استراتژی تقویت بنیه دفاعی ایران را به قدرت منطقهای تبدیل کرده است
حسن هانیزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در تحلیل توان دفاعی و بازدارندگی ایران در 40 سالگی انقلاب اسلامی، گفت: یک اصطلاح قدیمی در ادبیات عرب وجود دارد که اگر ملتی قادر نباشد در برابر تهدیدهای دشمنان از خود دفاع کند، در صفحات تاریخ دفن خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته همواره با تهدیدهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی و رسانهای مواجه بوده است، تصریح کرد: باید در این خصوص هوشمندانه عمل کنیم و برای بقای نظام با توطئههای دشمنان تقابل جدی داشته باشیم.
هانیزاده افزود: تجربه هشت سال دفاع مقدس ثابت میکند ایران نباید به قدرتهای فرامنطقهای متکی باشد، بلکه از امکانات داخلی برای مقابله با تهدیدهای خارجی استفاده کند.
این کارشناس مسائل استراتژیک با تأکید بر اینکه یکی از مسائل مهم در حوزه دفاعی تکیه بر توان بومی است، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ تحمیلی، توانست به قابلیتهای بالایی در حوزه دفاعی دست یابد و به همین دلیل نیروها و قدرتهای استکباری نتوانستهاند در حوزه نظامی علیه ما اقدام کنند.
وی ادامه داد: در حوزه دفاعی اولویت افزایش قدرت ایران است و استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی ایران تاکنون جواب داده و به قدرت تأثیرگذار منطقهای در حوزه دفاعی تبدیل شدهایم.
هانیزاده در رابطه با وجه تمایز توان دفاعی ایران با سایر کشورهای منطقه، گفت: اراده دفاعی بالاتر از جنگافزارهای نظامی است؛ هرچند عربستان سعودی قرارداد خرید تسلیحات نظامی 500 میلیارد دلاری با آمریکا منعقد میکند، اما این کشور اراده لازم را برای تقابل با دشمنان خود ندارد و در این حوزه به ایالات متحده متکی است.
این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان این مطلب که آمریکاییها به عربستان به چشم گاو شیرده نگاه میکنند، تصریح کرد: وضعیت عربستان بهشدت در حوزه امنیتی و دفاعی متکی به آمریکا است، اما جمهوری اسلامی ایران علاوه بر توان دفاعی و افزایش قدرت موشکی بالستیکی، اراده لازم را برای دفاع از آرمانهای خود دارد.
وی خاطرنشان کرد: هر چند جنگافزارهای پیشرفته تأثیرگذارند، اما اراده و قدرت دفاعی و آرمان ملی باعث خواهند شد تا جنگافزارهای پیشرفته دشمنان در برابر این سه عامل بیاثر شوند. عربستان بیش از سه سال است که با سلاحهای پیشرفته به مردم یمن حمله میکند، اما مردم یمن با اتکا به قدرت بومی و امکانات محدود، عربستان را در رسیدن به اهدافش ناکام گذاشتهاند؛ بنابراین خرید تسلیحات پیشرفته نظامی تنها مؤلفه و ضامن اقتدار و امنیت کشور به حساب نمیآیند.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/