صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۴ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس:

احتمال خشک‌شدن دریای خزر در آینده وجود دارد

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه بی‌توجهی به مجموعه‌ای از عوامل طبیعی و غیرطبیعی که اکوسیستم دریای خزر را تهدید می‌کند، ممانعت از خشک شدن آن را در گروی برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص بودجه لازم برای حفظ این بستر کلان کشور دانست.
کد خبر : 306199

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، عبدالکریم حسین‌زاده، در واکنش به هشدار یک استاد اکوبیولوژیک دریا نسبت به خشک‌شدن دریای خزر، گفت: فردی که این هشدار را داده است قاعدتاً باید یک سری شاخص‌های علمی، اقلیمی و تغییر شرایط این دریاچه را در نظر گرفته باشد و از سنوات گذشته، نسبت به وضع موجود آن به این پیش‌بینی رسیده باشد، که در سنوات آتی احتمال دارد که این دریاچه خشک شود.


نماینده مردم نقده در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته آنچه در این بحث از اهمیت به‌سزایی برخوردار بوده، این است که حتی اگر این اتفاق هم نیفتد، نمی‌توانیم بسترهای اکوسیستمی خود را که سرمایه‌های کلان کشور هستند، به‌حال خود رها کنیم، چرا که توسعه پایدار این منابع و حفظ شرایط موجود نیاز به یک برنامه چندساله برای حفاظت، پاسداری و نگهداری در جهت توسعه پایدار این بسترها دارد، که در قالب برنامه‌های بلند، میان یا کوتاه مدتی که تعریف می‌شود.


ما نباید نسبت به حفظ دریاهای کشور بی‌تفاوت باشیم


وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون باید یک‌سری پروژه‌ها، قوانین و ضوابط دقیق برای تحقق این مهم تدوین شود و نباید نسبت به این بسترهای اساسی بی‌تفاوت باشیم و این موضوع نه‌تنها در مورد دریای خزر، بلکه در رابطه با دریای خلیج فارس هم مصداق دارد.


این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به مشکلات زیست محیطی که دریای خزر با آن مواجه است، تصریح کرد: مشکلات زیست محیطی این دریاچه به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شود؛ یک‌سری از آنها طبیعی بوده و ناشی از تغییرات اکوسیستمی است که باز هم نباید نسبت به آنها بی‌تفاوت باشیم و لازم است برای رویارویی با این مشکلات هم برنامه داشته باشیم. یک سری دیگر از این مشکلات هم انسان‌ساخت است که بشر و نوع برنامه‌ریزی و ساخت‌وسازهایی که در حوزه نفوذ مستقیم دریای خزر داشته، عامل ایجاد آنها بوده است، همچنین نوع نگاهمان به اکوسیستم و رفتار بی‌رحمانه‌ای که نسبت بدان داشته‌ایم، نیز اثرات سوء خود را در بلندمدت بر روی این دریاچه گذاشته و در سال‌های آتی هم خواهد گذاشت.


عضو فراکسیون محیط زیست و منابع پایدار مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: اگر ما، چه در حوزه تاثیر عوامل طبیعی و چه غیرطبیعی بتوانیم برنامه‌ریزی‌های اساسی داشته و بودجه و پیش‌بینی اساسی هم داشته باشیم، می‌توانیم وضعیت کنونی این دریاچه را حفظ کنیم.


انتهای پیام/4009/


انتهای پیام/

ارسال نظر