صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۲ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۴
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو:

بازار سیاه داروهای ناصر خسرو جمع‌شدنی نیست

مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: در رابطه با ناصر خسرو و یا هر بازار غیرمجاز دارویی اقداماتی صورت گرفته اما می‌توان گفت ناصر خسرو جمع شدنی نیست.
کد خبر : 30567

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهدی پیرصالحی روز پنجشنبه در همایش مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی در جمع خبرنگاران افزود: زمانی ما پیگیر جمع آوری این بازارهای غیرمجاز بودیم که در مقاطعی جمع آوری شد اما آنها بساط خود را به مکان‌های دیگری انتقال می‌دهند.


وی ادامه داد: در زمانی که کمبود دارویی در کشور وجود داشته باشد حتما به عنوان سیستم موازی تامین دارو را به عهده می‌گیرند و اما امروز کمبود دارویی در ایران به حداقل رسیده است.


پیرصالحی افزود: متاسفانه در ناصر خسرو عمده داروها، مخدر و یا برای سقط جنین و یا داروهای بدنسازی است که در بازارهای رسمی و مجاز کشور ممنوعیت توزیع دارند.


وی با بیان اینکه جمع آوری این مراکز و بازارهای غیررسمی دارو نیازمند همکاری قوه قضاییه، نیروی انتظامی و وزارت بهداشت است، افزود: در حال حاضر به صورت عملی نمی‌توانیم میزان قاچاق دارو را به صفر برسانیم.
95 درصد داروهای تقلبی مربوط به سیستم غیردولتی است


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه 95 درصد داروهای تقلبی مربوط به سیستم‌های غیردولتی است، افزود: ما برای اینکه داروهای تقلبی و قاچاق وارد کشورمان نشود به صورت جدی از تولیدات داخلی حمایت می‌کنیم و برای این موضوع علاوه بر محدودکردن داروهای وارداتی، شرکت‌های تولیدی داخل را تشویق به صادرات محصولاتشان می‌کنیم.


وی همچنین درباره اینکه متاسفانه برخی از پزشکان داروهای خارجی را تجویز می‌کنند، گفت: این موضوع بدعت بدی است و درصدی از پزشکان ما ممکن است از این رویه استفاده کنند.


پیرصالحی افزود: اکنون 97 درصد داروهای مصرفی در کشورما تولید داخل است و عمده پزشکان کشورمان نیز داروهای داخلی را برای بیماران تجویز می‌کنند.
33 درصد از بازار کشور در اختیار داروهای خارجی است


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فقط سه درصد از داروهای تجویز شده توسط پزشکان برحسب ضرورت داروهای خارجی است، گفت: این داروهای خارجی 33 درصد از بازار دارویی ایران را در اختیار دارد.


وی خاطر نشان کرد: نیمی از این داروها برای بیماران خاص الزامی است چرا که برخی از داروها مشابه تولید داخل ندارند و باید از داروهای خارجی استفاده شود.


پیرصالحی افزود: سال گذشته نیز یک میلیارد و 300 میلیون دلار واردات کشور در زمینه دارو را به یک میلیارد دلار کاهش دادیم.


پاکستان و ترکیه مرکز داروهای تقلبی منطقه هستند


پیرصالحی درباره منشا داروهای تقلبی در منطقه گفت: کشورهای پاکستان و ترکیه بیشترین آمار در زمینه داروهای تقلبی و قاچاق در منطقه را دارند و این موضوع نگرانی ما را در زمینه ورود این نوع داروها به کشور را زیاد کرده است.


وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود 60 درصد داروهای تقلبی در کشورهای در حال توسعه و 40 درصد دیگر آن نیز در کشورهای توسعه یافته وجود دارد که این خطری برای همه کشورها محسوب می‌شود.


وی ادامه داد: اما در این زمینه کشور ایران دارای شرایط خوبی نیست چرا که با برخی کشورها با میزان بالای داروهای قاچاق و تقلبی همسایه است.


وی ادامه داد: از سالیان قبل برای جلوگیری از ورود داروهای تقلبی اقداماتی صورت گرفته است اما باید به این موضوع بیشتر توجه شود که دارو از کجا تولید، توزیع و به دست بیمار می‌رسد و می‌توان گفت که این داروها صاحب و متولی خاصی ندارند.


پیرصالحی گفت: نظارت جدی و کنترل بر داروخانه‌های دولتی یکی از اقداماتی است که ما انجام می‌دهیم و با اطمینان خاطر می‌گوییم که 95 درصد داروهای تقلبی مربوط به مراجع غیردولتی است.


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه هیچ سیستم نظارتی نمی‌تواند نظارت جدی بر این نوع داروها که از طریق غیررسمی وارد کشور می‌شوند داشته باشد، گفت: ما در داروخانه‌ها سالانه بیش از چهار بار بازرسی داریم اما بیش از پنج هزار کالار در این داروخانه‌ها به فروش می‌رسد که اگر یک داروی تقلبی میان آنها باشد قابل شناسایی نیست.


مردم در اجرای طرح «کد یونیک» همکاری کنند


پیرصالحی با بیان اینکه برای جلوگیری ورود این داروها و شناسایی بهتر داروهای تقلبی و قاچاق برنامه‌ای با عنوان «کد یونیک در کشور در حال انجام است که در این زمینه همکاری مردم را بیشتر نیازمندیم چرا که مردم باید کد دارو را از طریق پیامک به ما اطلاع دهند تا اطلاعاتی در خصوص اصل یا تقلبی بودن آن به بیمار بدهیم.


وی اضافه کرد: این موضوع به همکاری همه جانبه مردم و مسوولان نیاز دارد تا با مجهز کردن داروخانه‌های‌مان بتوانیم این سیستم را ایجاد کنیم تا دیگر داروهای تقلبی و قاچاق وارد کشورمان نشود.


پیرصالحی ادامه داد: یکی از مباحث مدنظر سازمان غذا و دارو عدم ورود داروهای تقلبی و قاچاق است چرا که ممکن است این داروها سمی نیز باشند چون براساس آمارها در جهان هشت و نیم درصد داروهای تقلبی سمی هستند.


مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو گفت: در سال های اخیر به خاطر کمبودهای دارویی که در کشور وجود داشت چندین مورد داروی تقلبی وارد کشور شد که مدیران شرکت های توزیع کننده این دارو به مراجع قضایی معرفی شدند.


انتهای پیام/

ارسال نظر