم بالاتر از رکورد رضازاده در تمرینات ثبت کرد و این خداحافظی نشان داد بهداد سلیمی هنر به‌موقع برخاستن را بلد است.


انتهای پیام/4057



انتهای پیام/

ارسال نظر