صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۵۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۷
ترمیم تیم اقتصادی دولت از نگاه کارشناسان/۹

۶ چالش جدی مدیریت بازار ارز/بسته جدید ارزی جامع‌تر است

مدیر دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسته ارزی ارائه‌شده از سوی دولت کارکرد‌ موقتی و کوتاه دارد، گفت: بسته ارزی جدید نسبت به بسته گذشته کامل‌تر و جامع‌تر است.
کد خبر : 305360

احسان خاندوزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه بسته ارزی جدید دولت فاقد هرگونه ابزا‌ر‌ برای مبارزه با‌ سفته‌بازی است، گفت: دولت برای خروج دلالان و سفته‌بازان از‌ بازار‌ ارز‌ هیچ‌گونه برنامه ‌مشخصی را‌ ارائه نکرده است.


وی افزود: در‌ بسته ارزی ارائه‌شده از‌ سوی دولت به این موضوع مهم اشاره نشده است که بانک مرکزی به چه میزان ‌ارزهای نفتی را به واردات کالا اختصاص می‌دهد و به ‌چه میزان ‌ارزها را در بازار عرضه می‌کند؟


خاندوزی با اشاره به اینکه انتظار می‌رفت پس از تعطیلی چهارماهه صرافی‌ها، آغاز به کار آن‌ها موجب تحقق سیاست‌های ارزی دولت شود‌، گفت: متاسفانه در‌ زمینه انضباط مالی ‌صرافی‌ها دولت کوتاهی کرد و حتی در شرایط کنونی هم که صرافی‌ها اجازه کار پیدا کردند، شاهد‌ عدم ارائه اطلاعات دقیق و خروج سرمایه از کشور هستیم.


وی با‌ انتقاد‌ از عدم توجه بسته ارزی دولت به کنترل حجم نقدینگی در بازار گفت: دولت باید منابع مرتبط با کسب سودهای کلان را مورد توجه قرار‌ دهد به طوری که کسب سودهای هنگفت از‌ سوی سپرده‌گذاران بانکی و تزریق این سودها به بازارهای مختلف اقتصادی موجب شده است تا شاهد وقوع تلاطم‌های ارزی شدید در‌ بازار‌ باشیم.


عضو پژوهشکده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در‌ بسته ارزی دولت به چگونگی واردات کالاهای ضروری در دوران تحریم اشاره نشده است، گفت: متاسفانه هیچ‌گونه ساز‌وکار‌ دقیقی برای اختصاص ارز دولتی به تولیدکننده و یا مصرف‌کننده در بسته ارزی دیده نشده است.


خاندوزی تصریح کرد: با توجه به اعمال تحریم‌ها، ارائه فاکتو‌رهای الکترونیکی ‌برای تولیدکننده و‌ وارد‌کننده میسر‌ نیست و این موضوع مهم از‌ غفلت‌های مهم دولت دوازدهم در‌ بسته ارزی بوده است.


وی افزود: عدم شفافیت در نحوه واردات کالاهای اساسی به کشور‌ موجب رانت و فساد می‌شود که برای مقابله با‌ این موضوع باید راهکارهای جدیدی از‌ سوی دولتمردان اقتصادی اتخاذ شود.


مدیر دفتر اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسته ارزی ارائه‌شده از سوی دولت کارکرد موقتی و کوتاه دارد، گفت: در بسته ارزی ارائه‌شده از سوی دولت نکات مهمی دیده نشده است هر چند این بسته نسبت به سیاست‌های اقتصادی فروردین ماه سال جاری کامل‌تر وجامع‌تر است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر