صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۷

فرآیندهای اصلی مغز زنان و مردان یکی است

دانشمندان این نظریه را که مغز زنان و مردان به روش‌های مختلف کار می‌کنند، به کلی رد کردند.
کد خبر : 306990

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از دیلی‌میل، دانشمندان دریافته‌اند که فرآیندهای عصبی مهم مغز که تحت عنوان عملکرد اجرایی شناخته می‌شوند، در زنان و مردان کاملا یکسان است. عملکرد اجرایی به فرآیندهای مغزی‌ای گفته می‌شود که مواردی چون توجه، استدلال، یادآوری خاطرات، تصمیم‌گیری، کنترل ضربه و حل مسئله را شامل می‌شود. این فرآیندهای مغزی در واقع فرآیندهایی هستند که با کمک آنها دنیای اطرافمان را می‌شناسیم و برای آینده‌مان تصمیم می‌گیریم.


زمانی که عملکردهای اجرایی در افراد به‌خوبی توسعه پیدا کرده باشند، آنها از لحاظ اجتماعی، آکادمیک و حرفه‌ای آدم‌های موفقی به شمار می‌آیند. زمانی هم که این عملکردها به‌درستی در افراد توسعه پیدا نکنند، افراد دچار اختلالات ذهنی مانند شیزوفرنی می‌شوند.


محققان دانشگاه مینه‌سوتا و سینسیناتی برای مطالعه روی عملکردهای اجرایی در زنان و مردان از نتایج بیش از 150 تحقیق قبلی استفاده کردند و دریافتند که تفاوت‌های جنسیتی در عملکردهای اجرایی بسیار ناچیز است.


این محققان همچنین دریافتند که اگرچه جنسیت تأثیری روی عملکردهای اجرایی ندارد؛ اما فاکتورهای خاصی می‌توانند روی توسعه برخی خصوصیات کلیدی تأثیر بگذارند. ژنوتیپ یکی از این فاکتورهاست که به آرایش ژنتیکی ما مشهور است و در نحوه رشد ما در دوران بلوغ و برخی مکانیزم‌های عصبی نقش دارد.


محققان با این پیش‌زمینه تحقیقات در مورد عملکردهای اجرایی را شروع کردند که برخی شرایط پزشکی مرتبط با این عملکردها به‌شدت وابسته به جنسیت است؛ به طور مثال بروز شیزوفرنی در سنین جوانی در مردان بیشتر از زنان است. اما تحقیقات آنها نشان داد که هیچ تفاوت عمده‌ای در عملکردهای اجرایی که خود علت شیوع بیشتر برخی بیماری‌ها در یک جنسیت می‌شود، وجود ندارد.


از همین رو معتقدند که برای توضیح تفاوت‌های جنسیتی مطالعات دقیق‌تر روی فاکتورهای دیگر عملکردهای اجرایی لازم است.


انتهای پیام/4056


انتهای پیام/

ارسال نظر