صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۳۰ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

۹ بیماری شایع و خطرناک در استخر‌

در مطلب زیر قصد داریم شما را با بیماری‌هایی خطرناکی که در استخر سلامت ما را تهدید می‌کند آشنا کنیم.
کد خبر : 304292

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر تا به حال برایتان پیش آمده که بعد از شنا در استخر بیمار شده‌اید، علت آن احتمالا آب آلوده‌ی استخر بوده است. اگرچه شنا ورزش و تفریح بسیار مفید و لذت‌بخشی است اما سالانه افراد زیادی در محیط استخرها، وان‌های آب گرم و پارک‌های آبی بیمار می‌شوند. درست است که آب استخر عامل بیماری است و خطر بیمار شدن واقعاً وجود دارد، اما لازم نیست وحشت‌زده شوید و خود را از لذت شنا در استخر محروم کنید.


تا زمانی که میزان pH و کلر آب استخر به درستی تنظیم شده باشد، مواد گندزدا بیشتر میکروب‌های بیماری‌زا را از بین خواهند برد. به علاوه خوشبختانه با اقدامات احتیاطی می‌توان از بیمار شدن خود جلوگیری کرد.


انگل کریپتو

انگل کریپتوسپوریدیوم که عمده‌ترین عامل اسهال است، در برابر مواد شیمیایی آب استخرها کاملاً مقاوم است. این انگل در مدفوع شناگران دیگری وجود دارد که آلوده به آن هستنند و‌هاگ‌های آن می‌توانند ساعت‌ها تا روزها در آب زنده بمانند. در صورت آلوده شدن به این انگل، فرد تا 2 هفته مبتلا به اسهال خواهد شد. برای کاهش خطر، از بلعیدن آب استخر (حتی به مقدار کم) پرهیز کنید. هر فردی که مبتلا به اسهال است باید از شنا در استخر پرهیز کند. این مسأله در مورد کودکانی که از پوشک استفاده می‌کنند هم صدق می‌کند.


قرمزی چشم‌هایتان از کلر آب نیست


وقتی مواد شیمیایی درون آب استخر با چیزهایی مثل ادرار، عرق و آلودگی‌های بدن ترکیب می‌شوند، چشم‌ها در تماس با آب اذیت می‌شوند. در نتیجه‌ی ترکیب این مواد با کلر ماده‌ای به نام کلرامین به وجود می‌آید که بوی شدیدی دارد. در حقیقت، بوی شدید کلر ناشی از این ماده است. اگر این بو خیلی تند باشد، نشان دهنده‌ی آن است که تعادل مواد شیمیایی آب بر هم خورده و نیاز به بازبینی و تنظیم دوباره‌ی مواد است.


بیماری گوش شناگران را جدی بگیرید


خارش، قرمز شدن، ورم و درد گوش، نشانه‌های بیماری عفونی گوش شناگران هستند که نوعی عفونت در گوش خارجی است. این بیماری زمانی به وجود می‌آید که باکتری موجود در آب استخر، در مجرای گوش باقی می‌ماند و تکثیر می‌شود. با استفاده از گوش گیر، گوش‌های خود را مسدود نگه دارید یا با یک حوله‌ی خشک، بعد از شنا رطوبت درون گوش‌تان را خشک کنید تا از بیماری گوش شناگران جلوگیری کنید. در صورت ابتلا به این بیماری، پزشک قطره‌ی گوشی برای شما تجویز می‌کند که از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.


راش‌های پوستی تان ممکن است ناشی از وان آب گرم باشد


اگرچه غوطه‌ور شدن در وان‌های آب گرم آرامش بخش به نظر می‌رسد، اما ممکن است در اثر باکتری‌ای به نام سودوموناس آئروژینوزا دچار عفونت پوستی‌ای شوید که به آن راش پوستی وان آب گرم گفته می‌شود.این میکروب درون آب زندگی می‌کند و در وان آب گرم تکثیر می‌شود. راش پوستی ناشی از این باکتری، خارش‌دار، ناهموار، قرمز رنگ و گاهی چرکین است. بهترین راه برای جلوگیری از این عفونت، شستشوی بدن با صابون در حمام، بعد از هر جلسه استفاده از وان آب گرم است. علاوه بر این، لباس شنای خود را حتماً بشویید.


قارچ پا


قارچ پا بیماری پای ورزشکاران نوعی عفونت قارچی واگیردار است که در اثر تماس با شخص مبتلا یا لمس سطوح آلوده سرایت می‌کند. این قارچ پوستی در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کند و از بیماری‌های شایع در استخرها است. در اتاق‌های رختکن و اطراف استخر حتماً دمپایی به پا داشته باشید.


چیزی شبیه به مسمومیت غذایی


تحقیقات نشان می‌دهد آب اغلب استخرها آلوده به باکتری‌ای. کولای است، یعنی همان باکتری عامل مسمومیت غذایی. این باکتری از طریق مدفوع شناگران وارد آب می‌شود. خوشبختانه بیشتر گونه‌های این باکتری بی‌ضرر هستند. با این حال، شواهد نشان می‌دهد گونه‌هایی که باعث دل درد و اسهال می‌شوند می‌توانند در آب استخر زنده بمانند. اگر ظرف یک یا دو روز بعد از شنا بیمار شدید، احتمالاً ناشی از آب استخر است.


بیماری لژیونر


باکتری‌ای به نام لژیونلا عامل بیماری‌های لژیونر (نوع شدید بیماری سینه پهلو) و تب پونتیاک (نوعی عفونت تنفسی خفیف) است. علائم بیماری لژیونر 2 تا 10 روز بعد از آلودگی به این باکتری ظاهر می‌شوند و عبارتند از: سر درد، درد عضلانی، لرز کردن و تب شدید.


هپاتیت


اگرچه اتفاق نادری است اما غیر ممکن نیست. ویروس هپاتیت آ که باعث بیماری کبدی می‌شود می‌تواند در آب و غذای آلوده به مدفوع انسان و حیوان زندگی کند و اگر سهواً کمی از چنین آبی را ببلعید، این ویروس وارد سیستم بدن تان خواهد شد. این اتفاق در آب‌های مکان‌های تفریحی‌ای مثل استخرهای عمومی نادر است و طبق تحقیقات، در سرتاسر دنیا در هر دهه یک بار ممکن است این اتفاق رخ دهد. اغلب هفته‌ها طول می‌کشد تا علائم این بیماری ظاهر شود. نشانه‌های آن عبارتند از: احساس درد در بالای سمت راست شکم، استفراغ و تهوع ناگهانی و احساس خستگی.


دو میکروب شایع دیگر


طبق تحقیقات، هر انسان بالغ در هر زمان معینی، حدود 0/14 گرم مدفوع بر روی مقعد خود دارد. این مدفوع وارد آب استخر حل می‌شود و همین مسأله بقیه‌ی شناگران را در معرض انواع بیماری‌های اسهالی قرار می‌دهد. شیگلا و نورو ویروس دو میکروب شایع دیگر در استخرها هستند. شیگلا منجر به اسهال خونی، دل درد و تب می‌شود، اما اغلب افراد مبتلا به آن بدون نیاز به درمان، بهبود می‌یابند. نورو ویروس که به شدت مسری است، در استخرها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و چشمه‌ها وجود دارد و منجر به استفراغ شدید و اسهال به مدت یک تا سه روز می‌شود، به همین دلیل افراد مبتلا به آن را خطر از دست رفتن آب بدن تهدید می‌کند.


مراقب استخرهای هتل‌ها باشید


استخرهای هتل‌ها اغلب کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد در استخر و وان آب گرم هتل‌ها بیمار می‌شوند. برای بررسی تمیزی آب، کف استخر را با دقت نگاه کنید. باید بتوانید کف استخر یا دریچه ی تخلیه ی آب را ببینید. دیواره‌های استخر را لمس کنید؛ نباید لغزنده باشند. در آخر با دقت بو بکشید. اگر نمی توانید دریچه‌ها را ببینید، دیواره‌ها لغزنده هستند و بوی کلر زننده است، نباید از آن استخر یا وان آب گرم استفاده کنید.


همیشه اول دوش بگیرید


طبق تحقیقات بیشتر افراد قبل از ورود به استخر دوش نمی‌گیرند. باکتری‌های زیادی روی پوست ما وجود دارد که به محض ورود به استخر، وارد آب خواهد شد. برای خلاص شدن از آن‌ها حتماً باید از صابون استفاده کنید. دست کم یک دقیقه آبکشی بدن بخش زیادی از آلودگی‌ها را خواهد شست.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/4028


انتهای پیام/

ارسال نظر