صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷

برگزاری نشست تخصصی حج و اقتصاد در مکه مکرمه

اولین نشست تخصصی حج و اقتصاد با هدف ارتقای اقتصاد حج با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، علی طیب‌نیا وزیر سابق اقتصاد و کارشناسان اقتصادی در مکه مکرمه برگزار شد.
کد خبر : 303498

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سیدعلی قاضی‌عسکر در این نشست به سوابق بررسی مسائل اقتصادی حج در همایش‌های مختلف در یک دهه گذشته اشاره کرد و گفت: مقالات و مطالب خوبی در این همایش‌ها ارائه شد که نیاز به کار کارشناسی و سپس عملیاتی شدن دارد.


وی افزود: محورهایی همچون تعریف استطاعت مالی، بررسی شیوه ثبت‌نام، بهره‌گیری از بخش خصوصی در برگزاری حج، ساختار برگزاری حج، چند نرخی کردن حج، استفاده از تولیدات داخلی، فاصله‌گیری از تصدی‌گری دولت در حج، حج و بازار بین‌المللی اسلامی، حج و افزایش بهره‌وری و ارتقای اشتغال مرتبط با حج از جمله مواردی است که می‌تواند در بحث‌های کارشناسی بررسی شود.


سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه شیوه ثبت‌نام فعلی حج درست نبوده است، خاطرنشان کرد: در همان مقطع، من با این شیوه مخالف بودم چراکه هدف جمع‌آوری نقدینگی بود.


وی امکان تجمیع سپرده‌های مردم، نحوه به‌کارگیری این سپرده‌ها را از موضوع‌هایی ذکر کرد که در شرایط امروز جامعه باید مدنظر قرار گیرد.


قاضی عسکر افزود: تهیه سوغات از سوی حجاج نیز موضوع دیگری است که باید بررسی شود آیا برای تامین آن می‌توان در داخل کشور اقدام کرد و کالاهای با کیفیت ایرانی را با سود کم از طریق سایت‌های اینترنتی در اختیار حجاج قرار داد. همچنین می‌توان با سایر دولت‌های اسلامی و کشور عربستان مذاکره کرد تا کشورهای اسلامی در مکه و مدینه بهترین تولیدات داخلی خود را عرضه کنند و بهره آن را کشورهای اسلامی ببرند.


سرپرست حجاج ایرانی بر لزوم یافتن ساز و کارهایی برای هدایت هزینه ولیمه حجاج به سمت کارهای خیریه، استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان برای افزایش بهره‌وری در اجرای حج و کاهش هزینه‌های حاکمیتی تاکید کرد.


وی در پایان گفت: امیدوارم با حضور آقای دکتر طیب‌نیا و سایر کارشناسان اقتصادی، موضوع‌های مطرح شده مورد بحث کارشناسی قرار بگیرد و نتایج خوبی در حوزه حج و اقتصاد به دست آید.


در ادامه طیب‌نیا اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست دستیابی به الگوی اجرایی و عملیاتی برای ارتقای اقتصاد حج است.


طیب‌نیا همچنین بیان کرد:‌ با دو رویکرد مدیریت هزینه‌های حج و توانمندسازی مالی متقاضیان حج، به دنبال دستیابی به الگویی برای ارتقای اقتصاد حج هستیم. در الگوی طراحی شده باید تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و شرعی و فقهی حج رعایت شود.


وی در پایان گفت: خصوصی‌سازی اجرای مراسم حج و فاصله گرفتن دولت از تصدی‌گری و سرمایه‌گذاری سپرده‌های حجاج در قالب یک صندوق می‌تواند بخشی از راه‌حل باشد که دستیابی به این راه‌حل و چگونگی اجرای آن به بررسی کارشناسی نیاز دارد.


در ادامه جلسه، کارشناسان حاضر به بیان نکته نظرات خود درباره موضوع اقتصاد حج پرداختند. همچنین محورهای مورد بحث برای جلسه بعدی نیز مشخص شد.


انتهای پیام/4009/


انتهای پیام/

ارسال نظر