ماجرای کارگروه 7 نفره فروش نفت در شرکت ملی نفت چیست؟
به گزارش خبرنگار نفت و انرژی خبرگزاری آنا، نفت علاوه بر اینکه منبع عظیمی برای تأمین انرژی جهان به شمار میرود به عنوان ابزار سیاسی مورد توجه کشورها قرار گرفته است.
تحریمهای جدید آمریکا علیه مشتریان نفتی ایران به پنجم نوامبر ( ۱۴ آبان) بازمیگردد. تحلیلگران در یک نظرسنجی پیشبینی کردند که تا ماه نوامبر که تحریمها به اجرا در میآیند، صادرات نفت ایران به بازار جهانی تا حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند و حداقل میزان پیشبینی شده ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز و حداکثر آن ۸۰۰ هزار بشکه خواهد بود.
بر اساس گزارش سایتهای بینالمللی، از آغاز دور جدید تحریمهای یکسویه آمریکا علیه ایران در حوزه صادرات نفت خام، برخی از کشورهای طرف قرارداد با ایران از میزان واردات خود کاستهاند.
در این میان، مسئولان نفتی ایران در تلاشند تا با یافتن بازارها و مشتریان جدید، خلاء ایجاد شده در این حوزه را پر کنند؛ اما با وجود این تلاشها هنوز برنامه مشخصی از سوی وزارت نفت برای مقابله با تهدیدهای جدید، ارائه نشده است و در روزهای گذشته صرفاً کاهش قیمت نفت برای ایجاد جذابیت در فروش عملیاتی شد.
در اینباره، کارگروهی در شرکت ملی نفت ایران تشکیل شده است تا بخشی از مشکلات ناشی از صادرات نفت خام را چارهاندیشی کند.
هنوز ابعاد کامل تشکیل این کارگروه و افراد حاضر در آن، تشریح نشده است و یکی از نگرانیها موضوع عکسالعمل مسئولان نفتی نسبت به شرایط بحرانی است.
از طرفی کارشناسان باسابقه نفتی معتقدند که مسئولان فعلی در شرایط عادی امکان مدیریت بازار را دارند؛ اما با توجه به اینکه اکنون کشورمان در یک شرایط بحرانی به سر میبرد باید افراد باسابقهای برای مدیریت شرایط بحران بهکارگیری شوند.
بر اساس این گزارش با توجه به اینکه بخش زیادی از بودجه سالانه کشور به منابع حاصل از فروش نفت وابسته است، بهکارگیری مدیران کارآمد و جهادی در شرایط فعلی بیشاز گذشته احساس میشود.
در این باره مدیر اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت معتقد است که شرایط فعلی کشور عادی نیست و برای مدیریت بحران باید افرادی بهکارگیری شوند که چنین شرایط بحرانی را پیش از این تجربه کرده باشند.
به گزارش آنا، انسجام تیم نفتی دولت و افزایش هماهنگی میان آنان موجب تسلیم دشمنان در این جنگ اقتصادی خواهد شد و به طور یقین استفاده از تجربههای مدیران دوران تحریمهای شدید نفتی سالهای 90 تا 91 منتج به شکست سیاستهای تحریم نفتی علیه ایران خواهد شد.
از طرفی سیاست تخفیف که در فروش نفت به مشتریان اعمال شده، قطعاً با گذر زمان به دلیل مطلع شدن سایر مشتریان ایران از نرخهای جدید با شکست مواجه خواهد شد؛ چراکه صحبت از تحریم نفت ایران در مجامع بینالمللی خود عاملی برای افزایش قیمت و ایجاد التهاب در این زمینه است. از طرفی قطعاً با اعمال نظارتهای بیشتر، اهداف اقتصاد ایران در زمینه فروش نفت به ثمر خواهد نشست.
انتهای پیام/ن
انتهای پیام/