صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۱۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷
تهیه‌کننده مستند «قمار چهارگزینه‌ای»:

رقابت اصلی در کنکور برای دانشگاه‌های بزرگ و قدیمی است

تهیه‌کننده مستند چهارگزینه‌ای بیان کرد: رقابت اصلی در کنکور برای دانشگاه‌های بزرگ و قدیمی است.
کد خبر : 303751
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، قاسم اکبری، تهیه‌کننده مستند «قمار چهارگزینه‌ای» در نشست خبری اکران این مستند، گفت: یکی از عواملی که مانع اصلاح کنکور شده منافع مالی افرادی است که در این رابطه ذی‌نفع هستند و متاسفانه بخشی از این افراد نیز در بدنه حاکمیتی و دولت قرار دارند مثلا امروز مدارس خوب تهران که قبولی بالایی هم در کنکور دارند بعضا در اختیار وزرای سابق و فعلی وزارت آموزش و پرورش هستند.


وی با بیان اینکه مسئله‌ای که در رابطه با اصلاح کنکور وجود دارد این است که اصلاح این وضعیت دست و بال دولت را می‌بندد، چون اگر بخواهند تغییری را در این زمینه ایجاد کنند عده‌ای شغل خود را از دست می‌دهند و موسسات دچار خطر می‌شوند، تصریح کرد: در هر حال اگر کنکور اصلاح شود ممکن است با وضعیتی که برای موسسات به وجود می‌آید به تعداد آمار بیکاران کشور اضافه شود. در هر حال این مسائل باعث شده که هر چند وقت یک‌بار و با تغییر دولت‌ها صرفا یک جو رسانه‌ای برای اصلاح کنکور ایجاد شود.


اکبری از عدالت آموزشی به عنوان یکی از مشکلات نظام آموزشی کشور نام برد و افزود: بحث عدالت یکی از شعار‌هایی بوده که با پیروزی انقلاب اسلامی در کشورمان همواره مطرح بوده با این وجود کنکور مثال خوبی در خصوص عدم تحقق عدالت آموزشی در کشورمان است. در واقع امروز سازوکار کنکور به سمتی رفته که هر چه توان مالی افراد بیشتر باشد احتمال موفقیت آن‌ها نیز بیشتر است و این برخلاف شعار‌هایی است که از ابتدای انقلاب در کشورمان مطرح بوده و برای تحقق آن‌ها تلاش شده است.


وی با تاکید بر اینکه اصلاح کنکور نیازمند یک عزم ملی است و از طرفی دولت باید جایگزین خوبی برای آن پیدا کند، تصریح کرد: مهمتر از این مسائل فضای فکری و فرهنگی جامعه است در واقع تا زمانی که کنکور دغدغه خانواده‌هاست و برای ورود فرزندان‌شان به دانشگاه به هر دری می‌زنند این وضعیت اصلاح نخواهد شد.


تهیه‌کننده مستند «قمار چهارگزینه‌ای» با اشاره به اینکه ایران بالاترین میانگین فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را در بین سایر کشور‌ها دارد، تصریح کرد: این سطح از شرکت‌کننده و تقاضا برای شرکت در کنکور منجر به ایجاد یک بازار عرضه شده است.


وی تصریح کرد: در این چند سال شاهد یک فرافکنی هستیم که ۹۰ درصد از صندلی‌ها برای پذیرش داوطلبان کنکور در دانشگاه‌ها مهیاست و این در حالی است که دعوا بر سر ورود به دانشگاه‌های اصلی و قدیمی کشور است که تمام امکانات آموزشی و بودجه در اختیار آنهاست در هر حال ما نتوانستیم که دانشگاه‌های دیگری مانند این دانشگاه‌ها را در کشور به وجود بیاوریم.


اکبری تصریح کرد: اتفاق بدی که افتاده خلا علمی است که موسسات آموزشی کنکور ایجاد کرده‌اند، چون به دلیل به وجود آمدن بازار رقابت برخی از موسسات خوب حذف شده‌اند و موسساتی که رویکرد بازاری دارند و اقدام به تولید محصولات فست‌فودی می‌کنند، رشد کرده‌اند در هر حال این موسسات نقشی در ارتقای دانش دانش‌آموزان ندارند.


وی با تاکید بر اینکه مافیای کنکور با بحث تبلیغات گره خورده تصریح کرد: مثلا در ایام جام جهانی رقم قرارداد صدا و سیما با موسسات آموزشی کنکور یک و نیم تا دو میلیارد بوده است.


تهیه‌کننده مستند «قمار چهارگزینه‌ای» با بیان اینکه امیدواریم این مستند بتواند در تغییر نگاه خانواده‌ها نسبت به موضوع کنکور موثر باشد و فشار کنکور را در خانواده‌ها کاهش دهد، گفت: مستند قمار چهارگزینه‌ای توسط یک تیم دانشجویی که اولین کار جدی آن‌ها بوده تولید شده است.


وی اظهار کرد: دغدغه‌ای که در خصوص مسائل آموزشی در سفیر فیلم به وجود آمده منجر به تولید مستند قمار چهارگزینه ای، درباره یک انتخاب و مستند بیکارآفرین شده است.

انتهای پیام/۴۰۴۰

انتهای پیام/

برچسب ها: حذف کنکور
ارسال نظر