سیارات خارجی انساندوست نیستند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، سیارات زیادی در خارج از منظومه شمسی وجود دارند که در آنها آب کشف شده است. 35 درصد از سیارات خارجی دو تا چهار برابر اندازه زمین هستند. اطلاعات تلسکوپ فضایی کپلر و فضاپیمای گایا نشان میدهد که نیمی از جرم سیارات خارجی از آب تشکیل شده است. این در حالی است که تنها 0/02 درصد سیاره زمین را آب پوشانده است.
وجود آب در یک سیاره احتمال وجود حیات در آن را نیز بالا میبرد. بنابراین از نظر انسانها آب مادهای ضروری برای جستجوی زندگی فرازمینی در سیارات دیگر است.
بدون آب حیاتی هم وجود ندارد بنابراین دانشمندان به دنبال سیاراتی میگردند که در آنها نشانههایی از آب وجود داشته باشد یا حداقل شرایط مناسب برای وجود آب مایع را داشته باشند.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد کشف کرده که وجود آب در سیارات خارجی بسیار رایجتر از چیزی است که پیش از این گمان میکردیم. تاکنون 4 هزار سیاره خارجی کشف شده است که تعداد زیادی از آنها 1/5 تا 2/5 برابر شعاع سیاره زمین را دارند.
دانشمندان سعی کردند ساختار درونی این سیارات زمینمانند را مدلسازی کنند. آنها ارتباط میان حجم و شعاع این سیارات را در نظر گرفتند و مدلی برای توصیف آن توسعه دادند.
این مدل نشان میدهد سیارات خارجی که شعاع آنها 1/5 برابر زمین است، سیارات سنگی هستند و معمولاً جرم آنها پنج برابر زمین است. سیارات خارجی که شعاع آنها 2/5 برابر سیاره ماست معمولاً دارای آب هستند و جرم آنها 10 برابر زمین است.
شاید این خبر خوبی به نظر برسد اما این سیارات محیط زیستی جهنمی دارند و فشار آنها بسیار بالاست. به گفته دانشمندان، آبی که در سیارات خارجی وجود دارد مانند آبی که در سیاره زمین پیدا میشود، نیست. دمای سطح سیارات خارجی 200 تا 500 درجه سلسیوس است. بنابراین احتمال دارد که سطح آنها در اتمسفر تحت فشار بخار آب پوشانده شده است و لایهای از آب مایع زیر آن جریان دارد.
نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که 35 درصد از سیارات خارجی شناختهشده که بزرگتر از زمین هستند، آب دارند اما محیط آنها برای زندگی کردن انسان مناسب نیست.
انتهای پیام/4056/4021
انتهای پیام/