صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی اعلام کرد؛

حمایت 820 هزار حامی از 150 هزار یتیم در کشور/ آغاز جشن عاطفه‌ها از 15 شهریورماه

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی گفت: هم‌اکنون ۱۵۰ هزار یتیم و ۱۴۰ هزار خانواده محسنین تحت پوشش کمیته هستند که ۸۲۰ هزار حامی از آن‌ها حمایت می‌کنند.
کد خبر : 306673

به گزارش خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا عسگریان پیش‌از ظهر امروز در نشست خبری، با اشاره به‌برگزاری جشن عاطفه‌ها در سراسر کشور، اظهار کرد: شهریورماه برای خانواده‌های دانش‌آموزان محروم، ایتام و خانواده‌های مستمند بسیار تأثیرگذار است، در این راستا آموزش و پرورش و رسانه‌ها، به‌ویژه صداوسیما، نقش مؤثری در جلب مشارکت‌های مردمی دارد و جشن عاطفه‌ها با همه مردم ارتباط نزدیک و تنگاتنگی دارد.


معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی افزود: نیازهای دانش‌آموزان شناسایی‌شده و به خیرین و نیکوکاران و مدارس اعلام‌شده است؛ همچنین در نظر داریم یک ارتباط سازمانی مؤثر بین مدارس مناطق محروم و مناطق برخوردار برقرار خواهد شد.


وی یادآور شد: ۲۰ درصد از منابع ما در حوزه خیر و احسان از جشن عاطفه‌ها تأمین می‌شود، زیرا درگذشته جشن عاطفه محدود به یک روز بود اما هم‌اکنون در طول سال، یک بازه زمانی یک‌ماهه، به این جشن اختصاص‌یافته است و نیاز دانش‌آموزان محروم به‌صورت استانی شناسایی و احصا می‌شود.


عسگریان در خصوص زمان برگزاری جشن عاطفه‌ها هم گفت: جشن عاطفه‌ها پنجشنبه ۱۵ شهریورماه در سراسر کشور، جمعه ۱۶ شهریورماه در جایگاه‌های نماز جمعه سراسر کشور و ۱۱ مهرماه در مدارس برگزار می‌شود.


معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی ادامه داد: در مورد نوشت‌افزار و پوشاک، شباهت‌های بسیاری بین اکثر استان‌های کشور وجود دارد که در مورد نوشت‌افزار، کفش و لباس با تولیدکنندگان داخلی، صنوف و فروشگاه‌ها تعامل کرده و این اقلام را تأمین کردیم.


وی با تأکید بر اینکه امسال در برگزاری جشن عاطفه‌ها پایگاه‌محور عمل نمی‌کنیم، افزود: از هم‌وطنان درخواست می‌کنیم، به‌صورت نقدی در این جشن مشارکت کنند و حتی برای تأمین هدایا نیز حتماً توجه داشته باشند که کالاهای نو به محرومان هدیه کنند؛ زیرا حفظ کرامت و عزت انسانی مددجویان کمیته امداد امام‌خمینی از مهم‌ترین وظایف این مجموعه است.


معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام‌خمینی ادامه داد: در چهارماه نخست امسال، پرداخت زکات از سوی مردم ۴۴ درصد افزایش‌یافته است البته هنوز کارخانه‌های کشت‌و‌صنعت بزرگ زکات پرداخت نکرده‌اند، درحالی‌که سهامداران هم باید زکات بدهند.


عسگریان یادآور شد: سرانه زکات در کشور باید ۱۰ هزار میلیارد تومان باشد، درحالی‌که سال گذشته ۳۷۰ میلیارد تومان وصول شد و برای امسال نیز پیش‌بینی می‌کنیم ۴۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود.


وی تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۵۰ هزار یتیم و ۱۴۰ هزار خانواده محسنین نیز تحت پوشش ما هستند و ۸۲۰ هزار حامی در کشور داریم؛ البته توزیع حامی در کشور یکنواخت نیست و به‌طور مثال در تهران یک یتیم ۶ حامی دارد و در مناطق محرومی مانند سیستان و کرمان هر یتیم یک حامی دارد.


عسگریان در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه هم‌اکنون چند مرکز نیکوکاری با مجموعه کمیته امداد همکاری می‌کنند، گفت: در حال حاضر هزار و 100 مرکز نیکوکاری با ما در ارتباط‌اند اما باید آن را به یک شبکه گسترده تبدیل کنیم و در این راستا می‌خواهیم، کار مردم را به مردم واگذار کنیم. بر همین اساس مساجد نزدیک‌ترین درک را از فقر و محرومیت دارند؛ که می‌توانند به جذب مشارکت‌های مردمی کمک کنند.


وی افزود: شکل‌گیری مراکز نیکوکاری جدید جزء برنامه‌های آینده کمیته امداد است و در نظر داریم تعداد مراکز نیکوکاری را به 2 هزار مرکز برسانیم و به‌صورت مسجد محور عمل می‌کنیم.


وی همچنین اضافه کرد: سعی می‌کنیم برای کمک به جشن عاطفه‌ها در مدارس، عاملان پایداری ایجاد کنیم که پیوسته در طول سال با ما در ارتباط باشند.


نظارت کمیته امداد بر مراکز خیریه


این مقام مسئول در کمیته امداد ادامه داد: مراکز خیریه به‌صورت مستقل عمل می‌کنند و ما فقط درآمدهای آن‌ها را شناسایی می‌کنیم؛ اما درزمینهٔ هزینه‌ها نظارتی نداریم و حتی تعداد خیریه‌های کشور مشخص نیست. این مراکز از نهادهای مختلف مانند وزارت کشور و سازمان بهزیستی نیز مجوز می‌گیرند؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون 8 هزار مرکز خیریه از سازمان بهزیستی کشور مجوز دارند.


وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا مبنی بر اینکه نظارت کمیته امداد بر مراکز خیریه به چه صورت انجام می‌شود، گفت: ما نمی‌توانیم در عملکرد خیریه‌ها مداخله کنیم بر همین اساس تأکیدداریم که مراکز نیکوکاری خود را به‌صورت مسجد محور فعال کنیم تا بتوانیم بر عملکرد آن‌ها نظارت دقیق و درستی داشته باشیم. متأسفانه شخصاً خیریه‌ای را می‌شناسم که بدون مجوز فعالیت می‌کند و 20 هزار صندوق کوچک برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی دارد و با وانت این صندوق‌ها را جمع‌آوری می‌کند.


عسگریان در مورد میزان کمک‌های جمع‌آوری‌شده از مراکز نیکوکاری در سال گذشته گفت: سال گذشته مبلغ 283 میلیارد تومان از مراکز نیکوکاری جمع‌آوری شد که نسبت به سال 95 با رشد 69 درصدی روبه‌رو بوده است.


انتهای پیام/4009/4044/


انتهای پیام/

ارسال نظر