صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۱۰ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷

آغاز نشست وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی خزر با حضور ظریف

نشست وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی، دقایقی پیش در شهر آکتائو قزاقستان آغاز به کار کرد.
کد خبر : 303163

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشست وزیران پنج کشور ساحلی دریای خزر در آستانه برگزاری پنجمین نشست رهبران کشورهای ساحلی دریای خزر؛ قزاقستان، آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکمنستان آغاز شد.


محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که صبح امروز در صدر یک هیأت سیاسی‌-‌حقوقی، تهران را به مقصد آکتائو در قزاقستان ترک کرده بود، طی اظهاراتی در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: «در سایه اراده مثبت رهبران کشورهای ساحلی و فضای دوستانه و سازنده حاکم بر این نشست‌ها، در آستانه امضای کنوانسیون رژیم حقوقی و ۶ موافقت‌نامه و پروتکل دیگر و همچنین صدور بیانیه اجلاس سران هستیم.»


ظریف همچنین تصریح کرد: « ۲۱ روز قبل هم، پروتکل اثرات فرامرزی زیست محیطی ( EIA) امضا شد. این رویدادها مجموعاً نویدبخش آینده‌ای بسیار روشن برای ملت‌ها و دولت‌ها به شمار می‌رود.»


وزیر امور خارجه کشورمان افزود: «امضای کنوانسیون رژیم حقوقی، گام بسیار مهم و حائز اهمیتی است که برداشته می‌شود و به مذاکرات ۲۱ ساله در این‌خصوص خاتمه می‌بخشد. امضای این کنوانسیون، پایان همه مذاکرات و اقدامات در خزر نیست و در واقع، نقطه عطف و آغازی برای اجرای تفاهم‌ها، نظارت بر اجرا و همچنین شروع مذاکرات برای امضای موافقتنامه‌های جدید و ضروری به شمار می‌رود.»


وی در ادامه، تاکید کرد نظر به اینکه در این کنوانسیون، تحدید حدود بستر و زیر بستر و همچنین تعیین خطوط مبداء و شیوه‌های آن انجام نشده و به موافقتنامه‌های جداگانه در آینده موکول شده است؛ امیدوارم کشورهای ساحلی در آینده نزدیک این امور را نیز نهایی کنند.


وزیر امور خارجه ایران گفت: جای خرسندی است که در این کنوانسیون، همه اعضاء بر انحصار حضور و دریانوردی هرگونه شناور، صرفاً با پرچم یکی از کشورهای ساحلی و همچنین ممنوعیت حضور و عبور نیروهای نظامی بیگانه و غیر ساحلی اتفاق نظر دارند.


به گزارش آنا، احتمالاً اصلی‌ترین نتیجه این نشست سران، امضای کنوانسیون مربوط به وضعیت حقوقی دریای خزر است که پیش‌نویس آن از سوی وزرای امور خارجه پنج کشور ساحلی در ماه دسامبر سال 2017 در مسکو مورد توافق همه طرفین قرار گرفته است.


انتهای پیام/4077/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر