صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۴ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
رئیس پژوهشگاه رویان:

پنجمین جایزه دکتر کاظمی به پزشک درمانگر بیماری EB رسید

رئیس پژوهشگاه رویان بیان کرد: امسال پنجمین جایزه دکتر کاظمی آشتیانی به پروفسور مایکل بلوکا دانشمند برجسته در زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی انسانی اعطا می‌شود.
کد خبر : 306698

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالحسین شاهوردی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت نوزدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و چهاردهمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان برگزار شد، بیان کرد: امسال برای پنجمین دوره، جایزه دکتر کاظمی آشتیانی به پروفسور مایکل بلوکا از کشور ایتالیا اهدا می‌شود. پروفسور بلوکا بیش‌از 20 سال است که روی سلول‌های بنیادی اپیتلیالی باهدف استفاده از پزشکی بازساختی کار می‌کند. تحقیقات ارزشمند این پزشک سبب کاربرد سلول‌های بنیادی اپیدرمی جهت درمان سوختگی‌های عمیق و وسیع شده است. وی همچنین علاوه بر پوست با کشت سلول‌های بنیادی لیمبال موفق به درمان بیماری فقدان سلول‌های لیمبال شده است.


وی افزود: استفاده از سلول‌های بنیادی لیمبال منجر به بهبود بینایی در این بیماران شده و هم‌اکنون در ایران و سراسر جهان استفاده می‌شود. در فوریه 2015 این درمان به‌عنوان یک روش درمانی که سلول‌های آن به‌صورت محصولات پیشرفته درمانی تولیدشده توسط مؤسسه دارویی اروپا تأییدشده است.


رئیس پژوهشگاه رویان بابیان اینکه این درمان به‌عنوان اولین درمان سلولی تأییدشده توسط مؤسسه دارویی اروپا است، یادآور شد: این روش درمانی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای این حوزه در 20 سال گذشته محسوب می‌شود.


شاهوردی درباره تحقیقی که توسط پروفسور بلوکا و همکارانش انجام‌شده یادآور شد: بلوکا در حال حاضر موفق شده است برای اولین بار با استفاده از تصحیح ژنتیکی سلول‌های بنیادی کراتینوسیت پوست بیماری موسوم به EB را به‌طور قطعی درمان کند. در این مطالعه گروه تحقیقاتی وی موفق شده‌اند با کشت سلول‌های بنیادی کراتینوسیتی و اصلاح ژن 78 درصد اپیدم را در یک کودک هفت‌ساله مبتلا به این بیماری که در حال مرگ بود، بازسازی کنند.


رئیس پژوهشگاه رویان بابیان اینکه پروفسور بلوکا در طول 30 سال گذشته به همراه همکارانش موفق به انجام خدمات مختلفی به بیماران شده است، تصریح کرد: گروه پروفسور بلوکا در سه‌دهه اخیر توانسته‌اند تا 100 بیماری سوختگی عمیق پوستی، 100 بیمار مبتلابه ویتیلیقوی پایدار، 170 بیمار مبتلا به نقص‌های مخاطی دهانی و 18 بیمار مبتلا به POFPERIOR HYPOSPADIAS را درمان کنند.


به گفته وی گروه پروفسور بلوکا همچنین فاز اول و دوم کار آزمایی بالینی ژن‌درمانی بیماری EB را بر روی 24 بیمار در ایتالیا و اتریش آغاز کرده‌اند.


شاهوردی خاطرنشان کرد: بلوکا به‌عنوان دانشمند برجسته در زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی اپیتلیال انسانی باهدف توسعه استفاده از سلول‌های بنیادی اپیتلیال و ژن‌درمانی شناخته‌شده و به همین سبب برنده جایزه دکتر کاظمی در سال 2018 انتخاب‌شده است.


رئیس پژوهشگاه رویان درباره جایزه دکتر کاظمی گفت:‌ جایزه دکتر کاظمی آشتیانی عنوان یک جایزه بزرگ علمی است که در حوزه بیولوژی به‌صورت سالانه و با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به یک دانشمند برگزیده جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان اعطا می‌شود.


کمک پروفسور دلوکا به بیماران ایرانی


در ادامه شاهوردی در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه آیا از نتایج تحقیقات پروفسور دلوکا برای درمان بیماران ای‌بی در کشور بهره‌مند خواهیم شد، گفت: امیدواریم پژوهشگاه رویان بتواند با پروفسور دلوکا در این زمینه تعاملات خوبی برقرار کند.


وی افزود: با تعامل و همکاری، تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم پروتکل درمانی بیماران ای‌بی را از پروفسور دریافت و با رعایت اصول اخلاق و پروتکل‌های مورد تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در زمینهٔ درمان بیماران گام برداریم.


انتهای پیام/4038/ن


انتهای پیام/

برچسب ها: پژوهشگاه رویان
ارسال نظر