ضرورت رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام در عید قربان
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، حسین عرفانی اظهار کرد: با رعایت نکات بهداشتی در سنت حسنه قربانیکردن دام در عید قربان از بسیاری از بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان جلوگیری میشود.
عرفانی افزود: سنت حسنه قربانیکردن دام در اقصی نقاط کشور مصادف با ایام تشریق (دهم ذیالحجه) انجام میشود، اما همانقدر که این کار ثواب دارد، حفظ سلامت هم از واجبات محسوب میشود.
وی ادامه داد: هنگام تماس با دام در تمام مراحل اعم از ذبح، پوستکنی، قطعهبندی گوشت دام و سایر موارد، باید نکات بهداشتی لازم شامل پوشیدن روپوش و دستکش، ماسک، عینک مخصوص، پیش بند و چکمه را رعایت کنیم.
عرفانی خاطرنشان کرد: هرگونه تماس با دام در صورت آلودگی دام، پتانسیل انتقال بیماری را افزایش میدهد، بنابراین حتماً دامها مانند بز، گوسفند، گاو و شتر باید از مراکزی تهیه شوند که مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشند و کارشناس دامپزشکی بر آن نظارت داشته باشد.
وی با بیان اینکه کشتارگاهها بهترین محل برای ذبح قربانی بوده و مورد تائید سازمان دامپزشکی نیز، هستند، افزود: از قصابیهای محل که مورد تائید سازمان دامپزشکی هستند نیز میتوانیم برای قطعهبندی و توزیع دام استفاده کنیم تا کمترین تماس را با دام داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در دفع فضولات دام باید دقت لازم صورت گیرد. همچنین در کشتارگاه، لاشه دام باید حداقل 24 ساعت در سالن سرد نگهداری شود تا در اثر جمود نفسی و تغییر اسیدیته نسوج دامی، تب کریمه کنگو از بین برود.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان ادامه داد: پس از ذبح در منزل نیز لاشه باید 24 ساعت در شرایط درجه صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی با تاکید بر اینکه همگان باید از خوردن جگر قرمز به صورت خام یا نیمپز پرهیز کنند، گفت: مواد پروتئینی مانند گوشت و جگر باید به صورت پخته مصرف شوند.
رئیس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان معاونت بهداشت در پایان اظهار کرد: راه دیگر برای افرادی که به این شرایط دسترسی ندارند، این است که به نیت قربانی، مبلغ آن را به مراکز خیریه از جمله پرورشگاهها بدهند تا مبلغ آن صرف امور خیریه شود. همچنین از نظر شرعی این اقدام مورد تائید مراجع عظام نیز، هست.
انتهای پیام/4009/
انتهای پیام/