ساخت بایوسنسور برای تشخیص بهموقع آلزایمر
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین حلی مجری پروژه ساخت بایوسنسور برای آلزایمر درباره این طرح که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شده است اظهار کرد: «عامل ایجاد آلزایمر پروتئینی به نام بتا آمیلوئید است که اگر میزان آن در سرم خونی یا مایع نخاعی افراد از حدی تجاوز کند فرد به آلزایمر مبتلا میشود».
وی ادامه داد: «در این طرح هدف ساخت بایوسنسوری است تا اندازهگیری این پروتئین در مایع نخاعی یا سرم خونی افراد انجام شود و به نوعی موفق به تشخیص وقوع این بیماری شویم. این بایو سنسور به صورت کمی و کیفی تشخیص را انجام میدهد».
حلی همچنین بیان کرد: «این بایوسنسورها ابزاری الکتروشیمیایی هستند که در اثر وجود این پروتئین در بدن سیگنال الکتریکی تولید میکنند و بر اثر شدت این سیگنال میتوان میزان این پروتئین را تشخیص داد. ساخت سه مدل از این بایوسنسور را در این طرح انجام می شود که از نظر عملکرد هر یک مکانیسم متفاوتی دارند. در حال حاضر یک مدل ساخته شده است و ساخت مدلهای دیگر در حال انجام است».
به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آلزایمر یکی از بیماریهای رایج در دنیا است که تشخیص زود هنگام آن اهمیت بسیاری دارد. در ایران نیز در آینده نزدیک به علت افزایش سن شاهد افزایش این بیماری میشویم که با تشخیص بهموقع میتوان گامی برای کنترل آن برداشت».
انتهای پیام/4056
انتهای پیام/