صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۷ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر خبر داد؛

ذخیره داروهای وارداتی برای مدت یک‌سال/ تأمین داروهای خاص در داروخانه کیش

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر گفت: با توجه به تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران، دستور ذخیره استراتژیک داروهای مورد نیاز برای مدت یکسال صادر شده و این ذخیره دارو در حال انجام است.
کد خبر : 303247

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی فرجی صبح روز یکشنبه در نشست خبری، با اشاره به تحریم‌های آمریکا اظهار کرد: به دستور رئیس جمعیت هلال‌احمر موظف به تامین و ذخیره استراتژیک داروهای مورد نیاز شدیم و تلاش می‌کنیم با تقویت واردات بتوانیم ذخیره استراتژیک را فراهم کنیم.


وی در تشریح خدمات داروخانه کیش افزود: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مسئولیت داروهای موردی را به سازمان تدارکات پزشکی محول کردند و بر اساس قانون برنامه ششم تجویز داروهای خارج از فهرست ممنوع است مگر اینکه پزشک متخصص حتما در کمیته‌ای که مشخص شده بتواند دفاع کند که این دارو را باید به بیمار تجویز کند. بر اساس قانون داروهایی که تولید داخل آنها به اندازه کافی وجود دارد اجازه ورود به کیش را نخواهند یافت اما اگر داروهایی که تولید آنها از نیاز کمتر است و امکان واردات آن وجود داشته باشد طبق روال قانونی یکی از راه‌های تامین آنها داروخانه کیش خواهد بود.


فرجی با اشاره به تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز برای تهیه دارو یادآور شد: بر اساس قانون برنامه ششم ارز دولتی به این داروها تخصیص پیدا نمی‌کند و با هزینه شخصی باید تامین شود و اگر داروهایی مانند داروهای شیمی درمانی که تولید داخل آنها وجود داشته باشد بیمه تا سقف قیمت داخلی را پوشش می‌دهد اما اگر دارویی که در فهرست نیست با قیمت آزاد با توجه به شرایطی که اشاره شد و تایید کمیته خاص، تامین می‌شود.


وی با اشاره به این که در داروخانه‌های هلال‌احمر کمبود دارویی گزارش نشده است، افزود: هم اکنون در حال ذخیره سازی دارو برای حداقل یک سال آینده هستیم. در شرایط عادی ذخیره سازی برای سه تا چهار ماه انجام می‌شود ولی در شرایط فعلی به دلیل اینکه وضعیت قابل پیش بینی نیست برای یک دوره یکساله داروها را ذخیره می‌کنیم.


مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر در مورد فعالیت‌های تولیدی این سازمان با توجه به تحریم‌ها گفت: در تولید بحث مهمی که وجود دارد این است که شرکت تجهیزات پزشکی هلال‌احمر و تولید کنندگان ملزومات دیالیزی دو موضوع را باید در نظر بگیریم که یکی از آنها تحریم‌های خارجی است و دیگری اینکه خودمان هم خودمان را تحریم کردیم.


فرجی افزود: هزینه‌های تولید بسیار بالا رفته است. درست است که برای واردات فیبر و بعضی از ملزومات دیگر ، ارز دولتی می‌دهند اما در تولید هزینه‌های سربار نیز وجود دارد که در حال افزایش است. همچنین ما هزینه‌های بسته بندی را هم داریم که شامل ارز دولتی نمی‌شود و از طرف دیگر باید قیمت را تثبیت شده نگه داریم که این منجر می‌شود ما به حاشیه ضرر کشیده شویم. همه تلاش ما این است که قیمت تمام شده بالاتر از قیمت مصوب نشود ولی باید حمایت‌هایی هم صورت گیرد. اگر کسی در صنعت فعالیت کند می‌داند که هزینه‌ها در قیمت تمام شده تاثیرگذار هستند و فقط با تخصیص ارز برای مواد اولیه نمی‌توانیم آن را ثابت نگهداریم.


طلب 80 میلیارد تومانی از دانشگاه‌های علوم پزشکی


وی به بخشی از طلب‌های سازمان تدارکات پزشکی اشاره کرد و گفت: شرکت تجهیزات پزشکی نزدیک به 80 میلیارد تومان از دانشگاه‌های علوم پزشکی طلب دارد همچنین طلب ما در حوزه پخش دارو نیز حدود 60، 70 میلیارد تومان است. داروسازی ما هم نزدیک به 25 میلیارد تومان طلب دارد.


مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: ما قرار بود که بازوی اقتصادی هلال‌احمر باشیم تا با درآمدزایی از این سود برای فعالیت‌های بشر دوستانه استفاده شود اما با شرایط کنونی امکان سوددهی وجود ندارد و در صورتیکه ما نتوانیم این شرایط را حفظ کنیم و ورشکسته شویم 2000 نیروی کار بیکار می‌شود. البته ما هم اکنون در حال ورشکستگی نیستیم اما این شرایط ممکن است تاثیرگذار باشد.


فرجی در مورد واردات مواد اولیه دارو از کشورهای چین و هند و کیفیت آنها گفت: تولید یک بحث است و تامین مواد اولیه بحث دیگری است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز مواد اولیه از چین و هند تامین می‌شود و این به صرفه است. اما نکته‌ اصلی بحث کیفیت است بنابراین اینکه بگوییم اساسا استفاده از مواد اولیه تولید کشورهای چین و هند اشتباه است موضوع صحیحی نیست. ضمن آنکه ما هم برای تولید مواد اولیه برنامه‌ای نداریم زیرا کارخانه‌های ما کارخانه‌های داروسازی هستند. باید ذهنیت را نسبت به این تصور که ماده اولیه چینی خوب نیست عوض کنیم. زیرا تمام دنیا از این شرایط استفاده می‌کنند.


وی در مورد سرانجام پرونده یاسین رامین نیز گفت: معمولا روال این‌گونه است که دستگاه قضائی باید در این زمینه توضیح دهد اما باید بگویم که بحث شیرخشک که در میان افکار عمومی در رابطه با این پرونده مطرح شده صحیح نیست. در یکی از شرکت‌های سازمان تدارکات پزشکی در خارج از کشور این فرد مسئولیتی داشت و در واقع پیرامون یک بحث داخل سازمانی تخلفی صورت گرفته که در حال رسیدگی است و سازمان به دستگاه‌های قضائی شکایت کرده است و باید منتظر نظر نهایی باشیم. اما واردات شیر خشک آلوده به هیچ عنوان مطرح نبوده است.


مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال‌احمر در مورد توسعه و راه اندازی خطوط تولید تجهیزات دارو، گفت: تمام تلاشمان را به کار می‌بندیم تا خط‌هایمان با همه شرایط سخت و دشوار فعالیت کنند و نیم نگاهی هم به راه اندازی خطوط جدید داریم. در کارخانه تجهیزات پزشکی پیگیر این هستیم که فیبرهای مورد نیاز فیلترهای دیالیز را در کشور تولید کنیم و در مجموع دنبال استفاده از سرمایه گذاری‌های مشترک برای راه اندازی خطوط مورد نیاز هستیم.


وی در مورد وضعیت کارخانه سها پس از اینکه دو طبقه از آن آتش گرفته بود و اینکه چه زمانی ظرفیت این بخش استفاده خواهد شد، گفت: در این زمینه اختلافی میان ما و بیمه وجود دارد که در حال داوری است، البته مبالغی از خسارت پرداخت شده است. فکر می‌کنم بیش از 30 میلیارد خسارت باید پرداخت شود که بیمه معتقد است دو سوم آن را باید پرداخت کند. همچنین راه اندازی آن دو طبقه در یک برنامه مرحله‌ای در حال پیشروی است که تا الان شاید نزدیک به 30 درصد پیشرفت داشته باشد اما اگر بخواهید سریعتر این کار را انجام دهید باید به صورت سرمایه گذاری مشترک پیش برویم تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.


فرجی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در مورد کیفیت داروهای ایرانی، گفت: ما یک استاندارد تولید داریم که هر دارو باید بر اساس آن تولید شود و اگر در این محدوده نباشد مجوز توزیع نخواهد گرفت. در حال حاضر 98 درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می‌شود و بی انصافی است که بگوییم داروهای خارجی خوبند و داروی ایرانی بد. در این زمینه بازاریابی مربوط به داروهای خارجی هم تاثیر دارد که در سازمان به دنبال فعال کردن بخش بازاریابی هستیم.


انتهای پیام/4009/


انتهای پیام/

ارسال نظر