معماری دریا شامل چه بخشهایی میشود؟
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهندسی معماری دریایی که نام بینالمللی آن Naval Architect است تا سال 94 در دفترچه انتخاب رشته به نام مهندسی کشتیسازی قرار داشت که با اصلاحات انجامشده اکنون با عنوان مهندسی دریا شناخته میشود که منظور همان مهندسی معماری دریایی است. حوزه کاری مهندس دریانورد و مهندس کشتی روی کشتی و دور از ساحل است درحالیکه حوزه کاری یک مهندس دریا در ساحل و یا دقیقتر بگوییم در خشکی است، همانطور که گفته شد حوزه کاری یک مهندس دریا در خشکی است و تمام موارد طراحی و ساخت در حوزه دریا بر عهده مهندس دریا است.
طراحی و ساخت انواع کشتیها و متحرکهای دریایی
این بخش شامل انواع کشتیهای تجاری مانند نفتکشها و کانتینربرها، انواع شناورهای تندرو مانند کاتامارانها، تریمارانها، شناور هیدروفویل و انواع شناورهای زیرسطحی مانند زیردریاییهای با سرنشین و بدون سرنشین مانند رباتهای زیرسطحی Auvها و Rovها و همچنین انواع شناورهای کروز و تفریحی است همچنین شناورهای تحقیقاتی مانند شناورهای اقیانوسشناسی، شناورهای نقشهبرداری و شامل بخش طراحی و ساخت انواع کشتیها و متحرکهای دریایی است که میتوان به آن اشاره کرد.
طراحی و ساخت انواع سکوهای ثابت و متحرک دریایی
بخش طراحی و ساخت انواع سکوهای ثابت و متحرک دریایی اصطلاحاً مهندسی فراساحل هم نامیده میشود که زیرشاخه مهندسی دریا است. و به طراحی و ساخت Jackupها و Jackitها میپردازد. البته اخیراً طراحی و نصب توربینهای بادی فراساحل نیز به این مجموعه اضافهشده است. اما بهطور کل میتوان زمینه علمی استحصال انرژی از دریاها و اقیانوسها مانند روشهای انرژی امواج، انرژی جزر و مد، توربینهای بادی فراساحل و موارد دیگر را جزو آخرین زمینههای علمی و فناوری این شاخه قلمداد کرد.
طراحی و ساخت انواع اسکله و موجشکن (صنایع ساحلی و بندری)
این رشته بیشتر در تخصص فارغالتحصیلان رشتهٔ عمران است اما دانشآموختگان رشته مهندسی دریا در بعضی از موارد قادر به انجام این کار هستند.
انتهای پیام/4021
انتهای پیام/