2 اقدام فوری برای جبران هزینههای معیشت کارگری/از کارت اعتباری تا ترمیم مزد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با آغاز گرانیها و افزایش نرخ تورم در ماههای گذشته اقلام سبد معیشت کارگری کمتر و به نوعی سفره آنان کوچکتر شده است.
کارگران در سال 97 افزایش 20 درصدی در حداقل مزد خود شاهد بودند اما با وجود این افزایش و رسیدن حداقل دریافتی به محدوده یک میلیون و 400 هزار تومان باز هم نسبت به تورم عقب ماندهاند.
به طوریکه اگر سال 96 چهار قلم کالای ضروری از جمله برنج، گوشت، روغن و میوه به طور ماهانه با 500 هزار تومان تامین میشد اکنون باید با افزایش 20 تا 30 درصدی تا 800 هزار تومان هزینه شود.
بنابراین اگر از افزایش لجامگسیخته هزینههای تامین مسکن و اجارهبها بگذریم و آن را در سبد معیشت کارگری محاسبه نکنیم برای تامین ضروریترین نیازهای روزانه باید حداقل سه میلیون تومان بر اساس آمارهای نهادهای کارگری درآمد وجود داشته باشد.
به عبارت دیگر هزینههای تامین سبد معیشت به دلیل روند صعودی نرخها افزایش چشمگیری داشته است و به نظر میرسد که دولت باید با ارائه بستههای حمایتی بخشی از عقبماندگیهای دستمزد کارگران را جبران کند.
در این باره علی خدایی عضو شورای عالی کار معتقد است که نمایندگان کارفرمایی و دولت با حضور در نشستهای سه جانبه نسبت به ترمیم حقوق فعلی اقدام کنند. به طوریکه برای تامین هزینههای ضروری برای خانوارها تسهیلاتی ایجاد شود.
موضوع ترمیم دستمزد کارگری با توجه به شرایط حاضر بخش تولید از سوی نمایندگان کارفرمایی به طور قطع رد شد اما دولت در حال بررسی پیشنهادات برای بهبود شرایط کارگران است.
دولت در واقع میتواند با ارائه کارتهای خرید کالاهای ایرانی به صورت اعتباری به کارگران نسبت به جبران عقبماندگیهای مزدی اقدام کند و از طرفی با ایجاد گردش پول و نقدینگی در تولیدات داخلی به بنگاههای اقتصادی هم کمک کند.
با این حساب باید دید که آیا دولت برای حمایت فوری از تولید و به خصوص معیشت کارگران اقدام فوری انجام خواهد داد یا خیر.
از طرفی با توجه به اینکه حداقل دستمزد دریافتی باید در محدوده سه میلیون تومان باشد نحوه ترمیم دستمزد و افزایش قدرت خرید مشخص شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/