صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۳ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷
سخنگوی وزارت امور خارجه:

تقسیم خزر میان کشورهای ساحلی در کنوانسیون امروز مطرح نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: تحدید حدود و سهم کشورها از دریای خزر و تقسیم آن‌ و تعیین خط مبداء و تقسیم بستر و زیر بستر در کنوانسیون امروز مطرح نیست و باید گفتگوهای کارشناسی بیشتری انجام شود.
کد خبر : 303320

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره برخی اظهار نظر‌های غیر کارشناسی و فضاسازی‌ها از نشست امروز سران کشورهای ساحلی دریای خزر اظهار کرد: برخی گمانه‌زنی‌ها و اظهارات مطرح شده به هیچ‌‌‌‌وجه صحیح نیست؛ چرا که اساساً کنوانسیونی که امروز به امضاء سران پنج کشور ساحلی خزر می‌رسد چارچوب‌های کلی همکاری‌ها و اصول اساسی مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر را تعیین می‌کند و با توجه به خاص بودن این دریاچه بزرگ، رژیم حقوقی خاصی فارغ از کنوانسیون‌های موجود تدوین و اجرا خواهد شد.


قاسمی گمانه‌زنی‌ها در خصوص پرداختن این کنوانسیون به تحدید حدود و سهم کشورها از دریای خزر و تقسیم آن‌را رد و تأکید کرد: موضوع تقسیم خزر میان کشورها و تعیین خط مبداء و تقسیم بستر و زیر بستر در این کنوانسیون مطرح نیست چرا که سواحل خزر از پیچیدگی‌هایی برخوردار است که نیازمند گفتگوهای کارشناسی بیشتر است که امیدواریم در آینده با تفاهم و توافق هر پنج کشور نتایج مطلوب حاصل گردد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور همچنین گفت: از دستاوردهای این کنوانسیون این است که هیچ کشور خارجی حق دریانوردی نظامی و غیر نظامی و ایجاد پایگاه در خزر را ندارد و پنج کشور هم اجازه نخواهند داد تا دیگر کشورها از دریا، خاک و آسمان خود برای تهاجم به هر یک از کشورهای ساحلی خزر استفاده کنند.


قاسمی در پایان تأکید کرد: امضاء این کنوانسیون که سندی راهبردی برای همکاری‌های کشورهای خزر است، این منطقه را به قطب دیگری از همکاری‌های منطقه‌ای در جهت صلح، ثبات، امنیت و پیشرفت کشورهای عضو تبدیل خواهد کرد.


لازم به یادآوری است کنوانسیون مزبور حاصل بیش از دو دهه مذاکرات متعدد در سطوح مختلف میان مقام‌های کشورهای ساحلی دریای خزر است.


انتهای پیام/4077/4068/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر