دانشگاهها باید برای مشکلات جامعه راهحل ارائه دهند
محمد کردی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اولویتهای پژوهشی دانشگاه سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: ما قصد داریم در مسائل کلان منطقه ورود جدی پیدا کنیم. بههمین خاطر هزینههای پژوهشی را هدفمند و اولویتهای پژوهشی را براساس نیازهای منطقه تعریف کردیم. براین اساس موضوعات پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی را هم به این سمت، سوق دادیم.
وی افزود: خشکسالی، ریزگردها، ترانزیت، ترانشیپ، سلامت و گیاهان دارویی اولویتهای مهم ما در دانشگاه سیستان و بلوچستان است. برنامهریزی کردهایم تا بودجههای پژوهشی در این مسیرها هزینه شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: باید به سمتی برویم که دانشگاه بتواند محور توسعه در منطقه باشد و مشکلات را پایش کند. باید نسخه حل مشکلات را به دستگاههای اجرایی ارائه دهیم. از طرفی باید همگرایی خوبی در میان دستگاههای اجرایی استان ایجاد کنیم تا از ظرفیتهای فکری و فیزیکی دانشگاه به نحو احسن استفاده شود.
کردی گفت: جمع کثیری از دانشگاهیان در استانهای مختلف حضور دارند که هر کدام در حوزههای متفاوت متخصص هستند. باید از این نیروی فکری در سیستم اجرایی کشور استفاده شود.
وی ادامه داد: موضوع دوم اولویتدار برای ما، اشتغالزایی و کارآفرینی است. مرکز نوآوری با همین هدف در دانشگاه ایجاد شده است. بهدنبال فرهنگسازی در این زمینه هستیم و میخواهیم پتانسیلهای فکری را شناسایی کنیم، تا با ایجاد شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد بتوانیم به سمت کارآفرینی پیش رویم.
کردی گفت: دانشجویی که وارد دانشگاه میشود، باید اشتغالپذیر تربیت شود و تنها راغب به ادامه تحصیل نباشد بلکه باید بتواند مجموعهای را هدایت کرده و کارآفرین باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: موضوع اولویتدار دیگر دانشگاه، حوزه سلامت و آسیبهای اجتماعی است. یکی از آسیبهای استان ما حاشیهنشینی است. در این زمینه مطالعات آسیبشناسی اجتماعی انجام خواهیم داد تا بتوانیم نسخه درمان ارائه دهیم.
وی تاکید کرد: دانشگاهها باید برای مشکلات جامعه راهحل ارائه دهند. ما هم در این مسیر همراهی خواهیم کرد. دانشگاهها نباید منزوی باشند. وقتی مردم با مشکلات عدیده مواجه هستند، دانشگاهها باید کمک کنند و راهحل ارائه دهند تا بتوانند از بار مشکلات مردم بکاهند.
کردی بیان کرد: از پروژههای دانشگاهیان در استان سیستان و بلوچستان حمایتهای مالی میکنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سیستان و بلوچستان اضافه کرد: دانشگاه سیستان با همکاری سازمانهای دولتی کارگروههایی تشکیل داده است. اگر میخواهیم دانشگاهها را به بطن جامعه ببریم باید به چالشها ورود پیدا کنیم و هستهها را در جامعه شکل دهیم. کشورهایی که دانشگاه را محور توسعه قرار دادهاند، موفق شدند. در غیراینصورت خطاها بیشتر و برآیند کمتر است.
انتهای پیام/4009/4040/ن
انتهای پیام/