صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۷
معاون وزیر راه و شهرسازی تشریح کرد؛

جزئیات تعدیل قراردادهای پیمانکاران با تغییر نرخ ارز/ مطالبات و تعهدات پیمانکاران 18 هزار میلیارد تومان است

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیشنهادات وزارت راه به سازمان برنامه و بودجه برای تعدیل قراردادهای پیمانکاران با توجه به تغییر شرایط بازار ارز گفت: جمع مطالبات و تعهدات پیمانکاران به 18 هزار میلیارد تومان رسیده است.
کد خبر : 305901

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت راه و شهرسازی، امیر امینی درباره تعیین تکلیف قراردادهای پیمانکاران پس از نوسانات نرخ ارز و پیش‌بینی‌هایی برای جبران خسارت‌های احتمالی پیمانکاران اظهار کرد: برنامه‌هایی را به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده‌ایم و این سازمان در حال تصمیم‌گیری برای اجرای این پیشنهادات است.


وی با تأکید بر اینکه بیشترین چیزی که می‌تواند به پیمانکاران کمک کند ثبات اقتصادی است، ادامه داد: هنوز در این‌باره دستورالعمل مشخصی نداریم اما حسب قانون، سازمان برنامه و بودجه برای تعدیل قراردادها تصمیم می‌گیرد.


امینی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه باید هرچه سریع‌تر در این‌باره تصمیم‌گیری کند چرا که تعلل درباره سرنوشت قرارداد پیمانکاران می‌تواند منجر به توقف اجرای پروژه‌های عمرانی شود.


معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از پیش از انقلاب تاکنون چندین‌بار چنین تجربه‌ای را داشته‌ایم که تغییر شرایط اقتصادی بر قراردادهای پیمانکاران اثرگذار باشد، گفت: معمولاً تصمیمی که در این‌باره گرفته می‌شود این است که مابه‌التفاوت قیمت قدیم و جدید مصالح به پیمانکاران پرداخت شود و یا اینکه تعدیل‌ها اصلاح شود و شیوه اجرای پروژه‌ها تغییر کند.


امینی ادامه داد: مهم‌ترین پیشنهاد ما این است که مابه‌التفاوت قیمت مصالح به پیمانکاران داده شود؛ در حال حاضر مصالحی که با نرخ دلار کمتر از 4 هزار تومان تولید شده در بازار با جهش قیمت به دست پیمانکاران می‌رسد و طبیعی است که پیمانکاران از خرید مصالح صرفه‌نظر کنند تا شرایط به ثبات برسد.


وی افزود: از آنجایی که مصالح جزو کالاهای اساسی برای اخذ دلار 4200 تومانی نمی‌شوند پیشنهاد ما این است که به پیمانکاران اجازه داده شود تا مصالح را از بازار تأمین و مابه‌التفاوت آن را از دولت دریافت کنند.


این مقام مسئول همچنین درباره سایر تغییر قیمت‌ها در قراردادها از جمله افزایش نرخ دستمزد نیروی انسانی، نرخ تورم و ... گفت: در تعدیل‌هایی که اعمال می‌شود این قیمت‌ها تغییر خواهد کرد و پیش از این بین 13 تا 15 درصد افزایش قیمت قرارداد اعمال می‌شد اما با توجه به شرایط امروز بازار هنوز درباره نرخ تعدیل قراردادها تصمیمی گرفته نشده است و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


امینی همچنین با اشاره به سرنوشت قراردادهای بدون تعدیل اظهار داشت: معتقدم راهکار نجات پروژه‌های عمرانی در کشور عقد قراردادهای بدون تعدیل است چرا که در حال حاضر کار نظام بانکی را هم در سیستم تعدیل انجام می‌دهیم که این یک اشتباه بزرگ است که دامن نظام فنی و اجرایی کشور را گرفته است.


معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آخرین تصمیم‌گیری‌ها درباره تهاتر بدهی پیمانکاران به بانک‌ها و مطالباتشان از دولت اظهار داشت: این موضوع بند 9 تبصره 5 قانون بودجه است اما اجرای آن نیاز به صدور دستورالعملی از سوی خزانه‌داری کل کشور دارد در صورت صدور این دستورالعمل تهاتر هم آغاز می‌شود.


معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه رقم در نظر گرفته شده برای تهاتر برای تمام دستگاه‌های اجرایی 100 هزار میلیارد تومان است، گفت: با توجه به بدهی پیمانکاران به سیستم بانکی سهم وزارت راه و شهرسازی از این رقم چیزی حدود یک‌هزار تا یک‌هزار و 500 میلیارد تومان خواهد بود.


وی همچنین از پرداخت 7 هزار میلیارد تومان بدهی پیمانکاران در سال جاری خبر داد و گفت: بحث مطالبات و تعهدات دو موضوع جداگانه است؛ مطالبات شامل صورت وضعیت پیمانکاران که ذی‌حسابی آنها تایید شده است که رقم آن به 12 هزار میلیارد تومان می‌رسد اما تعهدات شامل پیش‌پرداخت‌ها و تضامین بانکی است که سر جمع تعهدات و مطالبات پیمانکاران وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر 18 هزار میلیارد تومان است.


وی تاکید کرد: امیدواریم امسال بتوانیم با کمک سازمان برنامه و بودجه حدود 5 تا 7 هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران را بپردازیم.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر